Velobet

Kroatia tok tredjeplassen i 2022 FIFA VM i Qatar etter 2-1-seier mot Marokko i bronsekampen. Josko Gvardiol og Mislav Orsic ble kroatiske målscorere i seieren. Bronsemedaljen er Kroatias tredje VM-medalje i landets (korte) historie.

Lørdag ble den nest siste kampen i fotball-VM 2022 spilt da Kroatia og Marokko møtte hverandre i kampen om VM-bronsemedaljen.

Bronsekampen fik få en drømmestart. En kraftfull start på kampen av Kroatia som tok ledelsen etter kun sju minutter. Et fint frispark endte til slutt hos backtalentet Josko Gvardiol, som headet inn 1-0 for Kroatia.

Den kroatiske gleden skulle imidlertid bli svært kortvarig. Bare ett minutt etter Kroatias mål kom utligningen fra Marokko. Et marokkansk frispark blir headet videre av en kroat i muren. Ingen, verken keeper eller forsvarere, går etter ballen inni feltet, og Achraf Dari kan stupe inn utligningen.

Den spennende og innholdsrike innledningen på kampen, roet seg litt ned. Etter de tidlige scoringene begynte kampen å vingle litt, der lagene hadde fart i ulike perioder av omgangen. Både Marokko og Kroatia skapte til tider et par sjanser, men uten telling. Første omgang så ut til å ende på 1-1, men med tre minutter igjen av omgangen scoret Kroatia igjen. Det ser ut som de roter vekk ball ved Majer som får et dårlig touch. Men de står godt etter Kroatene og vinner igjen. Kramaric slipper ut til Orsic. Som kipper mot lengste hjørnet. Går via stolpen og inn.

Andre omgang

Det første kvarteret av andre omgang var ganske uorganisert med tanke på scoringssjanser. Kroatia brukte sin stabilitet og sikkerhet for å hindre Marokko i å skape for mange sjanser i jakten på en utligning.

Det var merkbart at det har vært en lang turnering for begge lag, ikke minst med tanke på den flotte rotasjonen i startelleveren. Midt i 2. omgang begynte flere spillere å halte ut med skader. Midtperioden av omgangen ble dermed preget av mange avbrudd og bytter.

Begge lag så slitne ut, men mye vilje gjensto de siste 20 minuttene. Marokko skapte et par sjanser med ganske mye press til tider, der de satte noen baller på sjanse i 16-meteren. Kroatia og Mateo Kovacic hadde på sin side muligheten til å punktere bronsekampen med drøye ti minutter igjen, men skjøt utenfor.

Det var spennende helt til slutten. Marokko presset på for en utligning mens Kroatia forsvarte seg bedre enn hva Marokko angrep. Seks minutter tilleggstid hjalp ikke Marokko. Kroatia er mer erfarne og viste stor disiplin da de holdt ledelsen intakt gjennom andre omgang. Marokko hadde en supersjanse på slutten da Youssef En Nesyri headet like over i kampens aller siste minutt.

Bronsekampen i VM 2022 endte til slutt 2-1 til Kroatia, som knep VM-bronse i Qatar-VM. Dette er Kroatias tredje VM-medalje i historien, sammen med en VM-bronse i 1998 og et VM-sølv fra 2018. Med det ligger de på delt plass med Sverige i VMs totale medaljeliga.

Marokko kan forlate VM som den nye ynglingen i hele fotballverdenen, men uten medalje. I morgen søndag er det VM-finale mellom Frankrike og Argentina, en kamp som har avspark klokken 16.00 og sendes på NRK1.

Kroatia – Marokko, 2-1 (2-1)

’7 1-0 Josko Gvardiol
’9 1-1 Achraf Dari
’42 2-1 Mislav Orsic

Kroatias startellever

Dominik Livakovic

Josip Stanisic, Josip Sutalo, Josko Gvardiol, Ivan Perisic

Luka Modric, Mateo Kovacic

Andrej Kramaric (ut ’60), Lovro Majer (ut ’66), Mislav Orsic (ut ’95)

Marko Livaja (ut ’66)

Innbyttere:
Nikola Vlasic (’60), Bruno Petkovic (’66), Mario Pasalic (’66), Kristijan Jakic (’95).

Marokko startellever

Yassine Bounou

Achraf Hakimi, Achraf Dari (ut ’64), Jawad El Yamiq (ut ’67), Yahia Attiyat Allah

Abdelhamid Sabiri (ut ’46), Sofyan Amrabat, Bilal El Khannouss (ut ’55)

Hakim Ziyech, Youssef En Nesyri, Sofiane Boufal (ut ’64)

Innbyttere:
Ilias Chair (’46), Azzedine Ounahi (’55), Badr Benoun (’64), Anass Zaroury (’64), Selim Amallah (’67).


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand