Velobet

Gruppe G

Kamerun – Brasil

Brasil vinner gruppe G. Dette til tross for et knusende nederlag mot Kamerun. Kamerun på sin side bommet så vidt på 8-delsfinalen da Sveits vant mot Serbia (3-2) og tok andreplassen i 16-delsfinalen.

Fredag ​​kveld bød på kamp mellom Brasil og Kamerun i gruppe G. Brasilianerne var allerede klare for 8-delsfinalen med gode forutsetninger for å holdee førsteplassen. Dermed valgte landslagstrener Tite å gjøre en haug med endringer i startelleveren. Kamerun, derimot, hadde litt mer prekære forhold. Fremfor alt trengte Kamerun å vinne mot et sterkt Brasil, men samtidig også stole på et godt resultat i parallellkampen mellom Serbia og Sveits.

Første omgang inneholdt ikke mye å melde. Brasil hadde klart mest ballbesittelse mens Kamerun prøvde å stole mye på raske kontringer. Første omgang endte målløs på 0-0 til tross for noen skapte scoringssjanser for Brasil.

I andre omgang gjorde Brasil noen tidlige endringer for å få litt liv til angrepsspillet og effektiviteten. De skapte noen flere skudd mot, men Kamerun-keeper Devin Epassy var på rett plass mesteparten av tiden.

Kampen fikk en forrykende avslutning da Vincent Aboubakar ga Kamerun ledelsen til 0-1 i det 92. spilleminutt. Et mål som ga Kamerun håp i kampen om 8-delsfinalen. Kamerun ville derimot ikke avansere videre dersom Sveits vant mot Serbia.

Brasil fikk med seg noen gode sjanser helt på tampen av kampen i jakt på utlikning, men den kom ikke. Kamerun vant  1-0 over Brasil.

Serbia – Sveits

Sveits slutter seg til Brasil i åttendedelsfinalen i verdenscupen fra gruppe G. Det er klart etter den sveitsiske seieren mot Serbia med 3-2. 

Fredag ​​kveld skulle gruppe G avgjøres når Serbia og Sveits alt skulle spille om andreplassen i gruppen bak allerede klare Brasil. Kampen var på forhånd spådd svært jevn, noe som også ble tilfelle.

Sveits startet kampen veldig bra. Etter 20 minutter av kampen tok sveitseren ledelsen via stjernen Xherdan Shaqiri. Den tidligere Liverpool- og Bayern München-spilleren utnyttet en fin posisjon med venstrefoten til å score 0-1 for landet sitt.

Like etter det sveitsiske målet overtok Serbia og fikk resultater fra sitt fine spill. Kaptein Dusan Tadic slo et fint innlegg som Aleksandar Mitrovic møtte med pannen og gjorde 1-1 for Serbia. Ti minutter etter utligningen kom vendepunktet for Serbia da Dusan Vlahovic sørget for 2-1 for serberne. Der og da var Serbia i 8-delsfinalen.

Rett før pause utlignet Sveits til 2-2 gjennom Breel Embolo etter et fint angrep. Frem til pause var derfor Sveits inne i 8-delsfinalen da Kamerun ikke hadde klart å score mot Brasil parallelt (0-0).

Sveits sin drømmeavslutning i første omgang ble etterfulgt av en drømmeåpning i andre. Etter et flott angrep avsluttet Remo Freuler det sveitsiske angrepet til 2-3 allerede i det 48. minutt av kampen. Nå måtte Serbia snu kampen for å gi seg selv sjansen til å nå 8-delsfinalen. Sveits hadde på sin side meget gode forutsetninger for å fortsette VM-turneringen i begynnelsen av neste uke.

Serbia gjorde noen offensive endringer med et kvarter igjen av ordinær kamptid. Serberne ble imidlertid stadig mer frustrerte av å ligge under og fant det vanskelig å håndtere presset på banen. Det var først i de siste fem minuttene av ordinær kamptid at serberne fikk noe av en siste dytt med et lite offensivt preg. Serbia hadde sju tilleggsminutter på å finne både utligning og ledelse.

