Velobet

Den tyske treneren Hansi Flick, som gjør sitt første mesterskap som hovedtrener for Tyskland, har kommet med sin 26-mann store tropp til verdensmesterskapet i 2022.

Tyskland kommer alltid til VM med høye forventninger og høye mål om å gå hele veien. Mesterne fra 2014 sto imidlertid for et skikkelig svakt VM 2018 hvor de måtte ut allerede i gruppespillet og dermed har litt revansjere. Denne gangen ledes de imidlertid av ny landslagstrener i Hansi Flick, som tok over som hovedtrener for det tyske landslaget etter Joachim Löw i fjor sommer.

Dette blir Hansi Flicks første mesterskap som hovedtrener og til mesterskapet har Flick valgt å ta med to debutanter i det tyske landslaget. Det handler om 17 år gamle Youssoufa Moukoko, som fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen i Borussia Dortmund. Der har han fått inn seks mål på tretten kamper i Bundesliga. Den 29 år gamle Werder Bremen-spissen Nicklas Füllkrug får også sin A-lagsdebut i dette VM. En annen overraskelse som Flick leverte i sitt utvalg var å inkludere Mario Götze i den tyske troppen igjen, dette etter at Götze hadde vært utenfor det tyske landslaget siden 2017.

Dortmunds midtstopper Mats Hummels, som tidligere hadde en selvskreven plass på det tyske landslaget, måtte gå til side denne gangen og ble ikke tatt ut til VM 2022. Andre spillere som heller ikke er med er Timo Werner og Marco Reus, men deres fravær skyldes skader.

Den tyske troppen domineres ellers av spillere fra de to tyske storklubbene Bayern München og Borussia Dortmund. Bayern München har ikke mindre enn sju spillere i troppen. Det er fem spillere fra Borussia Dortmund, noe som betyr at disse to klubbene står for totalt 12 av de 26 utvalgte spillerne.

🇩🇪 Tysklands tropp til Fotball VM-2022

Målvakter
Manuel Neuer, Bayern München
Marc-André Ter Stegen, Barcelona
Kevin Trapp, Eintracht Frankfurt

Forsvar
Armel Bella Kotchap, Southampton
Matthias Ginter, Freiburg
Christian Günter, Freiburg
Thilo Kehrer, West Ham
Lukas Klostermann, RB Leipzig
David Raum, RB Leipzig
Antonio Rüdiger, Real Madrid
Nico Schlotterbeck, Borussia Dortmund
Niklas Süle, Borussia Dortmund

Midtbane
Ilkay Gundogan, Manchester City
Jonas Hofmann, Borussia Mönchengladbach
Leon Goretzka, Bayern München
Serge Gnabry, Bayern München
Leroy Sané, Bayern München
Jamal Musiala, Bayern München
Joshua Kimmich, Bayern München
Thomas Müller, Bayern München
Julian Brandt, Borussia Dortmund
Mario Gotze, Eintracht Frankfurt

Angrep
Kai Havertz, Chelsea
Youssoufa Moukoko, Borussia Dortmund
Niclas Fullkrug, Werder Bremen
Karim Adeyemi, Borussia Dortmund


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand