Velobet

Sør-Afrika og Argentina spilte en jevn kamp i natt. Etter at Sør-Afrika ledet med to mål, scoret Argentina to mål på slutten av kampen og fastsatte sluttresultatet til 2-2. 

Argentina og Sør-Afrika møttes i Sveriges gruppe, gruppe G, natt til fredag med kampstart kl. 02:00 norsk tid. Møtet var viktig for Sverige før lørdagens møte med Italia.

Sør-Afrika startet best og ledet 0-1 etter en drøy halvtime da hele banen mente Thembi Kgatlana sto offside før hun serverte den tidligere Djurgårdsspilleren Linda Motlhalo for Sør-Afrikas føringsmål, men etter en VAR-granskning hadde Argentina sviktet offsidefellen og Sør-Afrika var i førersetet.

Sør-Afrika gikk til pause med en 0-1-ledelse og startet godt i andre omgang. Drøyt 20 minutter ut i andre omgang økte Sør-Afrika ledelsen til 0-2 ved nevnte Thembi Kgatlana som kunne sette ballen inn fra kloss hold etter at Jermaine Seoposenwe hadde bitt på sitt høye press og snappet ballen.

Argentina måtte absolutt gjøre noe den siste halvtimen av kampen for å få med seg de viktige poengene. Og for en effekt det skulle få de neste 15 minuttene etter Sør-Afrika-målet. I det 74. minutt reduserte Argentina ved Sophia Braun etter et helt fantastisk langskudd, kanskje VMs flotteste mål så langt. Drømmetreffet resulterte i at Argentina kunne få opp håpet og presse på for en utligning, som kom bare fem minutter senere.

Den nylig innbytte Yamila Rodriguez slo et innlegg fra høyre, og en annen innbytter, Romina Nunez, headet inn 2-2 for Argentina, som hadde utlignet med 11 minutter igjen av ordinær tid. De to raske målene ga Argentina håp om å vinne kampen, men ingen lag klarte å skille lagene. Kampen endte 2-2.

Etter to spilte runder har Sør-Afrika og Argentina ett poeng hver i gruppe G, mens Sverige og Italia har én seier (tre poeng). Dersom Sverige vinner mot Italia i morgen lørdag, er de blågule kvalifisert for åttendedelsfinalene.

Argentina – Sør-Afrika 2-2 (0-1)

’30 0-1 Linda Motlhalo
’66 0-2 Thembi Kgatlana
’74 1-2 Sophia Braun
’79 2-2 Romina Nunez

Resterende kamper Gruppe G

Runde 2

  • Lørdag 29. juli kl. 09.30 Sverige – Italia (Wellington Regional Stadium)

Runde 3

  • Onsdag 2. august kl. 09.00 Argentina – Sverige (Waikato Stadium)
  • Onsdag 2. august kl. 09.00 Sør-Afrika – Italia (Wellington Regional Stadium)

Her kan du se tabellen til Gruppe G


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand