Velobet

I dag var det endelig klart for det eneste nordiske landet å åpne sitt VM. Også regjerende verdensmestre Frankrike hadde sin første kamp i dag. Men først ut i dag, var Argentina – Saudi-Arabia.

 

Argentina – Saudi-Arabia (gruppe c)

Forhåndsfavorittene Argentina fikk en marerittstart på VM i Qatar. Lionel Messi og hans lag tapte for Saudi-Arabia 1-2 etter en Saudiarabisk snuoperasjon i andre omgang. Saudi-Arabia var rangert som nr 49 før mesterskapet, mens Argentina er på fjerde plass. 

Messi og Argentina fikk en bra start på kampen. Etter at en saudisk spiller gikk for hardt på Leandro Paredes, pekte dommeren på straffemerket. Etter at ti minutter var spilt ga Lionel Messi landet sitt en drømmestart på turneringen etter en pent omsatt straffe.

Etter 1-0-målet dominerte Argentina kampbildet. Et høytstående Saudi-Arabia kunne blitt hardt straffet bak backlinjen flere ganger og Argentina trillet inn tre nye mål. Imidlertid ble alle disse målene avvist for offside, enten via assistentdommeren eller via VAR-gjennomgang. Til pause hadde Argentina en 1-0 ledelse, en ledelse som føltes veldig komfortabel for øyeblikket.

Andre omgang

Andre omgang skulle by på noe helt annet enn den første. Saudi-Arabia var ikke på langt nær like sårbare bak backlinjen og klarte også å finne noen offensive situasjoner. Tre minutter ut i omgangen kom også en saudisk utligning. Angriperen Saleh Al Shehri løp gjennom den argentinske backlinjen og satte inn 1-1 med venstrefoten. Et mindre sjokk for favorittene Argentina.

Sjokktilstanden skulle bli enda mer følbar for Argentina bare fem minutter senere. Da kapteinen for Saudi-Arabia, Salman Al Faraj, måtte byttes ut på slutten av første omgang, tok Salem Al Dawsari over kapteinsbindet. Sistnevnte viste også utrolige offensive kvaliteter da han borret 1-2 for Saudi-Arabia etter 53 minutter av kampen. Et fantastisk fotballmål fra saudiaraberen.

Argentina måtte jobbe hardt for å finne en utligning. Hervé Renard (treneren for Saudi-Arabia) hadde nok ikke så store problemer med å motivere spillerne sine til å jobbe fokusert og kompakt for å opprettholde ledelsen.

Argentina forsøkte et par ganger, men Saudi-Arabias keeper nektet ballen å komme i mål. Lionel Messi hadde et farlig frispark  utenfor 16-meteren som havnet et stykke over og stjernen hadde også en ganske farlig heading på mål.

Saudi-Arabia tar en uvurderlig seier i VM-premieren med 1-2. En formidabel andre omgang fra saudierne berget åpningsseieren mot favorittene Argentina. Lionel Messi og hans menn ønsker nok revansj på lørdag når de møter Mexico. Saudi-Arabia spiller også lørdag mot Polen.

Danmark – Tunisia (gruppe d)

Danmark spilte uavgjort mot Tunisia i sin start av VM. Den underholdende kampen i gruppe D endte 0-0.

Tirsdag ettermiddag spilte Danmark VM-åpning og det gjorde de som relativt store favoritter mot Tunisia. Sistnevnte hadde mange reisende fans til Qatar. Kampen startet i høyt tempo med Danmark som ønsket å sette tonen umiddelbart. Tunisia ble inspirert av publikum og skapte et par halvsjanser tidlig i den intense åpningskampen.

Tunisia fikk den beste starten. Et aggressivt Tunisia klarte å finne scoringssjanser, og muligens overrasket de Danmark litt. Etter 20 minutter begynte Danmark å komme inn i kampen via noen skarpe dødballer. Det første «målet» kom imidlertid fra Tunisia da Issam Jebali løp inn med ballen til 0-1, men ble vinket av for offside.

Danmark var hovedsakelig farlige gjennom dødballene og fikk flere baller inn i på denne måten, noe det tunisiske forsvaret hadde ikke så store problemer med å forsvare seg. Tunisia var litt skarpere fremover i overgangene sine og skapte flere 100 % sjanser.

Issam Jebali hadde første omgangs beste mulighet med minutter igjen da han slo seg løs med Kasper Schmeichel og prøvde å løfte ballen over keeperen som fikk hendene på ballen. Den spennende og intense omgangen endte målløs.

Andre omgang

Andre omgang startet også i et bra tempo. Tunisia hadde en fri posisjon som de ikke utnyttet og minutter senere hadde Danmark en ball i mål som ble blåst offside.

