Velobet

Sydneys skyline ga et vakkert bakteppe da den offisielle kampballen for FIFA World Cup for kvinner 2023™ ble avduket.

Den økende spenningen foran FIFA World Cup for kvinner 202 har blitt hevet ytterligere med en fantastisk begivenhet for å avduke ‘OCEAUNZ’, turneringens offisielle kampball. En gigantisk versjon av fotballen, som har design av Aboriginal- og maori-artister, ble fløyet inn med helikopter til Sydney før den havnet på sin endelige destinasjon i Marks Park, med utsikt over den verdensberømte Bondi Beach.

Til stede på den store avdukingen var en rekke spesielle gjester inkludert Australia og New Zealand kvinnelandslagsspillere Cortnee Vine og Claudia Bunge, samt ikoniske idrettsutøvere inkludert de australske olympiske mesterne Jess Fox og Ian Thorpe, New Zealands rugbyunions store Dan Carter, og New Zealands rugbyunionsspiller for kvinner og to ganger olympisk medaljevinner Sarah Hirini.

Matildas spiss Vine fremhevet den økende entusiasmen hun har vært vitne til innenlands i Australia. – Folkemengden vi har fått har vært fantastisk, og jeg gleder meg til å se hvordan det er for et verdensmesterskap, sa hun til FIFA.

For New Zealands Bunge gjelder det allerede å telle ned dagene til det store avsparket 20. juli. «Det kan ikke komme raskt nok,» sa hun og smilte. «Jeg er spent og litt nervøs. Å være her begynner det å føles ekte. Det er en fantastisk tid å spille fotball som kvinne. Det har vært en hard vei og mange mennesker har podet seg til å være der vi er i dag. Vi er veldig heldige.»

Det er i dag 124 dager til avspark!

 


Burnley - Brentford