Velobet

VM i fotball for kvinner 2027 har mistet ett av sine budgivere på å arrangere turneringen. Nå har USA og Mexico kunngjort at de dropper håpet om å arrangere turneringen, og det gjenstår dermed to kandidater.

VM i 2023 ble spilt i Australia og New Zealand, og også på kvinnesiden fungerte det godt med delt vertskap. For VM i 2027 har USA og Mexico tidligere meldt sin interesse til FIFA om å arrangere turneringen. Men nå har de trukket seg.

Årsaken er at landene føler at de trenger mer tid og i stedet vil søke om VM i 2031, der de ønsker å gjøre noe spesielt.

– Det er en enorm oppgave å arrangere fotball-VM. Når vi får mer tid til å forberede oss, kan vi maksimere turneringens gjennomslagskraft over hele verden. Ved å flytte budet vårt vil vi kunne arrangere et rekordstort VM i 2031, noe som vil bidra til å heve nivået på kvinnefotballen både her og rundt om i verden», sier Cindy Parlow Cone fra det amerikanske fotballforbundet, ifølge ESPN.

Brasil og et fellesbud fra Belgia, Nederland og Tyskland er fortsatt kandidater til å arrangere fotball-VM for kvinner i 2027. VM-vertskapet avgjøres 17. mai 2024.

 


Burnley - Brentford