Minuttene gikk i kampen med noen halvsjanser. En av de farligere sjansene kom fra danske Christian Eriksen. Midtbanespilleren kom i en farlig posisjon og avfyrte et venstrebent skudd som Tunisias keeper måtte styre ut til corner. På den påfølgende corneren ble det farlig igjen for Danmark da Andreas Cornelius på litt mirakuløst vis headet ballen i stolpen fra en meters hold.

I løpet av kampens siste ti minutter var det et Danmark som presset på med mer ballbesittelse. Tunisia, som var veldig energiske under store deler av kampen, falt litt lenger ned i sine posisjoner og spilte smart og fokusert. Assistentdommeren viste fem minutters tilleggstid i kampen og Danmark fikk et par cornere og en god posisjon av midtstopper Jesper Lindström. Med tre minutter igjen av tilleggstid løp dommeren ut for å se på en hands-situasjon i det tunisiske straffefeltet, noe som imidlertid ikke resulterte i dansk straffe.

Danmark måtte ta til takke med 0-0. Noe som kan regnes som noe av en nedtur for danskene som var hypet opp før turneringen. Tunisia skal på sin side ha stor ros for sin fine gjennomføring. Neste kamp for begge lag er på lørdag når Danmark møter Frankrike, mens Tunisia spiller mot Australia. 

Mexico – Polen (gruppe c)

Mexico og Polen spilte en målløs kamp til 0-0 i Doha. Robert Lewandowski bommet på en straffe for Polen i begynnelsen av andre omgang.

Kampen mellom Mexico og Polen ble på forhånd ansett som svært jevn. Noe som viste seg i første omgang hvor begge lag kjente og følte litt på hverandre. Mexico skapte et par gode sjanser i midten av omgangen, men til ingen nytte. Første omgang var relativt dårlig med Mexico som holdt på ballen og et kompakt Polen i forsvarsspillet.

Ti minutter ut i andre omgang felte Mexicos erfarne midtstopper Hector Moreno den polske stjernen Robert Lewandowski i straffefeltet, og etter nærmere VAR-gjennomgang pekte dommeren på straffemerket. Lewandowski tok seg av straffen selv, men Barcelona-stjernen bommet, eller rettere sagt Guillermo Ochoa reddet.

Polen trappet opp i andre omgang sammenlignet med første hvor Mexico styrte kampbildet. Et litt mer aggressivt Polen spilte og de hadde også den største sjansen til å bryte inn og score gjennom Lewandowskis straffe. Det skulle imidlertid ikke bli mål i denne kampen. Mexico mot Polen endte målløst på 0-0, noe som betyr at Saudi-Arabia har førsteplassen i gruppe C etter første runde.

Frankrike – Australia (gruppe d)

Frankrike tok en fin seier mot Australia etter et tidlig australsk mål. Olivier Giroud scoret to mål i 4-1-seieren.

Frankrike, regjerende VM-mesterne, har mange skader foran turneringen med Paul Pogba, N’Golo Kanté og Karim Benzema som alle går glipp av VM. Franskmennene hadde også en marerittåpning i kampen. Etter kun åtte minutter kom et mål fra Australia etter et fint angrep. Matthew Leckie slo et fint innlegg fra høyre mot lengste stolpe der Craig Goodwin stormet frem og skjøt der 0-1. I samme situasjon fikk Frankrike også en ny skade da venstreback Lucas Hernandez så ut til å vri kneet og ble umiddelbart erstattet av broren Theo Hernandez.

Etter 26 minutter fant Frankrike utligningen. Innbytter Theo Hernandez slo et fint innlegg som Adrien Rabiot headet og gjorde 1-1. Etter litt slurv fra Australia i oppbyggingsfasen, dyttet Adrien Rabiot ballen frem og kunne spille inn Olivier Giroud i åpent mål og 2-1 stod det kun seks minutter etter utligningen. 

Andre omgang

Australia fikk litt fart på seg i andre omgang og forsvarte seg litt høyere innledningsvis. Men Frankrikes ferdigheter med ballen forhindret Australia i å skape noen spesielt farlige scoringssjanser.

I andre omgang ble det første målet etter 68 minutter. Ousmane Dembelé slo et fantastisk innlegg som superstjernen Kylian Mbappé brukte hodet på og sørget for 3-1 for Frankrike og den franske seieren føltes nesten for hånden. Kylian Mbappé sto også bak det neste franske målet i kampen. Mbappé la inn til Olivier Giroud som headet inn 4-1 for Frankrike. Girouds 51. mål i den franske landslagsdrakten, noe som gjør ham til toppscoreren i fransk fotballhistorie sammen med legendariske Thierry Henry.

Kampen endte 4-1 til Frankrike, som nå møter Danmark i et tøft oppgjør lørdag. Australia vil neste kamp Tunisia i gruppe D.


Burnley - Brentford