Velobet

Spanias landslagstrener Luis Enrique har nå presentert de spanske spillere som skal reise til VM i Qatar. Det var ingen Sergio Ramos i troppen og det blir derfor ingen retur til landslaget for PSG-spilleren.

Den 36 år gamle midtstopperen Sergio Ramos gikk glipp av forrige EM på grunn av skade og det var det første mesterskapet siden 2006 at Spania spilte et mesterskap uten Ramos på banen. Men til tross for at Ramos nå er tilbake fra skade og har stått for noen fine prestasjoner i løpet av høsten i sin Paris SG, har landslagskaptein Luis Enrique valgt å utelate Ramos fra troppen og mye taler nå for Ramos, som er spilleren med flest spanske landskamper gjennom tidene, har spilt sitt siste mesterskap. Liverpools midtbanespiller Thiago Alcantara ble også utelatt fra Spanias VM-tropp.

Men blant spillerne som var med i troppen er det flere rutinerte spillere som Jordi Alba, Sergio Busquets, Koke og Alvaro Morata. Det er ellers en tropp som har stor dominans av Barcelona-spillere da ikke mindre enn sju spillere i den spanske troppen spiller til daglig i Barcelona.

Luis Enrique har også tatt med seg et par spennende talenter til dette VM og fremfor alt på angrepssiden der trioen Yeremi Pino, Ansu Fati og Nico Williams, alle 20 år, har fått plass i den spanske troppen.

🇪🇸​ Spanias tropp til Fotball-VM 2022

Målvakt
Unai Simon, Athletic Club
David Raya,Brentford
Robert Sanchez, Brighton

Forsvar
Jordi Alba, Barcelona
Pau Torres, Villarreal
José Luis Gaya, Valencia
Eric Garcia, Barcelona
Hugo Guillamon, Valencia
Cesar Azpilicueta, Chelsea
Aymeric Laporte, Manchester City
Dani Carvajal, Real Madrid

Midtbane
Sergio Busquets, Barcelona
Rodri, Manchester City
Gavi, Barcelona
Carlos Soler, PSG
Marcos Llorente, Atlético Madrid
Pedri, Barcelona
Koke, Atlético Madrid

Angrep
Ferran Torres, Barcelona
Nico Williams, Athletic Club
Yeremi Pino, Villarreal
Alvaro Morata, Atlético Madrid
Marco Asensio, Real Madrid
Pablo Sarabia, PSG
Dani Olmo, RB Leipzig
Ansu Fati, Barcelona


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand