Velobet

Stadig flere lag er klare for sluttspillet. Det siste laget i rekken som har sikret avansement, er våre naboer Sverige. Det etter å ha vunnet stort over Italia i dagens andre runde i Gruppe G. Frankrike tok tre viktige poeng mot Brasil i gruppe F. Jamaica går videre fra gruppen hvis de får minst uavgjort mot Brasil i den siste gruppespillkampen. For Panama er det ikke mulig å ta seg videre. 

Gruppe G

Sverige – Italia 5-0 (3-0)

Du kan lese om kampen her

Se tabellen i Gruppe G her

Gruppe F

Frankrike – Brasil 2-1 (1-0)

Lørdag var det toppkamp da Pia Sundhages Brasil tok imot Frankrike i gruppe F. Brasil gikk inn til kampen med en seier i bagasjen, mens Frankrike spilte uavgjort mot Jamaica i sin VM-debut.

Frankrike startet kampen best og tok ledelsen etter 17 minutter ved hjelp av direkte og fysisk spill. En lang ball ble sendt opp til Kadidiatou Diani, som i sin tur nikket ballen til spissen Eguenie Le Sommer, som headet inn 1-0 for Frankrike. Hennes 90. landslagsmål. Et veldig vakkert mål som ga Frankrike litt pusterom.

Brasil hadde en stor mulighet nær det franske målet, men Adriana skjøt over fra kloss hold. Deretter fulgte en omgang med en del sjanser på begge sider der det stort sett var individuelle prestasjoner som skapte disse, men uten å skape mål. Første omgang endte 1-0 til Frankrike.

I andre omgang tok det kun 12 minutter før Brasil utlignet. Et fint brasiliansk oppspill førte til et innlegg som ble dekket av en fransk forsvarsspiller, men ballen fant til slutt veien til Brasils stjernespiller Debinha, som ikke gjorde noen feil da han satte inn utligningen til 1-1.

Begge lagene skapte noen sjanser hver i andre omgang, og Brasil løftet seg etter scoringen, etter at Frankrike hadde vært det beste laget i første omgang. Det ble også mer rom for begge lagene i andre omgang, og de satset hardere på kontringer.

Så skulle det bli en kalddusj for Pia Sundhage og Brasil. Med mindre enn ti minutter igjen av ordinær tid kom en fransk corner inn fra høyre. Banens høyeste spiller, Wendie Renard, løp mot lengste stolpe og headet inn 2-1 for Frankrike.

Brasil hadde mer enn 15 minutter (inkludert tilleggstiden) på seg til å utligne. Den legendariske Marta kom inn for å gi Brasil mer offensiv kraft. Men selv ikke en av verdens beste spillere gjennom tidene kunne hjelpe da Frankrike spilte stabilt og smart i sluttminuttene. Frankrike tok sin første seier i dette VM med sluttresultatet 2-1.

Frankrike har nå fire poeng i gruppe F og møter Panama i siste runde. Brasil har på sin side tre poeng og møter Jamaica i siste runde. Jamaica og Panama møtes i samme gruppe i ettermiddag.

Frankrike – Brasil 2-1 (1-0)
’17 1-0 Eugenie Le Sommer
’58 1-1 Debinha
’83 2-1 Wendie Renard

Siste runde for Gruppe G
Onsdag 2. august kl. 09.00 Argentina – Sverige (Waikato Stadium)
Onsdag 2. august kl. 09.00 Sør-Afrika – Italia (Wellington Regional Stadium)

Panama – Jamaica 0-1 (0-0)

Etter at Jamaica tok ett poeng mot Frankrike i første runde og Panama tapte 4-0 for Brasil, var «Reggae Girlz» favoritter i det karibiske derbyet.

Det skulle imidlertid vise seg å bli en ganske jevn kamp. Jamaica hadde overtaket i første omgang, men hadde problemer med å trenge gjennom Panamas tette forsvar og klarte stort sett å skape sjanser fra distanse, noe som tvang Panamas keeper Yenith Bailey til et par kvalifiserte redninger. Mot slutten av første omgang begynte imidlertid Panama å komme inn i kampen, og i de første ti minuttene av andre omgang skapte de en rekke halvsjanser. De klarte imidlertid ikke å utnytte noen av dem.

I stedet tok Jamaica ledelsen etter 56 minutter ved midtstopper Allyson Swaby, som headet inn et hjørnespark fra Trudi Carter. Jubel, men også et sceneskifte – Jamaica begynte å spille mer og mer på resultatet, noe som resulterte i at Panama kunne holde mer på ballen.

De virkelig gode sjansene lot imidlertid vente på seg. Etter en situasjon i det 68. minutt fikk Martha Cox en god sjanse fra kloss hold, men klarte ikke å få ballen i mål. Det skulle vise seg å bli Panamas beste sjanse i kampen, og til slutt kunne Jamaica holde unna til seier ved Allyson Swabys hjørnespark.

Panama – Jamaica 0-1 (0-0)
’56 0-1 Allyson Swaby

Se tabellen i Gruppe F her

Siste runde Gruppe F
Onsdag 2. august kl. 12.00 Jamaica – Brasil (Melbourne Rectangular Stadium)
Onsdag 2. august kl. 12.00 Frankrike – Panama (Sydney Football Stadium)

Kamper søndag 30. juli

Gruppe H
kl 06.30 Sør-Korea – Marokko (NRK1 & Viaplay)

Gruppe A
kl 09.00 Sveits – New Zealand (Viasport 1 og Viaplay)
kl 09.00 Norge – Filippinene (NRK1 & Viaplay)

Gruppe H
kl 11.30 Tyskland – Colombia (NRK1 & Viaplay)


Burnley - Brentford