Velobet

Den andre runden i den asiatiske VM-kvalifiseringen til VM 2026 starter i november og varer frem til juni 2024. Nedenfor finner du en oversikt over grupper, kampdager og vilkår for kvalifiseringskampene.

Verdensmesterskapet i fotball i Mexico, USA og Canada i 2026 er bare litt over tre år unna. Men det hindrer ikke de store kontinentene i å spille VM-kvalifiseringskamper. Asia har allerede gjennomført sin første kvalifiseringsrunde og innleder sin andre kvalifiseringsrunde i november, med start 16. november.

Forutsetninger

For å komme ett skritt nærmere VM 2026 i Nord-Amerika må lagene i hver gruppe (gruppe A-I, se nedenfor) bli blant de to beste i den andre kvalifiseringsrunden. De to første lagene i hver gruppe går videre til den tredje kvalifiseringsrunden, der totalt 18 lag går videre til tredje runde og fortsatt har mulighet til å spille VM. De 18 lagene deles inn i tre grupper, der nummer én og to i hver gruppe går til VM 2026, mens nummer tre og fire i hver gruppe kjemper om de to siste plassene fra Asia til VM i en fjerde kvalifiseringsrunden. Én nasjon vil da også bli inkludert i det interkontinentale kvalifiseringsspillet, som vil være en av taperne i den fjerde kvalifiseringsrunden, som begge vil kjempe om det siste halmstrået til herremesterskapet i 2026. Mer informasjon om dette vil bli gitt på et senere tidspunkt.

Spilledatoer
Vær oppmerksom på at datoene kan variere enkelte dager, men datoene nedenfor er de offisielle.

Kvalifiseringsrundene
Runde 1 – 16. november 2023
Runde 2 – 21. november 2023
Runde 3 – 21. mars 2024
Runde 4 – 26. mars 2024
5. runde – 6. juni 2024
6. runde – 11. juni 2024

Grupper Asia VM-kvalifisering (kvalifiseringsrunde 2)

Gruppe A:
Qatar
India
Kuwait
Afghanistan

Gruppe B
Japan
Syria
Nord-Korea
Myanmar

Gruppe C:
Sør-Korea
Kina
Thailand
Singapore

Gruppe D:
Oman
Kirgisistan
Malaysia
Kinesisk Taipei

Gruppe E:
Iran
Usbekistan
Turkmenistan
Hongkong

Gruppe F:
Irak
Vietnam
Filippinene
Indonesia

Gruppe G:
Saudi-Arabia
Jordan
Tadsjikistan
Pakistan

Gruppe H:
De forente arabiske emirater
Bahrain
Jemen
Nepal

Gruppe I:
Australia
Palestina
Libanon
Bangladesh


Burnley - Brentford