Velobet

Etter denne sommerens europamesterskap hvor Norge ikke kom seg videre fra gruppespillet, mente Norges Fotballforbund at det var på tide å bytte landslagstreneren til kvinnene. Det ble, som mange forventet og håpet, Hege Riise. 

Hege Riise kommer fra stillingen som landslagstrener for U19-kvinner, og de tok nettopp sølv i europamesterskapet som ble avholdt i juli. Hun har selv vært med på å vinne EM, VM og OL som spiller. I 2003 ble hun kåret til årets kvinnelige fotballspiller og fikk også Kniksen hederspris i 2004. Med sine 188 landslagskamper er hun også den med flest kamper med flagget på drakta. Som trener har  hun hatt stor suksess i LSK Kvinner. De har tatt fire seriegull og tre NM-titler med Riise som trener. Hun har også vært assistenttrener for USA i VM hvor laget tok sølv, og i fjor ledet hun Storbritannias OL-lag i Tokyo.

– Vi er stolte av å kunne presentere ny landslagssjef som kan skilte med utrolige resultater både som spiller og trener, og som kjenner bedre enn noen konkurransen som møter oss der ute. Heges trenerprofil og spillestilprinsipper er godt forankret i Norges fotballkultur og NFFs sportsplan, samtidig som hun har god erfaring med at moderne fotball også krever fleksibilitet i spillet, en evne til å overraske motstandere, sa fotballpresident Lise Klaveness til fotball.no.

Riiser sier selv: – Å få lede Norges A-landslag er det største, og jeg er stolt og glad over å få tillit til å lede laget og teamet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringen.

Hennes første mål blir å få Norge kvalifisert til VM. De trenger kun uavgjort eller seier mot Belgia er Norge klare for neste års VM. Denne kampen spilles 2. september. Neste kamp kommer allerede fire dager etterpå. Da spiller de norske kvinnene hjemme mot Albania.

– Når man ser på de beste EM-lagene må vi erkjenne litt hvor vi står nå og jobbe ut fra det. Vi må dyrke det vi er gode på og være kyniske nok på å ta vekk det motstanderne er gode på. For oss blir også mellomfasejobbingen og kontakten med klubbene viktig. Jo mer vi kan være klubbenes forlengende arm på referanser, jo bedre er det. Vi trenere kommer inn med masse glød og tro, og gleder oss veldig til å sette i gang, avslutter Riise til fotball.no.


Burnley - Brentford