Sveits måtte holde på ledelsen for ikke å bli forbigått  da Kamerun parallelt tok ledelsen mot Brasil med 1-0.

Det var veldig sterke følelser i denne pågående kampen. Det oppsto mange situasjoner med amper stemning og småkrangling i sluttminuttene av ekstraomgangene og tre gule kort ble delt ut. Serbia kunne dessverre på sin side ikke finne flere mål. Kampen endte 3-2 til Sveits, som sikret 8-delsplass.

Brasil og Sveits er dermed videre til 8-delsfinalen fra gruppe G. Kamerun og Serbia må på sin side forlate mesterskapet. For Brasil venter nå Sør-Kore, mens Sveits skal spille mot Portugal.

Tabell Gruppe G

Lag Spilt Seier Uavgjort Tap Mål for Mål mot +/- Poeng
 Brasil 3 2 0 1 3 1 +2 6
 Sveits 3 2 0 1 4 3 +1 6
Kamerun 3 1 1 1 3 4 0 4
 Serbia 3 0 1 2 5 8 -3 1

Gruppe H

Sør-Korea – Portugal

Sør-Korea og Portugal er klare for 8-delsfinalen i VM etter Sør-Koreas seier mot portugiserne med 1-2. Hwang Hee-Chan ble kampens helt for Sør-Korea i kampens 91. minutt. Sør-Koreas har flere mål scoret i gruppen som tok dem forbi Uruguay i gruppe H.

Et allerede kvalifisert Portugal tok imot Sør-Korea i siste runde i gruppe H. Sør-koreanerne trengte å vinne for å kunne nå 8-delsfinalen samtidig som Ghana og Uruguay helst skulle spille uavgjort parallelt, evt at Uruguay «bare» vant med ett eller to mål.

Portugal hadde en drømmestart på kampen. Allerede etter fem minutter tok portugiseren ledelsen gjennom Ricardo Horta. Braga-spilleren var en av flere nye tilskudd til den portugisiske XI etter å ha sikret opprykk i siste runde.

Etter 27 spilte minutter fant imidlertid Sør-Korea en utligning. Etter en corner som Portugal slet med å få klarert og via en motspiller havner ballen hos Kim, som setter inn utligninga for koreanerne.

Uavgjort 1-1 sto til pause. Samtidig hadde Uruguay ledelsen mot Ghana (2-0), noe som gjorde at Portugal ikke trengte å bekymre seg for mye om førsteplassen i gruppen samtidig. Ghaneserne var nemlig de eneste som kunne true portugiserne.

Kampen sto 1-1 nesten hele andre omgang. Det ble lagt til seks minutter tilleggstid. Ett minutt på tilleggstid kontret Sør-Korea. Storstjernen Heung min-Son spilte opp til Hwang Hee-Chan som skjøt der 1-2 for Sør-Korea i kampens 91. minutt. Med dette målet tok Sør-Korea andreplassen i gruppen for øyeblikket og la press på Uruguay. Med ett mål til for Uruguay i kampen mot Ghana ville imidlertid Uruguay rykke opp til andreplassen.

Sør-Korea gjorde sitt da de stoppet en portugisisk utligning på slutten og vant 1-2. En imponerende seier for sørkoreanerne som i dette øyeblikk bare kunne se mot Uruguay-Ghana for å håpe å unngå nok et uruguayansk mål.

Ghana – Uruguay

Uruguay vant mot Ghana 2-0 i gruppe H. Til tross for dette er både Uruguay og Ghana eliminert fra VM i Qatar ettersom Sør-Korea vant mot Portugal 1-2 parallelt. Sør-Korea scoret flere mål enn Uruguay i denne gruppen og kom foran på grunn av dette. 

