Velobet

De regjerende verdensmestrene USA tok en enkel seier mot Vietnam i VM-åpningen sin. Sophia Smith ble matchens helt med sine to mål i 3-0-seieren.

Natt til lørdag tok USA fatt på VM 2023 da de møtte VM-debutantene Vietnam i gruppe E. De regjerende verdensmestrene var selvsagt storfavoritter til å vinne turneringen, og de taklet presset. 22 år gamle Sophia Smith ga USA 1-0-ledelse allerede etter 14 minutter. Deretter bommet superstjernen Alex Morgan på et straffespark like før pause. I løpet av en lang tilleggstid (totalt hele 11 minutter) i første omgang økte Sophia Smith ledelsen til 2-0.

I andre omgang fortsatte USA å dominere Vietnam når det gjaldt målsjanser og ballbesittelse, selv om de slet med å overliste Tran Thi i det vietnamesiske målet, som var et av kampens høydepunkter. Men USA fikk endelig inn en ball da midtbanestjernen Lindsey Horan spikret sluttresultatet til 3-0 etter 77 minutter.

USA tok en komfortabel seier etter å ha dominert et hardtarbeidende Vietnam. I gruppen er også Nederland og Portugal, to lag som møter hverandre i morgen (søndag) kl. 09.30.

USA – Vietnam, 3-0 (2-0)

’14 1-0 Sophia Smith
’40+7 2-0 Sophia Smith
’77 3-0 Lindsey Horan


Burnley - Brentford