Velobet

Den europeiske kvalifiseringskonkurransen for 2024 FIFA Futsal World Cup skal avgjøre de syv UEFA-lagene i 2024 FIFA Futsal World Cup. Hvis et europeisk forbund blir utpekt til å være vertskap for 2024 FIFA Futsal World Cup, kan bare seks lag delta i tillegg til verten, som kvalifiserer seg automatisk.

Hovedrunden i kvalifiseringen er nå fullført, og det er klart hvilke lag fra Europa som går videre i kvalifiseringens neste rune: Eliterunden.

Norge tok seg videre til hovedrunden som den beste av nr tre i gruppene fra den innledende runden hvor de spilte mot Danmark, Kypros og Malta.

I hvedrunden var Norge i gruppe 9, med Frankrike og Serbia.

Gruppens resultat:
Norge – Serbia 2-4
Frankrike – Norge 9-1
Serbia – Frankrike 0-0
Serbia – Norge 5-1
Norge – Frankrike 1-3
Frankrike – Serbia 2-0

Norge fikk altså ingen seire, og havnet på siste plass i gruppen. De er dermed ute av kvalifiseringen, mens både Frankrike og Serbia er klar for neste runde i kvalifiseringen. Serbia er videre som en av de fire beste på andre plass.

Hovedrundens play-off

Play-off spilles i 10.-19. april. Kampene blir:
Belgia – Ungarn
Nederland – Moldova
Sverige – Tyskland
Tsjekkia – Litauen

De skal spille både hjemme- og bortekamp. Sammenlagtvinneren går videre til Eliterunden.

 

Eliterunden

Lagene som er klare for eliterunden er Spania, Georgia, Armenia, Portugal, Kasakhstan, Polen, Kroatia, Romania, Frankrike, Italia, Ukraina og Slovakia. Disse lagene vant hver sin gruppe i hovedrunden. I tillegg er også de fire beste toerne direkte kvalifiserte. Dette er Slovenia, Aserbajdsjan, Finland og Serbia.

Dette gir fem grupper med fire lag i hver gruppe.

Datoer for Eliterunden er ikke kjent, men skal spilles i 2023.

Eliterunden play off

Trekningen av sluttspillet i eliterunden gjennomføres 25. januar 2024. Kampene spilles 8.–17. april 2024.

 

Kvalifiseringen er satt opp slik:

  • Innledende runde: De lavest rangerte 24 lagene spiller i den innledende runden, og trekkes inn i seks grupper på fire lag. Vinnerne og andreplassen i hver gruppe går videre til hovedrunden for å bli med i de 24 høyest rangerte lagene som går automatisk til hovedrunden.
  • Hovedrunde: De 36 lagene trekkes inn i tolv grupper på tre. De 12 vinnerne og de fire beste toerne går direkte til eliterunden. De resterende åtte andreplassene går til sluttspill i hovedrunden.
  • Hovedrunde play off: De åtte lagene trekkes inn i fire grupper, som skal spilles hjemme og borte. De fire vinnerne av uavgjort fullfører eliteserien.
  • Eliterunde: De 20 lagene fordeles i fem grupper på fire. Vinnerne av hver gruppe kvalifiserer seg direkte til VM, mens de fire beste toerne går videre til sluttspillet. Hvis et europeisk forbund blir valgt til å være vertskap for finalen, vil kun de to beste toerne delta i sluttspillet i eliterunden.
  • Eliterunde play off: De fire lagene trekkes ut i to uavgjorte kamper for å spille hjemme-og-borte-kamper på to bein for å bestemme de to siste europeiske kvalifiserte lagene. Hvis bare to lag deltar, vil det bli trukket trekning for å bestemme rekkefølgen på kampene.

Burnley - Brentford