Velobet

Uruguay er verdens beste U20-landslag for menn etter seier mot Italia i VM-finalen, der Luciano Rodriguez ble helten sent i kampen.

Søndag ble det spilt medaljekamper i U20-VM i Argentina for de unge mennene. Først ut var bronsemedaljekampen i mesterskapet, der overraskelsesnasjonen Israel møtte Sør-Korea i kampen om tredjeplassen. Kampen ble til slutt vunnet av Israel, som vant en historisk VM-medalje med 3-1-seier.

Den store finalen i Argentina ble spilt senere på kvelden, der Uruguay og Italia kjempet om VM-tittelen. U20-VM-finalen ble dømt av en svensk dommertrio med Glenn Nyberg fra Dalarna i spissen og Mahbod Beigi og Andreas Söderkvist på linjen.

Finalen ble en sjansefattig kamp med to taktisk dyktige lag. Uruguay gikk opp et par ganger og skapte en del farligheter, ikke minst gjennom faste situasjoner. En fast situasjon skulle også føre til kampens eneste mål. I det 86. minutt slo Uruguays kaptein Fabricio Diaz en corner som etter en forvirrende situasjon til slutt havnet hos Luciano Rodriguez som i sin tur kunne nikke inn 1-0 for Uruguay fra kloss hold.

Målet var rettferdig og kom til utrolige scener i den argentinske byen La Plata (nær grensen til Uruguay) foran en rekke uruguayske fans. Uruguay vant VM-finalen 1-0, og Glenn Nyberg og hans dommerlag hadde en god kamp å dømme i ca. 90 minutter før det gikk over styr i sluttfasen.

Så etter en lang VM-turnering i Argentina er Uruguay best i verden på U20-landslag, med spillere født i 2002 eller yngre. Italia tok sølvmedaljen, mens Israel vant en historisk bronsemedalje.