Her finner du resultatene fra alle kampene som spilles under kvinne-VM i fotball 2023. Turneringen arrangeres i Australia og New Zealand i perioden 20. juli-20. august, og det spilles totalt 64 kamper her. Poengene som lagene samler i løpet av gruppespillet er utrolig viktige for å kunne nå et avansement til sluttspillet. Listen som vises nedenfor vil bli oppdatert med jevne mellomrom og så nært avslutningen av kampene som mulig.

Under kampene kan du også følge den nåværende posisjonen ved hjelp av vår fotball-VM -livescore. På denne måten kan du alltid holde deg oppdatert på hva som skjer på flyet og ikke gå glipp av et sekund av den spennende oppløsningen.

Livescore & Liveresultat for fotball-VM 2023

Fotball-VM 2023 Resultat

🔢 Resultat Fotball-VM 2023 – Slik fordeles poengene

Når VM-2023 er avgjort, vil hele 64 spennende fotballkamper finne sted under turneringen. Her vil vi kunne se landslag fra alle verdenshjørner kjempe for å komme helt til VM-gullet. Vi i fotball-vm.com overvåker hele mesterskapet og vil på denne siden oppdatere alle kampresultater umiddelbart etter at kampene er spilt. Resultatene lastes ned direkte fra FIFAs nettsted.

Ved hjelp av vårt live-score kan du også holde deg oppdatert på stillingen mens kampen spilles. I vår fotball-VM livescore presenterer vi antall scorede mål, og hvor lenge kampen har blitt spilt. Du kan få tilgang til all denne informasjonen ovenfor, uten å måtte oppdatere siden for å få fersk informasjon.

I kampene i VM er det verdifulle poeng å ta med seg hjem, som er den eneste valutaen som kan ta laget videre til de store sluttspillene. På siden vår med VM-tabellene kan du se hvordan lagene står i forhold til hverandre i tabellene, som også oppdateres etter hvert som nye kampresultater er klart. Å vinne en kamp i VM gir laget tre poeng, mens laget får ett poeng hver hvis kampen ender uavgjort. På det meste kan et lag få ni poeng fra gruppespillet.

For å gå videre til sluttspillet må en være et av de to beste lagene i gruppen. Lagene som plasserer seg på tredjeplass og fjerdeplass er ute av turneringen. For å nå en av topplasseringene kreves det ofte at du får poeng fra minst to av kampene du har spilt.

⚽ Ekstraomganger og straffespark under fotball-VM

Kampene i VM-gruppespillet ka ende uavgjort og da blir det poengdeling. Når det er tid for sluttspillet, kan man imidlertid ikke bruke dette prinsippet, da en må få et vinnende lag i hvert møte. Dette gjøres ved hjelp av en ekstraomgang som spilles kort tid etter at ordinær tid er over.

Ekstraomgangene spilles i to perioder på 15 minutter hver, der scorede mål legges til målene fra de første 90 minuttene av kampen. I fotball spiller du alltid ekstraomgangene i sin helhet, uansett om noen scorer et mål eller ikke. Skulle det fortsatt være uavgjort mellom lagene etter at ekstraomgangene er fullført, fortsetter kampen til straffer.

I straffesparkkonkurransen får begge lag fem forsøk hver, der det er laget med flest treff som vinner. Lagene bytter på å ta straffene sine, og hvis et av lagene tar en ledelse som de andre ikke kan ta igjen, avsluttes straffekonkurransen. Skulle laget i stedet score like mange ganger, fortsetter straffen med et ny runde for hvert lag, til en vinner kan bli avgjort, så kalt sudden death.

Det endelige resultatet av en kamp som blir tatt for ekstra tid vil være antall scorede mål i løpet av ordinær tid sammen med målene som ble scoret i tilleggstiden. For en kamp som går til straffe, er det kun vinnerstraffen som legges til målene fra de foregående 120 minuttene.

⏰ Når spilles Fotball-VM 2023?

Åpningskampene i FIFA World Cup 2023 for kvinner spilles torsdag 20. juli 2023 klokken 09.00 norsk tid, når New Zealand spiller sin første gruppespillkamp mot Norge. Mesterskapet avsluttes deretter med den store finalen søndag 20. august med avspark klokken 12.00.

📣 Hvordan følger jeg kampene direkte?

Du kan sannsynligvis streame alle VM-kamper via strømmetjenestene til NRK og Viaplay, eller du kan følge vår livereportasje her på Fotball-vm.com.

🏟 Hvor spilles kampene i Fotball-VM 2023?

Denne gangen arrangerer Australia og New Zealand VM, hvor kampene spilles i byene Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth, Adelaide, Auckland, Wellington, Dunedin og Hamilton.

📣 Livescore – Følg Fotball-VM i sanntid

Med fotball-VM denne gangen som spilles på den andre siden av verden med kamper på sene natta og tidlig morgen for oss nordmenn, kan det være vanskelig å finne tid til å følge med på alle kampene som spilles. Til tross for dette er interessen for turneringen like stor som vanlig og man må finne alternative måter å henge med på fotballfesten på.

