Velobet

Her finner du landslagstroppene for alle landene som deltar i VM for kvinner i 2023. Totalt får 32 nasjoner æren av å sende sine landslag til turneringen i Australia og New Zealand for å få en vinner av det 9. verdensmesterskapet på kvinnesiden. Hvilke av disse spillerne som får ære for å representere sine hjemland vil komme fram kort tid før turneringen starter og så snart lagene har sluppet sine VM-troppene vil vi i fotball-vm.com oppdatere undersidene med denne informasjonen. I tillegg til den nåværende troppen kan du lese mer på de respektive lagsidene om nasjonenes tidligere erfaringer i turneringen, og se hvor mange medaljer de har klart å ta.

Burnley - Brentford

GRUPPE A

NEW ZEALAND

Se tropp
norge

NORGE

Se tropp

FILIPPINENE

Se tropp

SVEITS

Se tropp

GRUPPE B

AUSTRALIA

Se tropp
irland

IRLAND

Se tropp
nigeria

NIGERIA

Se tropp

CANADA

Se tropp

GRUPPE C

SPANIA

Se tropp

COSTA RICA

Se tropp
zambia

ZAMBIA

Se tropp

JAPAN

Se tropp

GRUPPE D

ENGLAND

Se tropp

DANMARK

Se tropp
kina

KINA

Se tropp
haiti

HAITI

Se tropp

GRUPPE E

USA

Se tropp
vietnam

VIETNAM

Se tropp

NEDERLAND

Se tropp

PORTUGAL

Se tropp

GRUPPE F

FRANKRIKE

Se tropp
jamaica

JAMAICA

Se tropp

BRASIL

Se tropp

PANAMA

Se tropp

GRUPPE G

SVERIGE

Se tropp

SØR-AFRIKA

Se tropp
italia

ITALIA

Se tropp

ARGENTINA

Se tropp

GRUPPE H

TYSKLAND

Se tropp

MAROKKO

Se tropp
colombia

COLOMBIA

Se tropp

SØR-KOREA

Se tropp

Landslagstropper Fotball VM-2023

En stor milepæl på veien mot starten av VM er når troppene presenteres. Her kan vi få et første hint om hvor sterk hver enkelt nasjon kan være i turneringen. Et VM er noe som nesten alle fotballspillere ønsker å oppleve på et tidspunkt, men noen ganger setter skader og annet stopper for denne drømmen. Og noen ganger kan mangelen på en bestemt stjerne bety at et lag som ellers ville vært favoritter, ikke presterer i det hele tatt som man kanskje hadde trodd.

Alle landslag har rett til å registrere 23 spillere, inkludert tre keepere til turneringen. Vanligvis tas det ut en større tropp i starten, hvor trenerne siler ut den endelige troppen i forbindelse med de planlagte treningskampene som spilles før avreise til VM-landet.

Av de 32 nasjonene som deltar i 2023-turneringen, er det flere nasjoner som aldri tidligere har deltatt i mesterskapet. For eksempel vil damene fra Filippinene, Vietnam, Marokko, Zambia og Irland gjøre sin første opptreden på VM-scenen.

Ved VM for menn 2022 var vertsnasjonen Qatar det eneste laget som debuterte i verdenscupsammenheng. Å få VM-debut på hjemmebane er relativt sjelden og har kun skjedd med to lag tidligere. Da den aller første utgaven av turneringen fant sted sommeren 1930, ble kampene spilt i Uruguay hvor hjemmelaget fikk sjansen til å skinne foran sine supportere. I 1934 kom Italia til sitt første verdensmesterskap da de også hadde æren av å være vertskap for turneringen. Laget fikk imidlertid ikke gratisbillett til turneringen, men måtte akkurat som alle andre kvalifisere seg for å delta.

Brasil, Tyskland, Argentina, Mexico, Frankrike, Spania og England er på sin side de mest VM-erfarne nasjonene med deltagelse i over 15 tidligere turneringer på herresiden. Det brasilianske laget har ikke gått glipp av et eneste verdenscup, verken på dame- eller herresiden. Det søramerikanske kvinnelandslaget deler prestasjonen med å ha vært med i alle utgavene av kvinne-VM med Tyskland, Japan, Nigeria, Norge, USA og Sverige.

De individuelle spillerne som igjen har vært med i flest turneringer av alle er på sin side Brasils Formiga som spilte totalt 7 VM på kvinnesiden. Blant mennene har Mexicos Antonio Carbajal, hans landsmann Rafael Márqyez og Tysklands Lothar Matthäus rekorden med fem VM hver.

Tidigere VM-tropper

Nedenfor lister vi nasjoner som vi tidligere har presentert tropper for ved tidligere verdensmesterskap.