Velobet

I gruppe G delte Argentina og Sør-Afrika poengene, mens i Gruppe D har England sikret seg videre avansement etter seieren mot Danmark i dag. Danmark, Kina og Haiti kan alle tre ta seg videre, men alt avhenger av den siste runden som de spiller den 1. august. 

Gruppe G

Argentina – Sør-Afrika 2-2 (0-1)

Du kan lese om kampen her

Se tabellen i Gruppe G her

 

Gruppe D

England – Danmark

Lauren James ble helten da hun sørget for at England vant 1-0 over Danmark i gruppe C. England har nå seks poeng i gruppen og nærmer seg åttendedelsfinalen.

Fredag formiddag spilte England og Danmark sine andre kamper i VM da de møttes i et tøft oppgjør i gruppe D. Begge lagene vant åpningskampen sin og møttes i en tidlig gruppefinale i en gruppe som også inkluderer Haiti og Kina.

England fikk en drømmestart da de spilte bra i innledningen, noe som ga uttelling. Rachel Daly fant Lauren James utenfor straffefeltet, som i sin tur tok imot ballen, dro til og scoret 1-0-målet for England allerede i kampens sjette minutt. «The Lionesses tok et godt grep om Danmark i det første kvarteret og viste hvorfor de ble europamestere i fjor.

Lauren James fikk sjansen fra start for England etter å ha blitt henvist til benken mot Haiti i åpningskampen, og hun var involvert i det meste av angrepsspillet for England og skapte minst to store sjanser mot Danmarks keeper Lene Christensen i løpet av de første 20 minuttene. Danmark hadde én virkelig farlig mulighet da Rikke Madsen skjøt like utenfor fra kloss hold etter 25 minutter.

Danskene begynte å komme til kontringsmuligheter etter en halvtime, og både Janni Thomsen og Pernille Harder hadde to gode muligheter til å utligne for Danmark, men uten resultat. Med ti minutter igjen av første omgang måtte den engelske midtbanespilleren Keira Walsh forlate banen med en alvorlig skade som kan holde henne ute av VM, og hun måtte bæres av banen på båre. England var det beste laget i første omgang, men dominansen fra de første 20 minuttene bleknet i andre omgang, og Danmark fikk litt mer kontroll, selv om England fortsatt var det drivende laget i kampen. Første omgang endte 1-0.

Danmark flyttet litt på posisjonene i starten av andre omgang, men England fortsatte å ha mest ball og var farligst. Med 20 minutter igjen av kampen hadde det ikke skjedd så mye med tanke på sjanser i noen av retningene, og kampen føltes noe mettet. Danmark byttet inn Amalie Vangsgaard, som scoret åpningsmålet, og håpet å få litt press i og rundt Englands straffefelt med sin tyngde fremover.

Danmark fikk en stor sjanse til å utligne i det 87. minutt da et perfekt innlegg nådde innbytter Amalie Vangsgaard, som headet ballen hardt i stolpen. England tillot Danmark et siste press i sluttminuttene da Danmark sendte alt fremover, og England sikret seg ballen.

Det danske laget fikk fire minutters ekstraomganger til å jakte på en utligning i den viktige kampen, men lyktes ikke med det. Englands forsvar og keeper Mary Earps holdt stand og holdt sin andre nullenummer i turneringen. England tok en uvurderlig 1-0-seier og leder nå gruppe D med seks poeng og har tatt et stort steg mot åttendedelsfinalen. I løpet av dagen møter Haiti Kina i samme gruppe.

England møter Kina i siste runde, og Danmark står foran en skjebnekamp mot Haiti. Den siste runden i gruppe C spilles 1. august.

England – Danmark, 1-0 (1-0)
’6 1-0 Lauren James

Kina – Haiti 1-0 (0-0)

Kina jakter Danmark i gruppe D. Asiatene vant 1-0 i en tøff og jevn kamp mot Haiti etter en straffe i andre omgang, til tross for at Kina spilte med en spiller mindre i to tredjedeler av kampen.

Kina startet kampen best og tok tidlig kontroll over ballen, mens Haiti, som imponerte i åpningskampen mot England, ikke fikk opp farten i starten. Haiti skulle imidlertid få sin invitasjon inn i kampen etter en drøy halvtime da Kinas erfarne midtbanespiller Zhang Rui ble utvist etter et slag.

Den første omgangen ble litt annerledes etter det røde kortet, men Kina håndterte fikk ballen framover selv om de byttet ut en av sine spisser etter utvisningen. Første omgang endte målløs.

I andre omgang byttet Haiti inn sin største stjerne Melchie Dumonay, som av en eller annen grunn ble satt på benken fra start. Dumonay hadde kampens farligste mulighet i det 53. minutt da hun sto noen meter fra mål og avsluttet etter en corner, men Kinas keeper Yu Zhu gjorde en god redning.

Haiti fikk litt mer trykk i andre omgang med en spiller mer på banen, men uten å være dominerende. Kinas første skudd på mål i andre omgang kom etter 67 minutter, noe som sier mye om kinesernes defensive tilnærming. Men Kina skulle få en gyllen mulighet med et drøyt kvarter igjen da en kinesisk spiller ble felt i straffefeltet og dommeren dømte straffe.

Fra 11 meter steg den rutinerte Wang Shuang opp og lurte keeperen i feil hjørne til 1-0 for Kina. Med et kvarter igjen av kampen var målet utrolig viktig for begge lag ønsket å holde følge med England og Danmark i jakten på en åttedelsfinaleplass. Kina kunne ha fått en ny straffe bare et par minutter etter målet da en haitisk forsvarsspiller nok en gang var for tøff i straffefeltet, men dommeren ville ikke bruke VAR for å sjekke situasjonen.

Haiti trengte en utligning. Og de så ut til å ha den beste sjansen da den spanske dommeren dømte straffe til Haiti på overtid. Men etter å ha sett på situasjonen på VAR-skjermen annullerte dommeren straffen, og Haiti fikk ikke sjansen til å utligne fra 11 meter.

Med tre minutter igjen av tilleggstiden snudde Haitis kaptein Nerilia Mondesir på en femøring i straffefeltet og skjøt, men avslutningen gikk like utenfor. Det ble Haitis siste sjanse, selv om de burde fått straffe ved to anledninger i løpet av kampens to siste minutter. Men den spanske dommeren stod fast på sin avgjørelse, til tross for klager fra den haitiske benken.

Det ble ingen haitisk scoring, og Kina kunne i stedet sikre seg tre poeng etter en jevn og begivenhetsrik kamp i gruppe D. Sluttresultatet ble 1-0, og de tre poengene gjør at Kina kan drømme om å nå åttendedelsfinalen. I den siste runden møter Kina England, mens Haiti møter Danmark.

Kina – Haiti 1-0 (0-0)
’74 1-0 Wang Shuang

Se tabellen i Gruppe D her

Siste runde Gruppe D

  • Tirsdag 1. august kl. 13.00 Haiti – Danmark (Perth Rectangular Stadium)
  • Tirsdag 1. august kl. 13.00 England – Kina (Hindmarsh Stadium)

Kamper lørdag 29. juli

Gruppe G
kl 09.30 Sverige – Italia (TV3)

Gruppe F
kl. 12.00 Frankrike – Brasil (NRK1 & Viaplay)
kl 14.30 Panama – Jamaica (NRK1 & Viaplay)


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand