Her vil vi presentere gruppene for fotball-VM i 2023. Alle de åtte gruppene har fire nasjoner, som alle vil kjempe for å samle nok poeng for å komme videre til sluttspillet. Alle lag møter hverandre en gang før det er klart hvem som går videre. Bare de to øverste lagene i hver gruppe går videre til det endelige sluttspillet. På siden vår for sluttspill finner du all informasjon om den siste fasen av turneringen.

Arsenal - Wolverhampton Wanderers

FOTBALL-VM 2023 TABELLER

Fotball VM 2023 – Gruppe A

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Norge
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Sveits
0
0
0
0
0 - 0
0
3
New Zealand
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Filipinene
0
0
0
0
0 - 0
0

Fotball VM 2023 – Gruppe B

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Canada
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Australia
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Nigeria
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Republikken Irland
0
0
0
0
0 - 0
0

Fotball VM 2023 – Gruppe C

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Japan
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Spania
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Costa Rica
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Zambia
0
0
0
0
0 - 0
0

Fotball VM 2023 – Gruppe D

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Kina
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Danmark
0
0
0
0
0 - 0
0
3
England
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Haiti
0
0
0
0
0 - 0
0

Fotball VM 2023 – Gruppe E

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
USA
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Portugal
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Nederland
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Vietnam
0
0
0
0
0 - 0
0

Fotball VM 2023 – Gruppe F

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Brasil
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Frankrike
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Panama
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Jamaica
0
0
0
0
0 - 0
0

Fotball VM 2023 – Gruppe G

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Sverige
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Italia
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Argentina
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Sør-Afrika
0
0
0
0
0 - 0
0

Fotball VM 2023 – Gruppe H

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Tyskland
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Sør-Korea
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Colombia
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Marokko
0
0
0
0
0 - 0
0

🔎 Fotball-VM 2022 Grupper – Gruppespillets gang

Gruppespillet i VM-2022 starter hele mesterskapet 20. november og strekker seg deretter til 2. desember. I løpet av denne perioden skal lagene spille tre utrolig viktige kamper, hvor det er viktig å få så mange poeng som mulig for at VM-reisen skal fortsette.

En seier i en VM-kamp gir laget tre viktige poeng, samtidig som tap betyr null poeng. Skulle møtet ende uavgjort, blir poengene delt og begge lag får ett poeng. Lagene som plasserer seg første og andre i de åtte gruppene går deretter videre til sluttspillet.

🔢 Hva skjer om to lag har samme antall poeng?

Det er ikke uvanlig at to lag i en VM-gruppe ender med samme poengsum. For å finne ut hvilket lag som skal stå over det andre laget med samme poengsum, må man i stedet for poeng se på målforskjellen. Det laget med best målforskjell går foran det sammenlikna laget. Skulle dette tallet også være det samme, er det laget som har scoret flest mål i gruppespillet som går foran. Deretter går man videre og ser på det innbyrdes oppgjøret mellom de to lagene, der laget som vant blir rangert høyest.Her er listen over de ulike paramaterne som FIFA bruker når det kommer til å rangere lage i VM-gruppene:

 1. Totalt antall poeng fra alle gruppekampene
 2. Total målforskjell fra alle gruppekampene
 3. Antall mål gjort i alle gruppekampene
 4. Antall poeng fra innbyrdes oppgjør mellom lagene som har samme poengsum
 5. Målforskjell fra innbyrdes oppgjør mellom lagene som har samme poengsum
 6. Antall mål gjort innbyrdes mellom lagene med samme poengsum
 7. Fair play-poeng
 8. Loddtrekning

Dersom flere enn to lag ender opp med samme poeng, ser man på poeng og målforskjell fra innbyrdes oppgjør mellom de involverte lagene for å kunne skille dem. Deretter tar en disse lagene og setter dem inn i en egen midlertidige tabell, hvor en kan rangere dem basert på kriteriene ovenfor.

At man må gå så langt som å se på fair play-poeng er uvanlig, men skjer likevel fra tid til annen. Her summerer man antall gule og røde kort som laget har fått, hvor det tildeles den beste plasseringen på tabellen med minst poeng. Et gult kort gir et minuspoeng, mens et rødt kort gir 3 eller 4 minuspoeng avhengig av om det er et direkte eller som følge av et gult kort nummer to til en og samme spiller.

⚽ Gruppespillet Fotball-VM 2023

Her presenterer vi gruppene som lagene skal spille i under VM for kvinner 2023. Alle åtte gruppene inkluderer fire nasjoner, som kjemper om å samle nok poeng til å komme seg helt til sluttspillet. Alle lag møter hverandre én gang før det er klart hvem som går videre og kun de to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet i VM.

🔎 Fotball-VM 2023 grupper – Slik fungerer gruppespillet

Gruppespillet i FIFA-VM 2023 starter hele mesterskapet torsdag 20. juli og varer deretter til 3. august. Lagene skal i denne perioden spille tre utrolig viktige kamper, hvor det er viktig å få så mange poeng som mulig for at VM-reisen skal fortsette.

En seier under verdenscupen gir laget tre viktige poeng, mens et tap gir deg ingen poeng i det hele tatt. Skulle kampen ende uavgjort, deles poengene og begge lag får ett poeng med seg. Lagene på første og andre plass i hver av de åtte gruppene, går videre til sluttspillet.

🔢 Hva skjer hvis ved lik poengsum?

Det er ikke uvanlig at to lag samme VM-gruppe havner på like mange poeng. For da å finne ut hvilket lag som kvalifiserer seg videre i turneringen, må man i stedet se på målforskjellen, der laget med best resultat er plassert øverst på tabellen. Skulle dette tallet også være det samme, rykker laget som har scoret flest mål over lag. Deretter går du videre og ser på det individuelle møtet mellom de to lagene, hvor laget som vant er rangert høyest. Her er en liste over alle de forskjellige parameterne som FIFA ser på når det kommer til å rangere lagene i VM-tabellene.

 1. Totalt antall poeng fra alle gruppespillkamper
 2. Total målforskjell fra alle gruppespillkamper
 3. Antall scorede mål i alle gruppespillkamper
 4. Antall poeng fra kampen med laget på lik poengsum
 5. Målforskjell fra kampen med laget på lik poengsum
 6. Antall mål scoret i kampen med laget på lik poengsum
 7. Fair play-poeng
 8. Lotteritrekning

Skulle flere enn to lag havne på samme poengsum, ses det på poeng og målforskjell fra kampene mellom de involverte lagene for å kunne skille dem. Deretter tar en disse lagene og setter dem inn i en egen midlertidige tabell, hvor de kan rangeres basert på kriteriene ovenfor.

At man måtte gå så langt som å se på fair play-poeng er uvanlig, men skjer likevel fra tid til annen. Her legger en sammen antall gule og røde kort laget har fått, der laget med færrest poeng får en bedre plassering på tabellen. Et gult kort gir ett minuspoeng mens et rødt gir 3 eller 4 minuspoeng avhengig av om det er et direkte rødt kort eller som følge av et andre gult kort til samme spiller.

Det siste steget, at loddtrekning skal avgjøre hvilket lag som skal gå videre, har kun blitt brukt en gang. I VM for menn i 1990 endte både Irland og Nederland på tre poeng i gruppe F, med samme antall seire og mål scoret og innslupne mål. Begge lag var allerede klare på forhånd for avansement (som gruppe to og som en av de beste gruppe tre), men en endelig rangering måtte til for å kunne avgjøre hvilken respektive 8-delsfinale lagene skulle plasseres i.

Under en spesiell trekningsseremoni ble det konkludert med at Irland endte som gruppe to og Nederland som gruppe tre. Irland, som på grunn av denne fordelen hadde en lettere motstander i 8-delsfinalen, kunne da gå videre til kvartfinalen samtidig som Nederland sin ferd ble avsluttet mot Vest-Tyskland i 8-delsfinalen.

⚽ Gruppespillet Fotball-VM 2023

Her oppsummerer vi de åtte VM-gruppene slik at du får en bedre oversikt over hvilke grupper som er ekstra spennende å holde et ekstra øye med, samt hvilke møter som kan være interessante å følge i sanntid. Vi lister også opp odds for hvilke lag som mest sannsynlig går videre til sluttspillet. Klikk på knappene for å lese mer om hver gruppe.

Gruppe A Fotball-VM 2023

Gruppe A består av vertsnasjonen New Zealand, Norge, VM-debutantene Filippinene og den europeiske sluttspillvinneren Sveits. Norge kan sees på som gruppens store favoritter da de har deltatt i alle tidligere utgaver og her også tatt en rekke medaljer. New Zealand ser imidlertid ut til å ha mye støtte på tribunen og kan derfor gjøre det veldig bra. Spørsmålet er om noen av de to andre lagene kan utfordre om andreplassen på tabellen.

