Velobet

Mye av Belgias VM-tropputtak til VM 2022 har handlet om Romelu Lukaku og om han blir med i troppen eller ikke som følge av skaden. Nå som troppen presenteres er det klart at landslagstrener Roberto Martinez har valgt å inkludere Inter-stjernen i troppen som skal reise til Qatar.

Romelu Lukaku har stått på sidelinjen med skadebekymringer gjennom høsten og det er fortsatt usikkert om han i det hele tatt vil være i stand til å spille i verdenscupen. Men landslagstrener Roberto Martinez har valgt å ta sjansen og henter inn angrepsspilleren til mesterskapet.

– Hvis han er klar til å spille en av tre gruppespillskamper, er han en spiller vi trenger i laget. Hvis ikke blir han ikke tatt ut. Vi tar det dag for dag, sa den belgiske landslagstrener Roberto Martinez angående utvelgelsen av Lukaku til den engelske avisen The Mirror.

I tillegg til Lukaku, som er spilleren som skal levere målene for Belgia, føles dette VM litt som siste sjanse for den gylne generasjonen som Belgia produserte. Under flere mesterskap har Belgia vært snakket om de nå skal kunne gå hele veien og vinne gitt spillerne de har hatt. Men hver gang Belgia har underprestert og spørsmålet er, vil de lykkes denne gangen?

Roberto Martinez har også valgt å ta med begge Hazard-brødrene til dette VM, noe som betyr at Eden Hazard nå får selskap av sin lillebror Thorgan Hazard. I tillegg til de godt erfarne spillerne som Courtois, Verthonghen, Hazard, Lukaku, Mertens og De Bruyne, har Martinez også valgt å hente inn flere uerfarne spillere når det kommer til landslagssammenheng, og det viser seg fremfor alt på baksiden. . Theate, Debast, Faes, Onana og Openda er fem eksempler på spillere med mindre erfaring som alle debuterte i 2022 og til sammen har disse spillerne kun gjort tolv landskamper og ingen store mesterskap tidligere.

🇧🇪​ Belgias tropp til Fotball-VM 2022

Målvakt
Thibaut Courtois, Real Madrid
Simon Mignolet, Club Brügge
Koen Casteels, Wolfsburg

Forsvar
Jan Vertonghen, Anderlecht
Toby Alderweireld, Antwerpen
Leander Dendoncker, Aston Villa
Wout Faes, Leicester
Arthur Theate, Rennes
Zeno Debast, Anderlecht

Midtbane
Yannick Ferreira Carrasco, Atlético Madrid
Thomas Meunier, Borussia Dortmund
Timothy Castagne, Leicester
Thorgan Hazard, Borussia Dortmund
Kevin de Bruyne, Manchester City
Youri Tielemans, Leicester
Amadou Onana, Everton
Axel Witsel, Atlético Madrid
Hans Vanaken, Club Brügge

Angrep:
Eden Hazard, Real Madrid
Charles de Ketelaere, Milan
Leandro Trossard, Brighton
Dries Mertens, Galatasaray
Jeremy Doku, Rennes
Romelu Lukaku, Inter
Michy Batshuayi, Fenerbahce
Lois Openda, Lens


Burnley - Brentford