Velobet

U20-VM 2023 skal spilles i Argentina – med avspark neste lørdag. Mesterskapet går mellom 20. mai til 11. juni. 

Argentina ble tildelt U20-VM 2023 på kort varsel etter at Fifa fratok det opprinnelige vertslandet Indonesia retten til å arrangere turneringen i slutten av mars. Turneringen starter neste lørdag.

U20-VM 2023 spilles fra 20. mai til 11. juni i Argentina. De regjerende verdensmestrene for menn ble tvunget til å hoppe inn i rollen som vertskap på svært kort varsel, etter å ha blitt tildelt vertskapet for lekene en knapp måned før turneringen skulle begynne.

VM var opprinnelig planlagt å finne sted i Indonesia, men i slutten av mars kunngjorde Fifa at de fratok øystaten vertskapet av politiske grunner, og hovedårsaken var at guvernøren i Bali-provinsen, Wayan Koster, nektet det israelske landslaget, som kom til finalen, å spille i provinsen hans. Bare en dag etter at avgjørelsen ble annonsert, kunngjorde Argentina sin søknad om å være vertskap for mesterskapet. Drøyt to uker senere kunngjorde Fifa at landet ville bli den nye verten for U20-VM.

Turneringen skal arrangeres på fire forskjellige arenaer, La Plata, Santiago del Estero, Mendoza og San Juan. Hver by vil være vertskap for både gruppespill-kamper og kvartfinaler. Semifinalene spilles halvparten i Santiago del Estero og halvparten i San Juan, mens semifinalene og medaljekampene spilles i La Plata.

Argentina er det mest suksessrike landet i U20-VM for gutter sin historie, og har vunnet turneringen seks ganger. Den siste tittelen dateres tilbake til 2007. Argentina var også vertskap for turneringen i 2001.

Det 23. U20-verdensmesterskapet i historien vil ha 24 lag delt inn i seks grupper med fire lag. Gruppespillet, der lagene møter de andre lagene i sin gruppe én gang, starter lørdag 20. mai. På åpningsdagen møter vertsnasjonen Argentina Usbekistan, Guatemala møter New Zealand, USA møter Ecuador og Fiji møter Slovakia.

Medaljekampene i turneringen spilles søndag 11. juni. Finalen i U20-VM starter kl. 23.00 norsk tid.

Norge deltar ikke i årets U20-VM.

2023 U20 VM gruppespill

Gruppe A
Argentina
Usbekistan
New Zealand
Guatemala

Gruppe B
USA
Ecuador
Fiji
Slovakia

Gruppe C
Senegal
Japan
Israel
Colombia

Pulje D
Italia
Brasil
Nigeria
Den dominikanske republikk

Gruppe E
Uruguay
England
Irak
Tunisia

Gruppe F
Frankrike
Sør-Korea
Gambia
Honduras

Kampprogrammet for U20-VM 2023

Gruppespillet er fra 20. mai til og med 28. mai. De to beste lagene fra hver gruppe går videre, samt de fire beste treerne.
Sluttspillet starter med åttedelsfinalene som spilles 30., 31. mai og 1. juni

Kvartfinalene spilles 3. og 4. juni, mens semifinalene den 8. juni

Den 11. juni spilles først bronsefinalen, før den store finalen avslutter mesterskapet. Finalen av har avspark kl 23.00 norsk tid.


Burnley - Brentford