Velobet

Japan har tatt et stort steg mot videre avansement i VM for kvinner 2023 etter 2-0-seier over Costa Rica i dagens kamp.

Tidlig onsdag morgen var det duket for en kamp i gruppe C mellom Japan og Costa Rica, en kamp der Japan kunne sikre seg en plass i åttedelsfinalen allerede i andre runde dersom Spania tar poeng mot Zambia senere i dag dagen.

Et godt trent Japan med godt pasningsspill startet veldig bra og presset Costa Rica tidlig med et par farlige sjanser. Etter drøye 20 minutter tok japanerne ledelsen da Hikaru Naomoto scoret 1-0 etter en fin aksjon på venstresiden. Bare to minutter senere ble det 2-0 ved 19 år gamle Aoba Fujino på en ball som Costa Ricas keeper burde tatt bedre.

To mål på to minutter ga Japan et grep om kampen og tre viktige poeng i gruppen. I andre omgang skulle Japan presse på for et 3-0-mål i stedet for at Costa Rica skapte farlige målsjanser mot det japanske målet. Japan kontrollerte andre omgang og kampen fullstendig og kunne etter 90 minutter juble for 2-0-seier etter de to raske målene i første omgang.

Japan har nå seks poeng i gruppe C, og det skal mye til for å misse åttendedelsfinalen. Hvis Spania scorer mot Zambia på dagen, noe som er svært sannsynlig, er Japan videre til åttedelsfinalen. Med en målforskjell på +7 og seks poeng kan man nesten si at Japan er klare for sluttspillet.

Se hele tabellen i Gruppe C her

Japan – Costa Rica, 2-0 (2-0)

’25 1-0 Hikaru Naomoto
’27 2-0 Aoba Fujino


Burnley - Brentford