Velobet

Spania har vunnet kvinnenes Nations League. Verdensmesterne ble den første nasjonen noensinne til å vinne tittelen etter å ha slått Frankrike 2-0 i finalen. Spania og Tyskland er videre til OL i 2024 med den endelige stillingen i turneringen.

Onsdag kveld ble finalen i kvinnenes Nations League 2023/24 spilt da Frankrike tok imot Spania i den spanske byen Sevilla. Hjemmenasjonen var små favoritter før kampen, og de klarte å stå opp for favorittstempelet. Etter en drøy halvtime scoret superstjernen Aitana Bonmati kampens første mål til 1-0 for Spania. Resultatet holdt seg til pause, og tidlig i andre omgang økte Mariona Caldentey til 2-0. Frankrike klarte aldri å redusere for Spania, og dermed vant Spania den aller første utgaven av Women’s Nations League.

Finalen endte 2-0, og Spania vant den historiske tittelen. Med finaleplassen kvalifiserte de seg til OL 2024 i Paris sammen med vertsnasjonen Frankrike. Sent onsdag kveld spilte Tyskland og Nederland om bronsemedaljen i turneringen, og Tyskland vant kampen og sikret seg tredjeplassen i Nations League og den andre (tredje sammen med Frankrike) europeiske OL-plassen til sommeren.

Det deles ikke ut flere europeiske plasser til sommerens OL i kvinnefotball, bortsett fra de tre plassene til Frankrike, Spania og Tyskland.

Nations League A-divisjonen sluttstilling – hvem er klare for OL?

 1. Spania (klar for OL)
 2. Frankrike (klar for OL, vertsland)
 3. Tyskland (klar for OL)
 4. Nederland
 5. England
 6. Danmark
 7. Italia
 8. Østerrike
 9. Island
 10. Belgia
 11. Sverige
 12. Norge
 13. Portugal
 14. Sveits
 15. Skottland
 16. Wales

Burnley - Brentford