Velobet

Den 33 år gamle veteranen Cristiana Girelli reddet Italia i VM-åpningen. Girelli scoret vinnermålet mot Argentina i det 87. minutt og sikret Italia tre viktige poeng.

Mandag formiddag spilte Italia og Argentina, en viktig kamp om tre poeng i gruppe G. På forhånd var Italia så vidt favoritter i kampen.

Etter et kvarter kom kampens første scoring da Italias Chiara Beccari løp seg fri og skjøt ballen i mål, men målet ble deretter annullert for en ganske klar offside. Italia førte ellers kampen og viste litt mer sult og intensitet sammenlignet med EM-sluttspillet i England i fjor.

Italia var det beste laget i første omgang, og spissen Valentina Giacinti sendte en ny ball i mål like før pause, men nok en gang blåste dommerne offside på Italia, og målet ble ikke godkjent.

Argentina satte fart i den andre omgangen, men Italia fikk et sent mål da Juventus-veteranen Cristiana Girelli scoret Italias første mål i turneringen til 1-0 i kampens 87. minutt. Girelli startet ikke kampen og hadde bare vært på banen i fire minutter før hun headet inn kampens eneste mål.

Argentina hadde et tungt frispark i mål på overtid, men måtte se seg slått av italienerne, som tok en viktig seier i jakten på en åttedelsfinaleplass fra gruppe G. I neste runde (lørdag 29. juli) møter Italia Sverige i en tidlig gruppefinale, mens Argentina og Sør-Afrika møtes dagen før.

Italia – Argentina, 1-0 (0-0)

’87 1-0 Cristiana Girelli


Burnley - Brentford