Velobet

I dag startet den tredje og siste gruppekamp for Gruppe A. Sveits og Norge har nå tatt seg videre til sluttspillet.

Gruppe H spiller sin kamp nummer to i dag. Marokko vant over Sør-Korea, og Colombia vant overraskende over Tyskland etter et mål på overtid. Gruppen er enda åpen om hvem som går videre.

Gruppe H

Sør-Korea – Marokko 0-1 (0-1)

Marokko fikk en opptur da de slo Sør-Korea 1-0 i Adelaide. De scoret tidlig i kampen og holdt unna for et lag som er rangert hele 55 plasser over dem.

Debutantene startet med å legge seg i front, og det tidlige presset ga snart resultater. Salma Amanis innlegg ble møtt med en fin dykkende heading fra Ibtissam Jraidi, som styrte ballen forbi Koreas keeper Kim Jungmi og scoret nasjonens første mål i en VM-sluttrunde noensinne.

Begge lagene fortsatte å komme til sjanser i en åpen første omgang, men ingen av dem klarte å omsette dem i mål. Til tross for Koreas dominans i ballbesittelse fikk de ikke det første skuddet på mål før etter pause.

I andre omgang forsøkte koreanerne desperat å komme tilbake i kampen. Den 16 år gamle innbytteren Casey Phair hadde omgangens beste mulighet da hun fikk ballen nær straffemerket, men skuddet gikk like utenfor.

Marokko holdt unna, og etter full tid var det jubel underdogen Marokko.

Se tabellen i Gruppe h her

Tyskland – Colombia 1-2 (0-0)

Søndag formiddag møttes Colombia og Tyskland i toppen av gruppe H. Tyskland, med sin historie som toppnasjon, gikk inn til kampen som ganske store favoritter selv om Colombia har vært en av Sør-Amerikas absolutte toppnasjoner de siste årene. Første omgang endte målløs, der Tyskland hadde de beste sjansene, men uten å komme i mål.

I andre omgang kom en tysk kalddusj da Real Madrid-talentet Linda Caicedo tok alt i egne hender og ga Colombia ledelsen med et utrolig vakkert mål der hun borret ballen i lengste hjørne. Caicedo tok seg først forbi to tyskere i straffefeltet før hun satte inn 0-1 med en fantastisk avslutning.

Det var to fysiske lag på banen, der spesielt Colombia alltid holdt seg nær og på grensene, og dommeren fra Honduras la lista høyt. Tyskland hadde et sterkt colombiansk forsvar mot seg i jakten på en utligning, men de klarte ofte å komme til noen målsjanser, og jo lenger omgangen gikk, jo nærmere så Tyskland ut til å komme en utligning.

Etter at Linda Caicedo hadde hatt en mulighet til å utligne i sluttminuttene, men bommet, kom Tysklands sjanse. Lena Oberdorf løp seg fri, og da hun var i ferd med å runde keeperen, gikk den colombianske keeperen til kroppen og felte Oberdorf i straffefeltet, og Tyskland ble tilkjent et klart straffespark. Alexandra Popp steg opp fra 11 meter, og stjernen satte ballen midt i mål til 1-1.

Den viktige utligningen fra Tyskland med ett minutt igjen av ordinær tid betydde også at de kunne gå for seier, noe de viste ved å plukke opp ballen og løpe mot midten rett etter Popps mål.

Akkurat da det så ut til at Tyskland skulle gå for seier, kom det en utrolig avslutning på kampen. I det sjette og siste overtidsminuttet fikk Colombia en corner fra høyre. Den perfekt slått hjørnesparket fant Manuela Vanegas, som sto helt fri midt i straffefeltet og headet inn 1-2-målet for Colombia til utrolige scener i Sydney.

Colombias mål kom i aller siste øyeblikk, og Tyskland klarte aldri å presse på for en utligning. Colombia tok en sensasjonell seier i dette VM med 1-2 mot sterke Tyskland. Colombia leder nå gruppe H med seks poeng foran Tyskland og Marokko på tre poeng.

Tyskland – Colombia 1-2 (0-0)
’53 0-1 Linda Caicedo
’89 1-1 Alexandra Popp (straff)
’90+7 1-2 Manuela Vanegas

Siste runde Gruppe H

Torsdag 3. august kl. 12.00 Sør-Korea – Tyskland (Brisbane Stadium)
Torsdag 3. august kl. 12.00 Marokko-Colombia (Perth Rectangular Stadium)

Gruppe A

Sveits – New Zealand 0-0

Sveits vinner gruppe A og møter nummer to i gruppe C i 16-delsfinalen. Norge skal på sin side møte nummer én i samme gruppe. Fra gruppe C går Japan og Spania til åttedelsfinalen, der de spiller gruppefinale i morgen tidlig.

Norge – Filippinene 6-0 (3-0)

Les om kampen her

Se den endelige tabellen i Gruppe A her

 

Kamper mandag 31. juli

Gruppe C
kl 09.00 Japan – Spania (NRK og Viaplay)
kl 09.00 Costa Rica – Zambia (NRK og Viaplay)

Gruppe B
kl 12.00 Canada – Australia (Viaplay og TV3)
kl 12.00 Irland – Nigeria  (Nrk og Viaplay)


Burnley - Brentford