Leovegas ComeOn Unibet
🇳🇿 New Zealand TBA TBA TBA
🇳🇴 Norge TBA TBA TBA
🇨🇭 Sveits TBA TBA TBA
🇵🇭 Filipinene TBA TBA TBA

🔥 Kamper å følge i gruppe A

20. juli 09.00
New Zealand – Norge

I VMs åpningskamp går den lavere ranket vertsnasjonen inn på banen. Laget stilles umiddelbart mot den tøffeste motstanden i gruppen og laget som vinner denne kampen kan dermed få en meget sterk start på turneringen.

Les mer om Gruppe A her

Gruppe B Fotball-VM 2023

Gruppe B inkluderer den andre vertsnasjonen Australia, VM-erfarne Canada og Nigeria og debutanten Irland. Både Nigeria og Australia har kvartfinale som beste plassering, mens Canada har klart å komme helt til semifinale. Ved forrige utgave av mesterskapet gikk alle tre lagene til 8-delsfinalen, noe som gir en relativt jevn gruppe.

Leovegas ComeOn Unibet
🇦🇺 Australia TBA TBA TBA
🇨🇦 Canada TBA TBA TBA
🇳🇬 Nigeria TBA TBA TBA
🇮🇪 Rebuplikken Irland TBA TBA TBA

🔥 Kamper å følge i gruppe B

31. juli 12.00
Canada – Australia

Kampen mellom vertsnasjonen Australia og Canada, som er de mest suksessrike i gruppen, denne kampen i siste gruppespill kan bli direkte avgjørende for hvilket lag som havner på toppen av tabellen.

Les mer om Gruppe B her

Gruppe C Fotball-VM 2023

Gruppe C inneholder skarpe medaljevinner Japan, debutant Zambia, revansjesugne Costa Rica og hete EM-kvartfinalisten Spania. Med et gull fra 2015 og et sølv fra 2019 kan Japan sees på som gruppens store favoritt, men det skal bli interessant å se hvem som blir deres tøffeste motstand. Spanias damer er inne i en god periode og kan følge dem til sluttspillet.

Leovegas ComeOn Unibet
🇪🇸 Spania TBA TBA TBA
🇨🇷 Costa Rica TBA TBA TBA
🇿🇲 Zambia TBA TBA TBA
🇯🇵 Japan TBA TBA TBA

🔥 Kamper å følge i gruppe C

22- juli 09.00
Zambia – Japan

VM-debutantene møter allerede gruppefavoritten Japan i debutkampen. Dette kan imidlertid bli en interessant kamp hvor vi får se hva laget faktisk går til i denne sammenhengen.

Les mer om Gruppe C her

Gruppe D Fotball-VM 2023

I forbindelse med VM-trekningen var det klart at England, Danmark, Kina og Haiti blir en del av de interkontinentale kvalifiseringene som utgjør gruppe D. England er regjerende europamester, mens Kina tok hjem det asiatiske mesterskapet i fjor. Danmark gjør på sin side sitt første verdensmesterskap siden 2007. Haiti kapret sisteplassen etter å ha vunnet den interkontinentale sluttspillfinalen.

Leovegas ComeOn Unibet
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England TBA TBA TBA
🇩🇰 Danmark TBA TBA TBA
🇨🇳 Kina TBA TBA TBA
🇭🇹 Haiti TBA TBA TBA

🔥 Kamper å følge i gruppe D

28. juli 10.30
England – Danmark

En kamp mellom et av verdens beste landslag i sine øyeblikk (England) og VM-kvalifiseringens store dominerende Danmark. England er regjerende europamestere og Danmark gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen. Dette skal bli en morsom kamp med mye fart og høy internasjonal kvalitet.

Les mer om Gruppe D her

Gruppe E Fotball-VM 2023

Gruppe E inneholder USA, Vietnam, Nederland og Portugal. Når det kommer til internasjonal kvinnefotball, er USA absolutte giganter med medaljer i alle utgaver av verdenscupen. Nederland kom seg på sin side til finalen for fire år siden og ble her slått om gullet mot USA. Vietnam debuterer sammen med Portugal i VM-sammenheng.

Leovegas ComeOn Unibet
🇺🇸 USA TBA TBA TBA
🇻🇳 Vietnam TBA TBA TBA
🇳🇱 Nederland TBA TBA TBA
🇵🇹 Portugal TBA TBA TBA

🔥 Kamper å følge i gruppe E

27. juli 03.00
USA – Nederland

På et litt ubeleilig tidspunkt for svenskene, men i et oh-så spennende møte, får vi se en gjentakelse av VM-finalen fra 2019 når USA og Nederland spiller mot hverandre i andre gruppespillsrunde.

