Velobet

Allerede etter andre kamp er nå de to lagene fra Gruppe C klare for åttedelsfinale etter å vunnet begge kampene sine. 

Gruppe C

Japan – Costa Rica 2-0
Du kan lese om kampen her

Spania – Zambia 5-0 (2-0)
Spania overkjørte Zambia både spillemessig og målmessig. Etter den spanske 5-0-seieren er Spania og Japan allerede klare for åttedelsfinale etter å ha samlet full pott etter to runder.

Onsdag møtte en av gullfavorittene Spania Zambia i gruppe C. Spania var storfavoritter før kampen og var spådd å vinne med flere mål etter Zambias store tap for Japan i åpningskampen (0-5). Spania kunne sikre seg en plass i åttedelsfinalen med seier mot Zambia, og da ville Japan og Spania stå på seks poeng hver etter to runder, noe verken Zambia eller Costa Rica kunne ta igjen.

Spania tok tak i kampen med en gang og fikk en god start med 1-0 etter ti minutter. Etter godt spill på venstresiden fant ballen til slutt Real Madrids midtbanespiller Teresa Abelleira, som kunne banke sitt andre landslagsmål i krysset. Fem minutter senere var det tid for et nytt spansk mål da verdens beste spiller, Alexia Putellas, serverte en perfekt ball til Jennifer Hermoso som kunne nikke inn 2-0 til Spania etter et kvarter.

Spania hadde flere sjanser til å øke ledelsen i første omgang, men Zambias tredjemålvakt i turneringen, Eunice Sakala, reddet Zambia ved et par anledninger.

I andre omgang gikk det drøyt 20 minutter før Spania økte ledelsen til 3-0 ved Alba Redondo. Bare noen minutter senere scoret Jennifer Hermoso sitt andre mål i kampen til 4-0. Ti minutter senere hadde nevnte Hermoso et skudd i tverrliggeren i sitt forsøk på et hattrick. I stedet satte Alba Redondo inn sitt andre mål i kampen og fastsatte sluttresultatet til 5-0.

Spania vant en svært komfortabel seier og står nå på seks poeng i gruppe C, akkurat som Japan. Med bare én runde igjen kan ikke Zambia og Costa Rica (null poeng hver) passere noen av landene, noe som betyr at både Japan og Spania spiller åttendedelsfinale i VM. Gruppefinalen spilles i siste runde mandag 31. juli, der Spania eller Japan kåres til gruppevinner.

Spania – Zambia 5-0 (2-0)
’9 1-0 Teresa Abelleir
’14 2-0 Jennifer Hermoso
’69 3-0 Alba Redondo
’70 4-0 Jennifer Hermoso
’85 5-0 Alba Redondo

Se tabellen i Gruppe C her

Gruppe B

Canada – Irland 2-1 (1-1)
Canada snudde 0-1 til 2-1-seier mot Irland i den tette kampen i gruppe B. De tre poengene var avgjørende for Canada før siste runde mot Australia.

Onsdag ettermiddag var det duket for et tøft og viktig møte i gruppe B da Canada og Irland tørnet sammen i et regnfullt Perth. De olympiske mesterne fra 2021, Canada, var favoritter foran kampen mot et hardtarbeidende Irland. Det var imidlertid Irland som startet best, og det på en helt spesiell måte.

I kampens fjerde minutt gikk kaptein og stjerne Katie McCabe opp til høyre hjørneflagg for å ta kampens første hjørnespark, og Arsenal-spilleren skrudde hjørnesparket perfekt i mål med venstrefoten – Irlands første VM-mål noensinne.

Irland kontrollerte de første 25 minuttene uten at Canada truet. Etter 30 minutter fikk imidlertid Canada en drømmesjanse etter en dødballsituasjon da Vanessa Gilles bommet på målet fra kloss hold og også på den canadiske utligningssjansen den gangen. Canada var ikke superfarlige, men de løftet seg det siste kvarteret av første omgang og begynte å finne et spill der de kontrollerte ballen litt mer og kom inn i litt farligere områder, selv om Irland var ganske farlige når de kom fremover.

Akkurat da det så ut til å gå til pause med irsk ledelse, kom den kanadiske utligningen i et av de aller siste øyeblikkene av overtiden da Irlands forsvarsspiller Megan Connolly uheldigvis sendte 1-1 i eget mål.

Det sto 1-1 ved inngangen til andre omgang, og regnet øste ned i Perth i en kamp som var 100 prosent levende. Canadas scoring i slutten av første omgang var avgjørende og ga Canada en ekstra gnist, noe som resulterte i 2-1-målet åtte minutter ut i andre omgang da Adriana Leon mottok ballen i straffefeltet og satte inn 2-1 for Canada, og OL-mesterne hadde snudd kampen.

Den neste halvtimen gikk uten mål. Canada var det beste laget, men Irland forsøkte å presse på for en utligning på slutten, selv om Canada kanskje skapte flest sjanser på kontringer.

Irland kom imidlertid ikke tilbake i kampen, og Canada gikk seirende ut av den andre gruppespillkampen med 2-1 og tre nye poeng. I neste runde venter Australia på Canada, mens Irland møter Nigeria. Australia og Nigeria møtes i morgen, og etter den kampen er det klart hvem som går videre fra gruppespillet.

Canada – Irland 2-1 (1-1)
’4 0-1 Katie McCabe
’45+4 1-1 Selvmål
’54 2-1 Adriana Leon

Se tabellen i Gruppe B her

Kamper torsdag 27. juli

Gruppe E
kl 03.00 USA – Nederland
kl 09.30 Portugal – Vietnam

Gruppe B
kl 12.00 Australia – Nigeria

 


Burnley - Brentford