En løsning på alt dette er å bruke livescore, også kjent som liveresultater, hvor du kan følge kampens fremdrift i sanntid via datamaskinen, telefonen eller nettbrettet. I en livescore presenteres alle mål, cornere, gule og røde kort, frispark, straffer og innbytter, slik at du kan få et fullstendig bilde av møtet uten å se kampen selv. Det absolutt beste med en livescore er at denne hele tiden oppdateres og du trenger ikke trykke på en knapp selv for at informasjonen skal vises.

Under Fotball-VM 2023 finner du livescore fra alle VM-kamper her på VM-fotball.com. Vi presenterer gjeldende stilling i alle pågående kamper, slik at du enkelt kan holde deg oppdatert på alt som skjer. Turneringen, som går fra 20. juli til 20. august 2023, vil inneholde rundt 60 kamper, som alle vil være tilgjengelige for å følge her ovenfor.

Livescore hos spillselskapene

Liveresultater fra en fotballkamp finnes som regel flere forskjellige steder, men det er som regel å finne på bettingselskapets hjemmeside. Å tilby kundene sine denne funksjonen er noe som er blitt mer vanlig, spesielt hvis det aktuelle selskapet tilbyr spill på den spesifikke kampen. I noen tilfeller kan livespill være tilgjengelige i forbindelse med liveresultatet, og du kan lett finne det riktige stedet for å plassere din innsats for å få de beste oddsene.

For å kunne ta del i spillselskapets livescore må du ha en registrert konto, slik at du kan logge inn på siden og se den lange listen over pågående kamper. Noen selskaper tilbyr også streaming av kampene for de som har valgt å legge inn et bet på et av spillene.

🇳🇴 Norges kampresultater i tidligere VM

Kvinner

VM 1991 – Kina
Kina – Norge 4-0
Norge – New Zealand 4-0
Norge – Danmark 2-1
Norge – Italia 3-2 eeo
Sverige – Norge 1-4
Norge – USA 1-2  SØLV

VM 1995 – Sverige
Norge – Nigeria 8-0
Norge – England 2-0
Norge – Canada 7-0
Norge – Danmark 3-1
USA – Norge 0-1
Tyskland – Norge 0-2 GULL

VM 1999 – USA
Norge – Russland 2-1
Norge – Canada 7-1
Norge – Japan 4-0
Norge – Sverige 3-1
Norge – Kina 0-5
Brasil – Norge 5-4 e. straffer 4. plass

VM 2003 – USA
Norge – Frankrike 2-0
Norge – Brasil 1-4
Sør-Korea – Norge 1-7
USA – Norge 1-0

VM 2007 – Kina
Norge – Canada 2-1
Australia – Norg 1-1
Norge – Ghana 7-2
Norge – Kina 1-0
Tyskland – Norge 3-0
Norge – USA 1-4 4. plass

VM 2011 – Tyskland
Norge – Equatorial Guinea 1-0
Brasil – Norge 3-0
Australia – Norge 2-1

VM 2015 – Canada
Norge – Thailand 4-0
Tyskland – Norge 1-1
Elfenbenkysten – Norge 1-3
Norge – England 1-2

VM 2019 – Frankrike
Norge – Nigeria 3-0
Frankrike – Norge 2-1
Sør-Korea – Norge 1-2
Norge – Australia 4-1 e. straffer
Norge – England 0-3

Menn

Det norske herrelandslaget har vært med i tre verdensmesterskap, og det gjenstår å se om Qatar blir det fjerde i rekken.

VM 1938 – Frankrike
Italia – Norge 2-1 eeo

VM 1994 – USA
Norge – Mexico 1-0
Italia – Norge 1-0
Irland – Norge 0-0

VM 1998 – Frankrike
Marokko – Norge 2-2
Skottland – Norge 1-1
Brasil – Norge 1-2
Italia – Norge 1-0

💥 Tidigere VM-resultat i tall

VM for herrelandslag har blitt spilt siden 1930. Det har siden blitt spilt hvert fjerde år unntatt 1942 og 1946, da på grunn av den andre verdenskrig og dens innvirkning. Under VM-2018 i Russland ble Panama og Island de siste nye lagene som deltok i en VM-turnering. Dermed har 84 land deltatt i et VM gjennom historien. I 2022 vil minst ett nytt land til delta i turneringen når vertsnasjonen Qatar gjør sitt første verdensmesterskap

Brasil er landet som leder maratonbordet i VM. I likhet med Tyskland har de spilt 109 kamper i historien, men Brasil har også vunnet 73 av disse. De har tatt totalt 237 poeng i VM-sammenheng for herrelandslag. Norge ligger på plass 50 i historien ved å ha tatt totalt 9 poeng med 2 seire og 3 uavgjorte kamper gjennom tidene.

Tyske Miroslav Klose har scoret flest mål i VM-historien. Måltyven har scoret 16 mål totalt over fire spilte mesterskap.