Les mer om Gruppe E her

Gruppe F Fotball-VM 2023

Gruppe F inneholder Frankrike, Jamaica, Brasil og Panama. De jamaicanske kvinnene debuterte i VM for fire år siden og håper nå å komme forbi gruppespillet. Frankrike har som best kommet på fjerdeplass, mens Brasil har en bronse og et sølv i sekken. Siste plassen i gruppen gikk til Panama via de interkontinentale kvalifiseringene.

Leovegas ComeOn Unibet
🇫🇷 Frankrike TBA TBA TBA
🇯🇲 Jamaica TBA TBA TBA
🇧🇷 Brasil TBA TBA TBA
🇵🇦 Panama TBA TBA TBA

🔥 Kamper å følge i gruppe F

2. august 12.00
Jamaica – Brasil

Da Jamaica fikk sin VM-debut, spilte de sin aller første kamp mot Brasil. Resultatet: tap med 0-3. Nå er lagene trukket inn i samme gruppe på nytt, vil de mest sannsynlig være på utkikk etter revansj fra kampen i siste runde i gruppespillet.

Les mer om Gruppe F her

Gruppe G Fotball-VM 2023

Sverige, Sør-Afrika, Italia og Argentina utgjør gruppe G, den mest interessante gruppen for våre naboer i øst. Sverige går inn som store favoritter med sin nåværende formkurve og sine mange sterke VM i bagasjen. For både Argentina og Sør-Afrika, som er inne i sitt andre VM, har verdenscupeventyret alltid endt i gruppespillet, mens Italia i beste fall nådde kvartfinalen. Hvem som blir med Sverige i sluttspillet blir derfor det store spørsmålet i gruppa.

Leovegas ComeOn Unibet
🇸🇪 Sverige TBA TBA TBA
🇿🇦 Sør-Afrika TBA TBA TBA
🇮🇹 Italia TBA TBA TBA
🇦🇷 Argentina TBA TBA TBA

🔥 Kamper å følge i gruppe G

23. juli 07.00
Sverige – Sør-Afrika

Å se Sverige gå videre i turneringen er en selvfølge for dem. I åpnigskampensin mot Sør-Afrika, et lag som ble kronet til afrikanske mestere i fjor sommer, kan bli avgjørende for den videre skjebnen i turneringen. Kan dette bli Sveriges rakettstart på mesterskapet eller blir det en tøffere kamp enn kanskje forventet?

Les mer om Gruppe G her

Gruppe H Fotball-VM 2023

De som spiller i gruppe H er Tyskland, Marokko, Colombia og Sør-Korea. Det tyske landslaget går inn som storfavoritter med mange medaljer i bagasjen, mens Marokkos damer debuterer i VM. Sør-Korea og Colombia har begge klart å komme seg til finalen tidligere, men kan få det vanskelig mot tyskerne.

Leovegas ComeOn Unibet
🇩🇪 Tyskland TBA TBA TBA
🇲🇦 Marokko TBA TBA TBA
🇨🇴 Colombia TBA TBA TBA
🇰🇷 Sør-Korea TBA TBA TBA

🔥 Kamper å følge i gruppe H

25. juli 04.00
Colombia – Sør-Korea

Med Tyskland som storfavoritter blir det trolig Colombia eller Sør-Korea som tar seg til 8-delsfinalen. Den interne kampen mellom lagene kan derfor bli en svært viktig kamp i gruppe H.

Les mer om Gruppe H her

🗳️ Slik lages gruppene til fotball-VM

22. oktober 2022 ble trekningen av VM-gruppene gjennomført til fotball-VM 2023. Her fikk vi endelig svar på hvilke lag som møter hverandre i VM-gruppespillet. Trekningen fant sted i byen Auckland på New Zealand, hvor deler av turneringens kamper vil finne sted.

