Velobet

Frankrike beseiret Polen i 8-delsfinalen av verdensmesterskapet i 2022. Kampen endte 3-1 til franskmennene etter at Olivier Giroud og Kylian Mbappé ble Frankrikes målscorere. Med sin scoring skrev Olivier Giroud historie som toppscorer på det franske landslaget, og Mbappé ble med sine to mål toppscorer i VM så langt.

Frankrike – Polen

Regjerende verdensmestere Frankrike gikk søndag inn i sluttspillet med Polen på den andre enden i den tredje kampen i 8-delsfinalen av verdensmesterskapet i 2022. I går gikk de to favorittene Nederland og Argentina gikk videre til kvartfinalen.

Franskmennene var favoritter i denne kampen, men ble møtt av et kompakt Polen med en rekke toppspillere. Frankrike tok kontroll over det første kvarteret og skapte noen sjanser gjennom dødballer og høy ballbesittelse. Frankrikes første store sjanse i kampen kom etter en drøy halvtime. Etter en polsk slurv på midtbanen kontret Frankrike gjennom Antoine Griezmann, Ousmane Dembelé og Olivier Giroud. Griezmann slapp til Dembelé som slo en litt for hard ball og bratt pasning som Olivier Giroud måtte kaste seg på og Milan-spissen bommet på målet med avslutningen.

Polen var på ingen måte ufarlig i første omgang. Polakkene var ganske effektive i angrepsspillet. Den farligste sjansen for Polen i første omgang kom etter 38 minutter. Den polske venstrebacken imponerte med en fin opprulling og slo et innlegg inn i midten der Piotr Zielinskis skudd først ble reddet av Hugo Lloris, Zielinskis retur ble deretter reddet av en fransk forsvarsspiller før en tredje ble reddet av Raphael Varane nær mål. linje. En kavalkade av sjanser for Polen i løpet av noen sekunder, men ingen mål.

44 minutter ut i kampen tok Frankrike ledelsen i 8-delsfinalen. En perfekt pasning fra Kylian Mbappé gikk til Olivier Giroud, som skjøt inn ledermålet til 1-0 for Frankrike med venstrefoten. Girouds tredje mål i turneringen. I åpningen mot Australia skrev Giroud historie da han utlignet Thierry Henrys 51 mål på landslaget. Nå er Giroud landets mestscorede på landslaget noensinne med 52 mål.

1-0 til Frankrike etter halvspilt.

Andre omgang

Ingen av lagene gjorde noen bytter ved pause. Det første kvarteret inneholdt i grunnen ikke mange farlige sjanser. Polen hadde litt mer ballbesittelse i starten av andre omgang enn de hadde i den første, men Frankrikes solide og kontrollerende forsvarsspill hadde ikke så store problemer med å avverge polske sjanser.

Etter 20 minutter ut i omgangen begynte det å dukke opp et par bytter. Polen hentet inn spiss Arkadiusz Milik for å endre litt på formasjonen og gi en ny angrepspartner til angrepsstjernen Robert Lewandowski i spissrekkene.

Da Polen trengte å sende opp troppene for en utligning, åpnet det for franske kontringer. I et kontring (tre mot tre) havnet angrepstrioen Ousmane Dembelé, Olivier Giroud og Mbappé, førstnevnte slo en pasning til sistnevnte som spurtet inn 2-0 for franskmennene. Kylian Mbappés fjerde mål i VM, og med det er han på topp alene som toppscorer i mesterskapet. Nå var Polen langt fra en VM-kvartfinale. 2-0 Frankrike etter 75 minutter.

Polen mistet glansen og litt energi etter den økte leselsen for Frankrike. Franskmennene, som er svært trygge i alle deler av laget, kunne spille de første ti minuttene etter 2-0 på en betryggende måte. Naturligvis, jo lenger tid som gikk, jo tynnere ble håpet for Polen om å finne to mål.

Polakkene kjempet først og fremst for en redusering, men de fikk i stedet se Kylian Mbappé score sitt andre mål for kvelden og sitt femte mål i VM. Dessuten hans niende (!) VM-mål som 23-åring. PSG-stjernen dunket et skudd mot mål som keeper Wojciech Szczesny klarte å få tak i, men ballen fortsatte mot den andre stolpen. Mbappés mål om 3-0 var imidlertid ikke kampens aller siste. Frankrike mot Polen endte 3-1 etter at Polens Robert Lewandowski fikk redusere resultatet til 3-1 i kampens siste spark, dette etter at «Lewa» bommet på den første straffen som så måtte omsettes da Hugo Lloris var litt rask. fra mållinjen.

De regjerende verdensmesterne går videre til kvartfinalen i VM 2022, altså etter 3-1. Med tapet er Polen slått ut av VM i Qatar.

