Her finner du landslagstroppene for alle landene som deltar i verdensmesterskapet for menn i fotball vinteren 2022. Hele 32 nasjoner får æren av å sende sitt landslag til turneringen i Qatar for å få den 22. verdensmesteren. Hvilke spillerne som får æren av å representere sitt hjemland, vil komme fram kort tid før turneringen starter, og så snart det er offisielt hvem VM-troppen består av, vil vi i fotball-vm.com oppdatere undersidene med denne informasjonen. I tillegg til den nåværende troppen kan du lese mer på de respektive lagsider om nasjonenes tidligere erfaringer i turneringen, og se hvor mange medaljer de har klart å ta.

GRUPPE A

QATAR

Se tropp

ECUADOR

Se tropp

SENEGAL

Se tropp

NEDERLAND

Se tropp

GRUPPE B

ENGLAND

Se tropp

IRAN

Se tropp

USA

Se tropp

WALES

Se tropp

GRUPPE C

ARGENTINA

Se tropp

SAUDI-ARABIA

Se tropp

MEXICO

Se tropp

POLEN

Se tropp

GRUPPE D

FRANKRIKE

Se tropp

DANMARK

Se tropp

TUNISIA

Se tropp

AUSTRALIA

Se tropp

GRUPPE E

SPANIA

Se tropp

TYSKLAND

Se tropp

JAPAN

Se tropp

COSTA RICA

Se tropp

GRUPPE F

BELGIA

Se tropp

CANADA

Se tropp

MAROKKO

Se tropp

KROATIA

Se tropp

GRUPPE G

BRASIL

Se tropp

SERBIA

Se tropp

SVEITS

Se tropp

KAMERUN

Se tropp

GRUPPE H

PORTUGAL

Se tropp

GHANA

Se tropp

URUGUAY

Se tropp

SØR-KOREA

Se tropp

Landslagstropper Fotball VM-2022

En stor milepæl på veien mot starten av VM er når troppene presenteres. Her kan vi få et første hint om hvor sterk hver enkelt nasjon kan være i turneringen. Et VM er noe som nesten alle fotballspillere ønsker å oppleve på et tidspunkt, men noen ganger setter skader og annet stopper for denne drømmen. Og noen ganger kan mangelen på en bestemt stjerne bety at et lag som ellers ville vært favoritter, ikke presterer i det hele tatt som man kanskje hadde trodd.

Alle landslag har rett til å registrere 23 spillere, inkludert tre keepere, til turneringen i Qatar. Vanligvis tas det ut en større tropp i starten, hvor trenerne siler ut den endelige troppen i forbindelse med de planlagte treningskampene som spilles før avreise til VM-landet.

Av de 32 nasjonene som deltar i 2022-turneringen, er det bare Qatar som aldri har vært i turneringen før. Å få VM-debut på hjemmebane er relativt uvanlig og har kun skjedd to ganger tidligere. Da den aller første utgaven av turneringen fant sted sommeren 1930, ble kampene spilt i Uruguay hvor hjemmelaget fikk sjansen til å skinne foran sine supportere. I 1934 deltok Italia i sitt første verdensmesterskap da de fikk æren av å holde turneringen. Laget fikk imidlertid ikke gratisbillett til turneringen, men måtte akkurat som alle andre kvalifisere seg til å delta.

Brasil, Tyskland, Argentina, Mexico, Frankrike, Spania og England er på sin side de mest VM-erfarne nasjonene med deltagelse i over 15 tidligere turneringer på herresiden. Det brasilianske laget har ikke gått glipp av et eneste verdenscup, verken på dame- eller herresiden. Det søramerikanske kvinnelandslaget deler kunststykket å ha deltatt i alle utgavene av kvinne-VM med Tyskland, Japan, Nigeria, Norge, USA og Sverige.

De individuelle spillerne som har deltatt i flest turneringer er brasilianske Formiga som har spilt i alle 7 verdenscupene på kvinnesiden. Blant mennene har Mexicos Antonio Carbajal, hans landsmann Rafael Márqyez og Tysklands Lothar Matthäus rekorden med fem verdensmesterskap hver.