Seedinggruppene foran VM-trekningen

For å oppnå en så rettferdig inndeling av lagene som mulig, ble lagene før trekningen delt inn i fire forskjellige seedingsgrupper basert på deres nåværende plassering på verdensrankingen som presenteres 13. oktober 2022. De seks høyest rangerte lagene plasserte i bolle 1 sammen med vertsnasjonene Australia og New Zealand , mens de lavest rangerte ble funnet i bolle 4. Slik så oppdelingen mellom bollene ut før fotball-VM 2023:

Skål 1: New Zealand, Australia, USA, Sverige, Frankrike, Tyskland, England og Spania
Skål 2: Canada, Nederland, Norge, Brasil, Japan, Italia, Kina og Sør-Korea
Skål 3: Danmark, Sveits, Irland, Colombia, Argentina, Vietnam, Costa Rica og Jamaica
Skål 4: Nigeria, Filippinene, Sør-Afrika, Marokko, Zambia, playoff-vinner 1, Playoff-vinner 2, Playoff-vinner 3

Slik fungerer VM-trekningen

Et lag fra hver skål danner tilsammen en VM-gruppe, som betyr at det vil være lag fra helt forskjellige deler av verden som stilles mot hverandre. Ettersom Europa har så mange deltakerland kan det hende at flere europeiske lag havnet i samme gruppe, men her er det en regel som begrenser antallet til to lag per gruppe.

I tillegg til at lagene trekkes inn i hver gruppe, trekkes også deres plassering i gruppen, som igjen avgjør hvilke kamper i planen en skal delta på.

⚽ Hvordan spilles fotball-VM?

VM begynner med at de 32 lagene spiller et gruppespill, der lagene er delt inn i åtte grupper med fire lag i hver. Alle lag møtes her i tøffe kamper om de viktige poengene. De to beste lagene fra hver gruppe går deretter videre til VM-sluttspillet. Antall lag blir dermed halvert til sluttspillet.

🏆 Hvilke lag går til VM-sluttspillet?

Sluttspillet i VM 2023 har plass til totalt 16 landslag, og disse plassene går til de åtte gruppevinnerne, samt de åtte gruppetoerne.

🗳️ Når trekkes gruppene til VM-2023?

22. oktober 2022 ble trekningen holdt i Auckland, hvor lagene ble delt inn i sine grupper. Her ble det klart at Norge skal spille i gruppe A sammen med New Zealand, Filippinene og Sveits.

🇳🇴 Norges kvinner VM gjennom tidene

Kvinnelandslaget

Det norske kvinnelandslaget har kvalifisert seg til samtlige VM arrangert av FIFA. De to første VM, var det kun 12 lag som kvalifiserte seg. Det var også her at Norge tok sitt gull og sølv.

Her har vi oppsummert det norske kvinnenes gruppespill under tidligere fotball-VM:

VM 1991 i Kina

I gruppespillet, kom Norge som nummer to bak vertsnasjonen. I følgende kvartfinale ventet Italia. Her måtte det ekstraomganger til for å skille lagene, noe Tina Svensson avgjorde på en straffe. I semifinalen var det nabolandet Sverige sin tur og de tok ledelsen tidlig i kampen, men de norske kvinnene utliknet på nok en straffe tatt av Svensson like før pause. Etter pause dominerte de norske kvinnene og de scorte hele tre ganger til. Linda Medalen stod for to av målene. I finalen var det USA på den andre banehalvdelen. Her var det ikke tilstrekkelig at Medalen utliknet kun 10 minutter etter USAs Michelle Akers-Stahl ga amerikanerne ledelsen etter halvspilt første omgang. Hun scorte også i andre omgang og sørget for at USA vant 2-1 i den første offisielle VM-finalen. Norge tok med andre ord SØLV.

VM 1995 i Sverige

De norske damene vant sin gruppe, og i første sluttspillkamp var det Danmark som ventet i kvartfinalen. Her var det Gro Espeseth som satte det eneste målet i første omgang. I andre omgang økte Linda Medalen før Danmark fikk en redusering. Dette hjalp ikke, for fem minutter før full tid, avgjorde Hege Riise (nåværende landslagstrener) kampen ved å sette 3-1-målet. I semifinalen ventet USA, og Norge fikk sin revansj fra tapet i VM-finalen. Ann Kristin Aarønes fikk æren av å score det eneste målet i kampen. I selveste finalen var det Tyskland som skulle få kjenne på Norges målsultne damer. Hege Riise og Marianne Iren Pettersen satte hver sitt mål før pause, noe som holdt seg gjennom andre omgang. Norge vant dermed finalen 2-0 og fikk sitt første VM-gull.

