Velobet

Nederland er neste nasjon som presenterer hvilke spillere som får reise til Qatar og VM i 2022. Landslagstrener Louis van Gaal bød på mange overraskelser i den 26 mann store troppen som skal representere Nederland.

Nederland var ikke i VM 2018 og dermed er forventningene og forhåpningene på hjemmebane svært høye for ‘de oransje’ som de er populært kjent. Nederland sto også for et stabilt kvalifiseringsspill, noe som gjorde at håpet bygget seg opp enda mer om at det nederlandske landslaget skal klare å nå langt i denne VM-turneringen.

Da troppen ble presentert av Louis van Gaal, inneholdt den mange uventede navn, det mest uventede var Xavi Simons. Det 19 år gamle supertalentet som har vært en superstjerne på sosiale medier i flere år har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. Etter at han forlot Paris SG og Frankrike og valgte å flytte hjem til Nederland og PSV har alt løsnet for Xavi Simons, han har stått for åtte mål på tretten kamper og dette har nå gjort at Louis van Gaal har valgt å ta ham ut til VM 2022. Dette til tross for at han aldri før har spilt for Nederland på A-laget og kun har spilt én kamp i U21 tidligere.

Men det var ikke bare Xavi Simons som var overraskelse i laguttaket til Louis van Gaal, han valgte blant annet å vrake de rutinerte spillerne Jasper Cillessen og Sven Botman og Bayern Münchens stortalent Ryan Gravenbach. Louis van Gaal har i stedet valgt å ta ut blant andre Andries Noppert og Jeremie Frimpong, som i likhet med Simons heller ikke har noen seniorlandskamper på CV-en fra før.

Inkludert i troppen er også mer erfarne spillere som Virgil van Dijk, Daley Blind, Frenkie de Jong, Memphis Depay, Matthijs de Ligt og Luuk de Jong. 

Spesielt betyr utnevnelsen av den erfarne målvakten Jasper Cillessen at Nederland reiser til verdensmesterskapet i 2022 med tre keepere som til sammen har spilt åtte kamper for A-landslaget.

🇳🇱​ Nederlands tropp til Fotball-VM 2022

Målvakter
Justin Bijlow, Feyenoord
Andries Noppert, Heerenveen
Remko Pasveer, Ajax.

Forsvar
Virgil van Dijk, Liverpool,
Nathan Aké, Manchester City,
Daley Blind, Ajax,
Jurrien Timber, Ajax,
Denzel Dumfries, Inter,
Stefan de Vrij, Inter,
Matthijs de Ligt, Bayern München,
Tyrell Malacia, Manchester United
Jeremie Frimpong, Bayer Leverkusen

Midtbane
Frenkie de Jong, Barcelona
Steven Berghuis, Ajax
Davy Klaassen, Ajax
Teun Koopmeiners, Atalanta
Cody Gakpo, PSV
Marten de Roon, Atalanta
Kenneth Taylor, Ajax
Xavi Simons, PSV

Angrep
Memphis Depay, Barcelona
Steven Bergwijn, Ajax
Vincent Janssen, Antwerpen
Luuk de Jong, PSV
Noa Lang, Club Brügge
Wout Weghorst, Besiktas


Burnley - Brentford