Frankrike startellever

Hugo Lloris – Jules Koundé (ut ’90), Raphael Varane, Dayot Upamecano, Theo Hernandez – Aurelien Tchouameni (ut ’66), Adrien Rabiot – Ousmane Dembelé (ut ’75), Antoine Griezmann, Kylian Mbappé

Olivier Giroud (ut ’75)

Innbyttere:
Youssouf Fofana (’66), Marcus Thuram (’75), Kingsley Coman (’75), Axel Disasi (’90)

Polens startellever

Wojciech Szczesny – Matty Cash, Kamil Glik, Jakub Kiwior (ut ’87), Bartosz Bereszynski – Jakub Kaminski (ut ’71), Grzegorz Krychowiak (ut ’71), Sebastian Szymanski (ut ’64), Przemyslaw Frankowski (ut ’87)

Piotr Zielinski, Robert Lewandowski

Innbyttere:
Arkadiusz Milik (’64), Nicola Zalewski (’71), Krystian Bielik (’71), Kamil Grosicki (’87), Robert Gumny (’87).

England – Senegal

England er klare for VM-kvartfinale i 2022 etter en komfortabel 3-0-seier mot Senegal etter to sene scoringer i første omgang og et tidlig mål i andre omgang. Jordan Henderson, Harry Kane og Bukayo Saka var Englandsscorere i kampen. Nå venter de regjerende verdensmesterne Frankrike i kvartfinalen 10. desember.

Søndag kveld ble fjerde åttendedelsfinale i verdenscupen spilt med Senegal og England i hovedrollene. Vinneren av denne kampen hadde allerede kvartfinale-motstanden klar i form av Frankrike. I den engelske startelleveren manglet Raheem Sterling. Chelsea-stjernen gikk glipp av kampen på grunn av familiære årsaker, noe det engelske fotballforbundet (FA) meldte et par timer før kampstart.

Første kvartal var rolig. England prøvde å finne sjanser i sitt oppbyggingsspill, men fant ikke for mange muligheter eller farlige sjanser. Senegal sto fra tid til annen opp med sine raske angripere, men heller ikke senegaleserne skapte noen sjanser å rapportere om.

Mellom minutter 20 og 30 skapte Senegal kampens farligste sjanser, først etter angrep fra høyrekanten og andre gang fra venstrekanten. Jordan Pickford måtte redde England begge gangene. Engelskmennene hadde mest ball, men risikerte alt for lite i angrepsspillet til å skape overlegenhet mot Senegals stabile forsvarsspill.

Da Senegal våget seg litt mer opp i sine startposisjoner, kom imidlertid England til finne rom bak backlinjen, noe som bar frukter. Supertalentet Jude Bellingham gjorde et angrepsløp for å skape rom for seg selv og fikk ballen, den sentrale midtbanespilleren serverte deretter sin midtbanekollega Jordan Henderson til 1-0 for England. Da engelskmennene våget å ta risiko med offensive løp fra andre spillere enn den offensive trioen, kom målet.

England slappet litt av etter målet og avsluttet første omgang på en meget god måte. Engelskmennene ble også belønnet nok en gang, med omgangens siste angrep. Jude Bellingham skapte en egen kontring på midtbanen og sendte videre til Phil Foden som igjen serverte kaptein Harry Kane som ikke gjorde noen feil da han skjøt i sitt første mål i dette VM og gjorde 2-0 til England. Drømmeavslutning for England i omgangen, en kalddusj for Senegal.

Drøye ti minutter ut i andre omgang kom neste scoring for England da de økte til 3-0. Phil Foden kom seg rundt på venstrekanten og slo et perfekt lavt innlegg til Bukayo Saka som kunne gjort tre for engelskmennene. Sakas tredje mål i mesterskapet.

England så veldig avslappet ut etter 3-0-målet, på en god måte. Dette mens Senegal så ivrig og uorganisert ut. Kampen ble noe roligere etter scoringene der tiden gikk fort og England spilte mesteparten av tiden med ballen i besittelse. Senegal på sin side så ut til å ha mistet håpet om å snu kampen, forståelig nok.

England hadde ingen problemer med å kontrollere de siste minuttene av kampen. Etter 90 minutter spilt pluss ekstraomganger var det klart at kampen endte 3-0. Senegal hadde ikke utholdenheten og kvaliteten til å holde tritt med England, til tross for en meget god førsteomgang for senegaleseren.

England skal nå spille kvartfinale i VM lørdag 10. desember mot Frankrike med avspark klokken 20.00 norsk tid. Kampen spilles på Education City Stadium i Al Rayyan. Senegal er på sin side eliminert fra VM og må forlate Qatar.