De norske kvinnene deltok i Tournoi de France, en vennskapsturnering arrangert av det franke fotballforbundet. Dette er årets nest siste samling før uttaket av laget til årets VM som spilles i sommer i New Zealand og Australia. 

Foran denne samlingen var det flere spillere ute med skade. Blant de finner vi Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen, Ingrid Syrstad Engen, Anja Sønstevold, Sophie Román Haug, Elisabeth Terland og Lisa Naalsund. Landslagstrener Hege Riise tok med seg 25 spillere til Frankrike, og samtlige fikk spilletid. Hun håper at de skadde spillerne er tilbake igjen til samlingen i april når det er bortekamper mot Spania (7 på Fifa-rankingen) og Sverige (3).

Ti spillere ble bytte ut fra startelleveren etter 1-0-seieren over Uruguay til kampen mot Danmark som endte med 0-2-tap. Til kampen mot Frankrike gjorde hun ni endringer. Åtte av spillerne som startet mot Uruguay, gjorde det også mot Frankrike.

Etter kampen mot Frankrike sa Hege Riise til fotball.no:

– Jeg synes vi startet veldig fint i dag. Med et litt høyere press fikk vi brudd og kontringer og kunne scoret mål. Det kom en periode i førsteomgang der vi var unøyaktige og fikk kontringer på våre kontringer og da henger vi litt i tauene, men vi får kontrollert oss fint inn igjen. Det jobbes hardt over hele linja og det er imponerende hva vi klarer å ri av når de er direkte i sitt spill og utfordrer oss en mot en med stor fart. Vi demmer godt opp og spiller en god kamp. 

 

Uttaket: 
Julie Blakstad, Guro Reiten, Frida Maanum, Amalie Eikeland, Mathilde Harviken, Guro Bergsvand, Maren Mjelde, Karina Sævik, Vilde Bøe Risa, Tuva Hansen, Marit Bratberg Lund, Thea Bjelde, Emilie Nautnes, Maria Thorisdottir, Sunniva Skoglund, Guro Pettersen, Aurora Mikalsen, Emilie Haavi, Sara Hørte, Emma Stølen Godø, Celin Bizet Ildhusøy, Thea Sørbo, Emilie Joramo, Malin Brenn og Anna Jøsendal

Kampene i turneringen endte slik:

Onsdag 15. februar: Frankrike – Danmark, Laval 1-0
Onsdag 15. februar: Norge – Uruguay, Angers 1-0
Lørdag 18. februar:  Danmark – Norge, Laval 2-0
Lørdag 18. februar:  Frankrike – Uruguay, Angers 5-1
Tirsdag 21. februar: Danmark – Uruguay, Laval 3-2
Tirsdag 21. februar: Frankrike – Norge, Angers 0-0