Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Året vinner av kvinnenes Algarve Cup ble våre svenske naboer, hvor målvakten Hedvig Lindahl først scoret under straffesparkkonkurransen for så å redde Italias straffespark. Med det vant de årets Algarve Cup. Norge spilte mot Portugal i bronsefinalen, og vant den 2-0 etter mål av Elisabeth Terland og Celin Bizet Ildhusøy.  

Portugal og Norge møttes først i åpningskampen, og denne vant Portugal 2-0 som er rangert som nummer 29 på Fifa-rankingen.I neste kamp var det betydelig tøffere motstand som ventet i Italia, og de norske fotballkvinnene klarte heller ikke å ta noen poeng mot de asurblå da de tapte 2-1. Celin Bizet Ildhusøy scoret Norges eneste mål i de to første kampene.

I dag møttes lagene igjen i kampen om tredjeplassen. Sandviken-spiller Tertland har etter dagens kamp scoret seks mål og hatt tre målgivende med kun fire kamper fra start.– Det er som alltid veldig stort å score for Norge. Det er en ære å spille på landslaget, sa Terland til NRK.

Celin Bizet Ildhusøy scoret Norges siste mål og sitt andre i turneringen. Norge klarte med dette å ta tredjeplassen i Algarve Cup.

Guro Reiten startet kampen på benken, men ble byttet inn til andreomgang. Men etter nesten 20 minutter spilt, måtte Reiten ut igjen etter hva hun selv betegner som en lårhøne. Hun fikk behandling på sidelinjen før bytte. – Det går bra og det er nok ikke noe alvorlig. Det er nok bare en lårhøne, sa Reiten til NRK.

Starten av kampen var ganske hendelsesløs da verken Portugal og Norge klarte å skape noe som helst. Men da Terland fikk muligheten lot hun ikke den gå fra seg.

Da Vilde Hasund mottok ballen til venstre inne i boksen og flikket videre på ett touch til Terland. Jærbuen banket til med venstrefoten og sendte ballen i nettmaskene på vakkert vis. – Elisabeth er en av de største talentene vi har i norsk kvinnefotball. Fortsetter hun sin utvikling kommer hun til å bli en veldig god fotballspiller over lang tid, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK.

– Det er veldig hyggelig å høre det. Jeg har jo høye mål, svarer Terland.

Med nesten ti minutter igjen av kampen serverte målscorer Terland til Celin Bizet Ildhusøy som enkelt satte 2-0 alene med keeper. Det var et Norge-lag som virkelig hadde strammet opp forsvaret etter to svake forestillinger i Algarve Cup. Portugal slet med å skape sjanser gjennom store deler av kampen som viste seg i veldig få målsjanser.

I juli er det EM i England. I gruppespillet møter Norge vertsnasjonen, Østerrike og Nord-Irland.

Disse startet kampen mot Portugal:

 • 1 Cecilie Hauståker Fiskerstrand
 • 2 Anja Sønstevold 
 • 3 Maria Thorisdottir
 • 6 Tuva Hansen 
 • 7 Ingrid Syrstad Engen KAPTEIN
 • 8 Vilde Bøe Risa 
 • 14 Lisa Fjeldstad Naalsund
 • 18 Frida Leonhardsen Maanum
 • 9 Vilde Hasund 
 • 11 Celin Bizet Ildhusøy 
 • 19 Elisabeth Terland 

Burnley - Brentford