Velobet

Parallelt med sluttspillet i kvinnenes Nations League, der Spania og Tyskland kvalifiserte seg til sommerens olympiske fotballturnering i Frankrike, har ytterligere to land sikret seg plass i neste mesterskap gjennom den asiatiske OL-kvalifiseringen.

Fire nasjoner hadde kvalifisert seg til den siste kvalifiseringsrunden, og det var sluttspill på hjemmebane som avgjorde utfallet.

Lørdag fikk publikum på Milliy Stadium i Usbekistan se et møte mellom hjemlandets landslag og Australias kvinner. Kampen var lenge målløs, men i løpet av de siste 15 minuttene scoret Australia tre raske mål og avgjorde kampen.

Samtidig møtte Nord-Korea og Japan, men ikke på hjemmebane. I stedet ble kampen spilt på det enorme Prince Abdullah Al-Faisal Sports City-stadionet i Saudi-Arabia, en målløs kamp som ifølge offisielle tall bare hadde 100 tilskuere på tribunen.

Fire dager senere var det tid for returoppgjøret, der Australia gikk inn med den største ledelsen. Kampen i Melbourne bød på høy stemning da 54 000 tilskuere fant veien til Docklands Stadium. Allerede i det første minuttet satte Usbekistan inn et selvmål, og fra da av dominerte Australia kampen. Kampen endte hele 10-0, og Australia kunne enkelt sikre seg sitt tredje strake OL.

Japans hjemmekamp resulterte også i storinnrykk i Tokyo, der Hana Takahashi innledet målscoringen for Japan. Med et kvarter igjen av kampen kunne Aoba Fujino øke til 2-1. Japans kvinner kan nå se frem til sitt sjette OL, der det forhåpentligvis går litt bedre enn i forrige turnering på hjemmebane. Der røk de ut i kvartfinalen mot Sverige, noe som var en svak innsats sammenlignet med lagets tidligere prestasjoner.


Burnley - Brentford