Etter et kvarter av kampen kom det ein VAR-situasjon. Den uruguayanske keeperen Sergio Rochet kastet og brakte Mohammed Kudus i 16-meteren, og til slutt pekte den tyske dommeren på straffemerket og tildelte Ghana straffe. Fra elleve meter gikk kaptein André Ayew frem, men keeper Rochet tok revansj og reddet straffen. Ayews straff må anses som veldig svak og det fikk nok mange ghanesere til å tenke marerittaktig tilbake på Asamoah Gyans straffemiss mot Uruguay i VM 2010.

Bare minutter etter straffemissen var Uruguay nær ved å ta ledelsen i kampen. Liverpool-spissen Darwin Núñez kom nær et mål, men Ghanas midtstopper Mohammed Salisu klarerte like før ballen nærmet seg målstreken. Et par minutter etter Núñezs mulighet kom imidlertid et mål fra Uruguay. Luis Suarez fintet sin ghanesiske forsvarer og skjøt på mål. Den ghanesiske målvakten slapp en retur som Giorgian De Arrascaeta var forsiktig og først på. 1-0 til Uruguay etter 25 minutter spilt. I denne situasjonen var Uruguay oppe på andreplass i gruppen og Ghana nede på tredje.

Uruguay økte ledelsen kun få minutter etter det første målet og nok en gang var det Luis Suarez og Giorgian De Arrascaeta som var involvert. Førstnevnte spilte til sistnevnte dro til med en volley etter 30 minutter. De Arrascaetas andre mål i kampen. Uruguay gikk til pause med 2-0 i hånda.

Uruguay hadde noen store sjanser i starten av andre omgang, men ellers var det stort sett Ghana som jaktet en redusering mer enn noe annet. Uruguay var nok ganske komfortable med å lede med to mål og samtidig håpte at Portugal skulle holde ut mot Sør-Korea (1-1 til pause). Men med Uruguay som ledet mot Ghana, trengte ikke Portugal å jage mål på grunn av en sikret førsteplass i gruppen med mindre Ghana skulle vinne. Imidlertid kunne Uruguay øke sjansen ved å score ekstra mål da Sør-Korea hadde en målforskjell bedre enn Uruguay før kampen og flere mål scoret. Seier for Sør-Korea mot Portugal ville tvinge Uruguay til å score mer enn to mål mot Ghana. Dette samtidig som Ghana naturlig nok var ute etter minst uavgjort for ikke å gå glipp av Uruguay eller Sør-Korea.

Begge lag gjorde offensive bytter. Med ti minutter igjen hadde Ghana en farlig mulighet da Mohammed Kudus fyrte av et fint venstrebeint skudd som Sergio Rochet måtte strekke ut for å redde. Med fem minutter igjen av ordinær kamptid kom en dyster melding til Uruguay. Sør-Korea hadde tatt ledelsen 1-2 mot Portugal, som definitivt tvang nok et uruguayansk mål til åttedelsfinalen. Sør-Korea vant kampen mot Portugal og nå var alle øyne rettet mot denne pågående kampen.

Uruguay hadde nå et drøyt kvarter å finne et mål for å ta ledelsen 3-0. Tre av de angripende superstjernene Luis Suarez, Darwin Núñez og Giorgian De Arrascaeta var allerede byttet ut og de to førstnevnte satt og gråt på benken etter nyheten om Sør-Koreas seier. Det ble en virkelig demper på slutten da både Ghana og Uruguay gikk for mål og ga hverandre store områder konstant. Men ingen av lagene klarte å score mål.

Kampen endte 2-0 til Uruguay, som tross seieren er slått ut av VM sammen med Ghana. Portugal og Sør-Korea går videre til 8-delsfinalen fra gruppe H med henholdsvis seks og fire poeng. Sør-Korea og Uruguay har samme poeng og målforskjell, men Sør-Korea har scoret flere mål i gruppen (fire) mens Uruguay har to.

Tabell Gruppe H

Lag Spilt Seier Uavgjort Tap Mål for Mål mot +/- Poeng
 Portugal 3 2 0 1 6 4 +2 6
 Sør-Korea 3 1 1 1 4 4 0 4
 Uruguay 3 1 1 1 2 2 0 4
 Ghana 3 1 0 2 5 7 -2 3

Burnley - Brentford