Velobet

Nå er det spilt minst en kamp i alle grupper og fotball-VM er for alvor i gang. To av favoritten til VM-gullet før VM, Tyskland og Brasil, innfridde og vant begge stort sin åpningskamp. I natt kl 04.00 spiller Colombia mot Sør-Korea, og med den kampen har alle lag spilt sin åpningskamp i årets fotball-VM.

Norge spiller sin andre kamp, mot Sveits, tirsdag kl. 10.00 norsk tid.

Gruppe G

Italia – Argentina 1-0 (0-0)

Du kan lese om kampen her.

Se tabellen til gruppe G her

Gruppe H

Tyskland – Marokko 6-0 (2-0)
Tyskland knuste Marokko med 6-0. Alexandra Popps to mål og Marokkos to selvmål sørget for den tyske seieren.

Mandag morgen var det klart for Tyskland i VM for kvinner og åpningskampen mot Marokko i gruppe H. Tyskland var superstore favoritter før kampen og er blant favorittene til å vinne VM i Australia og New Zealand. Samtidig skal Marokko spille sitt aller første VM i 2023.

Den tyske maskinen skulle også vise seg å være svært sterk. I første omgang scoret lagkaptein og superstjerne Alexandra Popp to tyske mål til 1-0 og 2-0. I andre omgang økte Klara Bühl til 2-0 i det første minuttet av omgangen, før to uheldige selvmål fra Marokko sørget for 4-0 og 5-0.

Lea Schüller økte Tysklands ledelse i kampens siste ordinære minutt og fastsatte sluttresultatet til 6-0 for Tyskland. En god start for tyskerne i gruppe H, desto vanskeligere for debutantene fra Marokko.

Tyskland – Marokko 6-0 (2-0)
’11 1-0 Alexandra Popp
’39 2-0 Alexandra Popp
’46 3-0 Klara Bühl
’54 4-0 Selvmål
’79 5-0 Selvmål
’90 6-0 Lea Schüller

Se tabellen til gruppe H her

Gruppe F

Brasil – Panama 4-0 (2-0)
Ary Borges ble helten da hun scoret hattrick i Brasils VM-debut. Brasil, med Pia Sundhage i spissen, vant VM-premieren mot Panama 4-0 i Adelaide.

Mandagen bød på et herlig møte da Pia Sundhage og Martas Brasil møtte VM-debutantene fra Panama i gruppe F, en kamp der Brasil selvsagt var storfavoritter. Brasil startet med to mål i første omgang ved 23 år gamle Ary Borges, som spiller for Racing Louisville.

I andre omgang sto nevnte Borges bak 3-0-målet til Brasil da hun assisterte Bia Zaneratto til 3-0. Borges nøyde seg imidlertid ikke med det, for i kampens 70. minutt fastsatte hun sluttresultatet til 4-0 for Brasil, og sikret dermed et hat-trick i sin VM-debut før hun ble byttet ut til fordel for legendariske Marta fem minutter senere.

Pia Sundhage og hennes Brasil fikk en komfortabel start på VM og gruppe F med 4-0-seieren, og Brasil ligger godt an til å vinne gruppen etter at Frankrike tapte ett poeng mot Jamaica i går. Nå venter Frankrike i en etterlengtet gruppefinale.

Brasil – Panama, 4-0
’19 1-0 Ary Borges
’39 2-0 Ary Borges
’48 3-0 Bia Zaneratto
’70 4-0 Ary Borges

Se tabellen til gruppe F her

 

Kamper tirsdag 25. juli

Gruppe H
kl 04.00 Colombia – Sør-Korea

Gruppe
kl 07.30 New Zealand – Fillipinene

Gruppe A
kl 10.00 Sveits – Norge


Burnley - Brentford