Frankrike er klare for VM-finalen og møter Argentina. Det er klart etter den franske seieren mot Marokko med 2-0 i VM-semifinalen. Theo Hernandez og Randal Kolo Muani var de franske målscorerne.

Onsdag kveld ble den siste semifinalen i VM i 2022 spilt da de regjerende verdensmesterne Frankrike spilte mot sensasjonelle Marokko. En kamp som betydde mye på alle måter, der Marokko representerte både den arabiske verden og Afrika i denne semifinalen, mot et Frankrike som mange i det marokkanske laget har tilknytning til. Marokko ble tvunget til en endring like før starten av kampen da West Ham-forsvarer Nayef Aguerd måtte kaste inn håndkleet og ble erstattet av Achraf Dari. Frankrike hadde på sin side to fravær før kampen i Dayot Upamecano og Adrien Rabiot som begge var forkjølet.

Frankrike fikk en drømmestart på kampen. Etter bare fem minutter, etter litt klabb og babb i det marokkanske straffefeltet, fikk venstreback Theo Hernandez satt inn 1-0 etter en fin volley. Drømmestart for Frankrike, men kalddusj for et inspirert Marokko.

Marokkos første sjanse i kampen kom da midtbanespilleren Azzedine Ounahi skjøt et vinglete skudd fra utsiden etter drøye ti minutter, et skudd som Hugo Lloris i det franske målet parerte. Etter et kvarter traff Olivier Giroud stolpen for Frankrike, og kampen fikk virkelig en innholdsrik start. Marokko måtte også erstatte sin lagkaptein Roman Saiss i midtforsvaret etter 20 minutter etter problemer med baklåret.

Første omgang inneholdt noen farlige scoringssjanser. Frankrike hadde de farligste sjansene til å øke ledelsen, men Marokko traff stolpen på slutten etter et spark fra midtstopper Jawad El Yamiq etter en corner. Første omgang endte imidlertid 1-0 til Frankrike etter Theo Hernandez sin tidlige scoring.

Andre omgang

Marokko startet bra i det første kvarteret av andre omgang og skapte noen muligheter til å utligne, men ballen gikk ikke inn for marokkanerne. Marokko prøvde og prøvde, men tiden løp ut i ganske høy hastighet. Etter 78 minutter byttet Frankrike inn Randal Kolo Muani. Mbappé prøver seg på et skudd, men går via en marokkansk forsvarer og detter ned i bena på Kolo Muani på bakre stolpe som enkelt kan sette inn sitt første landslagsmål, med sitt første touch på ballen i kampen.

Marokkos energi bleknet litt etter at målet økte ledelsen for Frankrike. Franskmennene på sin side viste stor erfaring i denne type sammenhenger da de spilte seg med tiden på en god måte. Marokko hadde en sjanse på slutten med en ball som ble reddet på mållinjen, men nærmere enn det kom marokkanerne aldri.

Den andre VM-semifinalen i 2022 endte 2-0 til Frankrike. Franskmennene svarte dermed på favorittens press og tok seg til VM-finalen mot Argentina, en kamp som spilles søndag med avspark klokken 16.00 norsk tid. Marokko skal på sin side spille bronsefinalen mot Kroatia på lørdag, også avspark klokken 16.00.

Både bronsefinalen og selveste VM-finale sendes på NRK1.

Frankrikes startellever

Hugo Lloris

Jules Koundé, Raphael Varane, Ibrahima Konaté, Theo Hernandez

Aurelien Tchouameni, Youssouf Fofana

Ousmane Dembelé (ut ’78), Antoine Griezmann, Kylian Mbappé

Olivier Giroud (ut ’65)

Innbyttere:
Marcus Thuram (’65), Randal Kolo Muani (’78)

 

Marokkos startellever

Yassine Bounou

Achraf Hakimi, Jawad El Yamiq, Roman Saiss (ut ’21), Achraf Dari, Noussair Mazraoui (ut ’46)

Sofiane Amrabat, Azzedine Ounahi

Hakim Ziyech, Youssef En Nesyri (ut ’66), Sofiane Boufal (ut ’66)

Innbyttere:
Selim Amallah (in ’21, ut ’78), Yahia Attiyat Allah (’46), Zakaria Aboukhlal (’66), Abderazak Hamdallah (’66), Abdessamad Ezzalzouli (’78).