Velobet

Ecuadors lagkaptein Enner Valencia ødela Qatars åpningsfest i VM 2022. Spissen scoret to mål da Ecuador vant VM-åpningen med 0-2.

Søndag kveld startet verdensmesterskapet i fotball 2022 i Qatar. Hjemmelaget spilte mot Ecuador i åpningskampen som hadde avspark klokken 17.00 norsk tid. Et av de mest kontroversielle verdensmesterskapene (på forhånd) er dermed i gang.

Hjemlandet Qatar så ut til å få en marerittstart på eventyret også sportslig. Etter bare tre minutter utnyttet Ecuador en satt situasjon og stjernen Enner Valencia headet inn 0-1. Etter en lang VAR-gjennomgang valgte imidlertid dommerteamet å blåse av mål for offside, og qatarerne slapp unna denne gangen.

Bare tolv minutter etter Ecuadors underkjente mål oppsto det en straffesituasjon. Tidigere nevnte Valencia løp seg fri og ble felt av Qatars keeper i 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket. Og denne gangen hadde ikke VAR noen innvendinger på lagkapteinens mål. Valencia var iskald da han trillet inn 0-1 for Ecuador.

Generelt var Ecuador ganske overlegne den første halvtimen og hadde mye ball og skapte press på Qatar. Etter nøyaktig 30 minutter kom også neste scoring fra Ecuador og Enner Valencia. Lagkapteinen steg til topps i et fint innlegg for å heade inn 0-2 og skape en fantastisk start for seg selv og landet sitt.

Klasseforskjellen var tydelig i første omgang med Ecuador som overgikk vertsnasjonen Qatar i løpet av de første 45 minuttene. Et imponerende Ecuador gikk til pause med 0-2 i hånden.

Andre omgang

Andre omgang var noe mindre begivenhetsrik. Ecuador så veldig komfortable ut med å forsvare ledelsen, noe de gjorde med hell. Qatar fikk litt mer tid med ballen, men slet med å skape noe med den. Etter 25 minutter var det ikke mulig å konstatere noen altfor avgjørende hendelser i kampen.

De siste 20 minuttene var også relativt begivenhetsløse. Qatars innbytterspiss Muntari var «nær» med en volley over med noen minutter igjen av ordinær kamptid, men ellers hadde Ecuador kontroll over kampen. Ecuador vant 0-2 i verdenscupåpningen og vertsnasjonen Qatar gikk på et tungt åpningstap. Enner Valencia scoret begge Ecuadors mål, men haltet også av banen med et bandasjert kne selv om lagkapteinen ikke så ut til å ha pådratt seg noen alvorlig skade.

I morgen venter Nederland mot Senegal i gruppe A. Gruppe B starter også i morgen med England – Iran og USA – Wales.