Her vil vi presentere gruppene for fotball VM i 2022. Alle de åtte gruppene inkluderer fire nasjoner, som kjemper for å samle nok poeng for å komme til sluttspillet. Alle lag møter hverandre en gang før det er klart hvem som går videre. Bare de to øverste lagene i hver gruppe går videre til det endelige sluttspillet. På siden vår for sluttspill finner du all informasjon om den siste fasen av turneringen.

En seier gir tre poeng, mens uavgjort gir ett poeng hver til laget. Hvis to lag ender med samme poengsum, er det målforskjellen som avgjør lagenes posisjon. Skulle dette tallet også være det samme, er det laget som har scoret flest mål over lag i turneringen som er plassert på toppen.

Gruppene til verdensmesterskapet 2022 trekkes i en loddtrekning som er planlagt avholdt i april 2022, når alle deltakende nasjoner er klare.

Hva skjer om ta lag har samme antall poeng?

Det er ikke uvanlig at to lag ender med samme poengsum. For å deretter finne ut hvilket lag som kvalifiserer seg videre i turneringen, må du se på målforskjellen i stedet for poeng, der laget med den beste målforskjellen går videre. Skulle dette tallet også være det samme, er det laget som har scoret flest mål over lag som går videre.

Skulle flere enn to lag havne med samme poengsum, ser du på poengene og målforskjellen fra møtene mellom de involverte lagene for å kunne skille dem.

Hvordan skjer lotteriet til gruppene?

Når alle 32 deltakende VM-nasjonene er valgt, vil det bli avholdt en offisiell trekning der de åtte VM-gruppene blir valgt. Forut for trekningen, som forventes å finne sted i april 2022, blir lagene lagt i fire forskjellige boller basert på deres FIFA-rangering sammen med andre lag.