Velobet

Portugals landslagstrener Fernando Santos har plukket ut de 26 spillerne som skal representere Portugal i VM. Det er en tropp som inkluderer blant annet en rekordung spiller og Cristiano Ronaldo.

19 år gamle Antonio Silva, som spiller midtstopper i den portugisiske klubben Benfica, fikk sin A-lagsdebut så sent som i august. Men karrieren hans har siden da bare gått rett oppover. Han er i et Benfica som har stått fram denne sesongen. Nå får han også tilliten til Portugals landslag og er med i VM-troppen. Han blir dermed den yngste spilleren noensinne som har vært i en portugisisk VM-tropp.

En annen spiller som også er med i den portugisiske troppen er den mye mer erfarne Cristiano Ronaldo. Landets store superstjerne har ikke fått mye spilletid i klubblaget Manchester United denne sesongen og det har vært ryktet lenge om at han skal være på vei bort. Mye tyder også på at dette blir Cristiano Ronaldos siste store opptreden i den portugisiske trøya. Kan Cristiano, som ikke bare scoret flest landskamper og mål gjennom tidene i Portugal, men også har vunnet massevis av ligatitler, EM-gull og ble kåret til verdens beste spiller ikke mindre enn 4 ganger, ta landet sitt til et VM-gull til slutt?

Bemerkelsesverdig i Portugals tropp er også at ingen spillere fra den portugisiske storklubben Sporting er med i troppen. Heller ikke PSG-spilleren Renato Sanches, som var en av de fremste spillerne under EM 2016 er med i troppen som skal representere Portugal i VM 2022. Portugal må også klare seg uten Liverpool-spissen Diego Jota, som går glipp av EM på grunn av skade.

🇵🇹 Portugals tropp til Fotball-VM 2022

Målvakt
Rui Patricio, Roma
Diego Costa, Porto
José Sá, Wolverhampton

Forsvar
Pepe, Porto
Danilo Pereira, PSG
Raphael Gueirreiro, Borussia Dortmund
Ruben Dias, Manchester City
Joao Cancelo, Manchester City
Nuno Mendes, PSG
Diego Dalot, Manchester United
Antonio Silva, Benfica

Midtbane
William Carvalho, Betis
Bernardo Silva, Manchester City
Joao Mario, Benfica
Bruno Fernandes, Manchester United
Ruben Neves, Wolverhampton
Joao Palhinha, Fulham
Matheus Nunes, Wolverhampton
Otavio, Porto
Vitinha, PSG

Angrep
Cristiano Ronaldo, Manchester United
André Silva, RB Leipzig
Joao Felix, Atlético Madrid
Rafael Leao, Milan
Ricardo Horta, Braga
Goncalo Ramos, Benfica


Burnley - Brentford