Velobet

Noen favoritter gjør jobben, andre snubler. Slik har den første søndagen under VM gått: 

Gruppe G

Sverige – Sør-Afrika 2-1
Du kan lese om kampen her.

Se tabellen til gruppe G her

Gruppe E

Nederland – Portugal 1-0
Nederland slo Portugal 1-0 i den tøffe Gruppe E. Med seieren har Nederland lagt seg godt til rette for åttedelsfinalen, der våre svenske naboer kan vente.

Søndag formiddag spilte Nederland og Portugal om viktige poeng i gruppe E. Nederland fikk en god start på kampen da Stefanie van der Gragt headet inn 1-0 for de oransje etter bare 13 minutter. Nederland holdt deretter ledelsen til pause etter en ganske velspilt første omgang fra begge lag.

Nederland var det beste laget gjennom hele kampen, både når det gjaldt ballbesittelse og ikke minst sjanser, med over ti sjanser mot Portugals to, hvorav én gikk i mål. Nei, til tross for at det på forhånd var spådd en jevn kamp, ble det likevel en ganske komfortabel 1-0-seier til Nederland, til tross for det ene målet.

Kampen endte 1-0, og Nederland tok tre viktige poeng i gruppe E, som også inkluderer USA og Vietnam. For Nederland venter USA i neste kamp i en viktig kamp som kan handle om gruppeseieren til og med, den kampen spilles torsdag 27. juli. Portugal møter Vietnam på samme dato.

Nederland – Portugal, 1-0 (1-0)
’13 1-0 Stefanie van der Gragt

Se tabellen til gruppe E her

Gruppe F

Frankrike – Jamaica 0-0

Jamaica tok sitt første poeng i et VM noensinne. Det skjedde etter at de tok ett poeng mot toppnasjonen Frankrike i en kamp som endte 0-0.

Gruppe F ble sparket i gang på søndag da stornasjonen Frankrike møtte Jamaica, som spilte sitt andre VM noensinne. Franskmennene var ganske store favoritter i møtet med Jamaica, selv om sistnevnte har mange kvalitetsspillere i laget. Kampen i seg selv skulle bli en tøff affære der Jamaica viste taktisk dyktighet og vilje gjennom hele kampen og noen og gode spisser fremover i spesielt den store stjernen og lagkapteinen Khadija Shaw.

Frankrike slet med å få grep om angrepsspillet sitt, men var farlige på dødballer gjennom hele kampen, der midtstopperen Wendie Renard var den største trusselen. Jamaica holdt første omgang målløs etter de første 45 minuttene. I andre omgang begynte Frankrike å flytte spillerne sine enda mer, og utover i omgangen kom Frankrike nærmere en scoring. Jamaica sto imidlertid godt imot og forsvarte seg eksemplarisk og oppofrende når Frankrikes store stjerner kom mot mål.

Jamaicas keeper Rebecca Spencer var avgjørende i målet med flere fine redninger, samtidig som hun ble reddet av treverket ved et par anledninger. Etter at Jamaicas stjerne Khadija Shaw fikk rødt kort på overtid, presset Frankrike på for en scoring i sluttminuttene, men uten å få uttelling i målkolonnen. Kampen endte 0-0, og Jamaica tok et historisk poeng, landets første i VM.

Se tabellen til gruppe F her

Kamper mandag 24. juli

Gruppe G
kl 08.00 Italia – Argentina

Gruppe H
kl 10.30 Tyskland – Marokko

Gruppe F
kl 13.00 Brasil – Panama

 

 


Burnley - Brentford