VM 1999 i USA

VM ble i 1999 utvidet til å ha 16 deltakende lag. Nok en gang vant de norske damene sin gruppe. Hele 13 mål scorte de på tre kamper, mens de slapp inn kun 2. I kvartfinalen var det nok en gang en av våre naboer om ventet, denne gangen Sverige. De tidligere nevnte Aarønes, Pettersen og Riise satt hvert sitt mål, mens Sverige scorte kun et mål på overtid. I semifinalen var det Kina som ventet de norske damene. Her ble Norge regelrett feid av banen, og tapte solide 5-0. Siste kampen, ble mot Brasil i kampen om bronsen. Det ble ikke scoret noen mål i ordinær spilletid, og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Etter 5 runder, stod det 4-4. I den sjette runden kom avgjørelsen da Norges Jørgensens ikke klarte å sette ballen i mål, mens Brasils Formiga gjorde jobben sin utmerket. Norge kom dermed på fjerde plass i sitt tredje VM.

VM 2003 i USA

Denne gangen kom Norge på andre plass i gruppen, og tok seg videre til sluttspillet. I kvartfinalen møtte Norge nok en gang USA. Denne gangen var det USA som trakk det lengste strået og vant 1-0. Det ble dermed et relativt kort VM for Norge, og de endte på sjuende plass.

VM 2007 i Kina

Nytt VM, nye sjanser. Denne gangen vant Norge gruppen sin foran Australia. I kvartfinalen fikk Norge revansj på Kina, og vant 1-0 etter mål av Isabell Herlovsen. I semifinalen var det nok en gang Tyskland. De ble nok en gang for sterke, og Norge tapte 3-0. Gamle kjenninger i det amerikanske laget ventet i bronsekampen. USA var effektive og fikk inn hele fire mål før Norge fikk ett trøstemål av Ragnhild Gulbrandsen. Det ble nok en fjerdeplass i VM.

VM 2011 i Tyskland

Dette ble et VM for glemmeboken. Det norske laget tok seg for første gang ikke videre til sluttspillet. Det ble kun en seier og to tap, noe som ga tredje plass i gruppen. Det ga tiende plass.

VM 2015 i Canada

Nok en utvidelse av antall lag, denne gangen til 24 deltakende lag. Norge kom denne gangen på andre plass i gruppen og kom seg til sluttspillet. I åttendedelsfinalen var det England som ble motstanden. I andre omgang scora først Solveig Gulbrandsen, men så fikk England inn to mål på femten minutter og tok dermed seieren. Norge var nok en gang ute og kom på tiende plass i VM.

VM 2019 i Frankrike

Norge kom på andre plass i gruppen, og i åttendedelsfinalen ventet Australia. Til fulltid stod det 1-1, og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Her satte de norske kvinnene alle sine mål, men Australia fikk kun inn et. Det ble dermed 4-1 og Norge var videre til kvartfinalen. Igjen, England som ble motstanderlaget. Og igjen vant de, denne gangen 3-0.

🇳🇴 Norges menn VM gjennom tidene

Det norske herrelandslaget har deltatt i totalt tre verdensmesterskap i fotball gjennom tidene. To av disse mesterskapene var under Drillos tid som landslagstrener for laget.

VM 1938 Frankrike

I dette VM var alle kamper utslagskamper. Norge spilte i første runde mot Italia. Norge tapte denne kampen 2-0 og var med det ute.

VM 1994 USA

Norge var seedet i gruppe 3. I gruppespillet fikk samtlige fire lag like mange poeng. Alle lagene fikk en seier (Mexico), en uavgjort (Irland) og et tap (Italia). Kjetil Rekdal scorte Norges første mål gjennom tidene i kampen mot Mexico. Dette ble Norges eneste mål og seier i gruppespillet. For å skille lagene i gruppen, måtte man se på antall mål scoret gjennom gruppespillet da alt annet var likt. Dessverre var Norge sitt ene mål for lite og laget endte på siste plass i gruppen.

VM 1998 Frankrike

Også i dette VM-et var Norge seedet i gruppe 3. I gruppespillet klarte Norge en seier og to avgjort, altså ingen tap. Det ble 2-2 mot Marokko, 1-1 mot Skottland og sensasjonelt 2-1 mot Brasil. Totalt scora Norge hele 5 ganger i gruppespillet og endte på en nydelig andre plass, bak Brasil.

På sitt tredje forsøk i VM kom Norge til sluttspillet. Her møtte Norge nok en Italia, som Norge har to tidligere tap mot i VM-sammenheng. Alle gode ting er tre? Dessverre klarte ikke Norge å få ballen i mål, mens Italia fikk et mål og dermed slo de ut Norge fra VM.