Velobet

Med et enslig poeng og ingen mål på to kamper, var rammene klare foran kampen. Norge måtte vinne mot Filippinene for å ha en mulighet til videre avansement. Og mål, det ble ble. Hele seks av de. Sveits og New Zealand spilte uavgjort, dermed tar Norge andreplassen i gruppen. 

Caroline Graham Hansen var tilbake på laget fra start etter å ha blitt benket mot Sveits. Sofie Roman Haug kom inn for en skada Ada Hegerberg. Og disse skulle styre spillet. Roman Haug fikk ett hat trick.

Det tok bare seks minutter før det første satt. Frida Maanum dro seg fri på høyrekanten og legger tilbake igjen til Thea Bjelde som slår inn et langt innlegg fra bakerste stolpe som Roman Haug styrte inn.

Det tok ikke mange minuttene før Roman Haug var der igjen. Denne gangen var det på et innlegg fra Vilde Bøe Risa på bakerste stolpe. Roman Haug header over den filippinske målvakten McDaniel til 2-0.

Like etterpå var hun nær ved å score hat trick. Denne gangen var det Graham Hansen som lekende passerte forsvaret og fant Roman Haug i boksen. Ballen gikk akkurat utenfor mål. Men sjansene lot ikke vente på seg.

Graham Hansen fikk minutter etterpå et drømmetreff og satte ballen fra omtrent 25 meter. 3-0 til pause.

Etter pausen fortsatte Norge i samme tempo. De kom til flere avslutninger og det ga uttelling. Frida Maanum på høyre siden slo et hardt innlegg, men ingen norske finner ballen. Derimot er det Alicia Barker som klarte å surre ballen inni mål og 4-0 til Norge kun tre minutter ut i andre omgang.

Og flere ville melde seg på scoringslisten. Guro Reiten felles og det ble en VAR-sjekk. Dommeren sier straffe. Reiten tar denne selv og setter den sikkert. Keeperen går feil vei, og Reiten sørger for hele 5-0.

 

Med 65 minutter spilt, stempler Filippinenes innbytter Sofia Harrison Thea Bjelde, og etter VAR deler dommeren ut rødt kort. De må fullføre kampen med en spiller mindre. Norge hadde flere gode sjanser med flere spillere. Men det var først i overtidsminuttene at Román Haug fikk inn ballen, sin tredje scoring for kvelden og fullførte sitt hat trick. Nok en gang fikk hun et mål på hodet.

Norge dominerte stort og gjennom kampen hadde de norske kvinnene hele 31 avslutninger mot Filippinenes fire.

– Jeg er utrolig stolt av hele gjengen. En veldig deilig føleløse. Det er er en drøm som går i oppfyllelse å få spille VM med Norge, sa Roman Haug til Viaplay.

Caroline Graham Hansen sa til NRK.no etter kampen om dagene etter Sveits-kampen: – De har vært tøffe. Sånn ble det. Det var mye følelser som kom ut etter første og andre kamp. Jeg er veldig ferdig med det etter måten alle har håndtert det på. Jeg føler alle er veldig ferdig med det. Vi står frem som en veldig samlet gruppe og viser at vi klarte å holde fokus på det vi skulle gjøre i dag. Det var gøy å få være med å bidra, sier Graham Hansen til NRK.

Nå venter gruppevinner fra gruppe C, enten Spania eller Japan i åttedelsfinalen. Kampen spilles 5. august på Wellington Regional Stadium kl. 10.00 norsk tid. Sveits er også videre, og møter gruppetoer fra gruppe C.

Norge – Filippinene 6-0 (3-0)

’6 1-0 Sophie Roman Haug
’17 2-0 Sophie Roman Haug
’31 3-0 Caroline Graham Hansen
’48 4-0 Selvmål
’53 5-0 Guro Reiten (straffe)
’90+5 6-0 Sophie Roman Haug

Her kan du se den endelige tabellen til gruppe A

Norges startelleveren

Aurora Mikalsen

Thea Bjelde ’68
Maren Mjelde
Mathilde Haugen Harviken ’82
Tuva Hansen
Vilde Riisa
Frida Maanum ’69
Guro Reiten
Sophie Roman Haug
Caroline Graham Hansen ’81
Emilie Haavi ’69

Innbyttere
’68 Anja Sønstevold
’69 Karina Sævik
’69 Ingrid Syrstad Engen
’81 Guro Bergsvand
’82 Anna Jøsendal


Burnley - Brentford