Velobet

Ingen mål kunne skille Nederland og USA i en tøff og jevn gruppe E. Lindsey Horans utligning i andre omgang fastsatte sluttresultatet til 1-1.

Natt til torsdag spilte USA og Nederland en jevn kamp i gruppe E, gruppen som Sverige møter hvis de når en eventuell åttendedelsfinale. Kampen var en reprise av VM-finalen i 2019, som USA vant 2-0. I gruppespillkampen sto mye på spill, ettersom det ifølge mange handlet om gruppeseieren.

Nederland startet kampen best og tok ledelsen etter 17 minutter da Jill Roord scoret 0-1 langs bakken for sitt oransje lag. Nederlands ledelse holdt til pause, og kampen var jevn i første omgang med mange tøffe dueller og høyt tempo.

17 minutter ut i andre omgang var det amerikanernes tur til å sette ballen i nettet. Rose Lavelle slo hjørnesparket fra høyre, et hjørnespark som Lindsey Horan kraftfullt nikket inn til 1-1 for USA til publikums store glede, og kampen var nå utlignet.

Nederland holdt et godt tempo mot USA i store deler av kampen, men mistet mye energi mot lagmaskinen i den siste delen. USA stormet fremover, og Nederland måtte fokusere mer og mer på å holde et amerikansk ledermål unna, noe de også klarte. Kampen endte 1-1 i gruppe E.

Med resultatet og begge lagene på fire poeng er det mye som tyder på at USA og Nederland går videre som de to lagene til åttendedelsfinalen, selv om både Portugal og Vietnam skal spille om viktige poeng i morgen tidlig. USA leder for øyeblikket gruppen med bedre målforskjell og er favoritter til å vinne gruppen. Hvis Sverige når åttedelsfinalen fra gruppe G, vil motstanderen komme fra gruppe E med USA, Nederland, Portugal og Vietnam.

USA – Nederland 1-1 (0-1)

’17 0-1 Jill Roord
’62 1-1 Lindsey Horan