Velobet

Når fotball-VM arrangeres i 2026, vil antall lag øke fra 32 til svimlende 48. Dette vil kreve et svært stort antall stadioner for å kunne gjennomføres, noe som er i tråd med budet som USA, Mexico og Canada sammen vant for mesterskapet. Trenden med flere vertsnasjoner ser ut til å fortsette deretter ettersom fire søramerikanske land nå har presentert et felles bud på VM 2030.

Om åtte år feirer herre-VM hundre år, og nå ønsker den aller første verdenscupverten, Uruguay, igjen å arrangere kamper på sin jord. Dette ønsker de å gjøre sammen med Argentina, Paraguay og Chile.

– Vi ønsker å få VM til sitt første hjem: Sør-Amerika, sier Sør-Amerikas fotballforbunds president Alejandro Dominguez i en pressemelding.

Tidligere denne måneden var ledere fra de fire fotballforbundene samlet på Estadio Centenario i Montevideo, der den store finalen fant sted sommeren 1930. Både Uruguay, Argentina og Chile har tidligere arrangert fotball-VM, mens dette blir den første for Paraguay.

De søramerikanske landene er imidlertid ikke de eneste som har vist interesse for turneringen. Spania og Portugal har lagt inn et felles bud og Marokko, som søkte om VM 2026, har også utarbeidet et forslag. Romania, Hellas, Bulgaria og Serbia har også vist interesse, men har først og fremst satt fokus på å søke EM 2028. En endelig avgjørelse om hvor mesterskapet skal holdes er planlagt på FIFA-kongressen i 2024.


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand