Velobet

Spania er klar for kvartfinalen i VM 2023 etter 5-1-seier over Sveits i åttedelsfinalen på Eden Park i Auckland. Aitana Bonmati scoret to mål i seieren.

Spania – Sveits 5-1 (4-1)

Tidlig lørdag morgen gikk den første åttedelsfinalen i VM av stabelen da gruppevinnerne fra Sveits tok imot Spania. Allerede etter fem minutter tok Spania ledelsen ved midtbanestjernen Aitana Bonmati, som vendte bort sine sveitsiske motstandere i straffefeltet og scoret det første målet. Seks minutter senere skulle det imidlertid komme en sveitsisk utligning, da Laia Codina scoret et uheldig selvmål til 1-1 etter å ha spilt ballen for hardt for å overliste sin egen keeper.

Spania dominerte kampen med høy ballbesittelse og mange målsjanser mot Sveits, som på sin side knapt hadde et skudd på mål i første omgang. Etter 20 minutter var det ny ledelse for Spania da en av de store målscorerne, Alba Redondo, nikket inn 2-1 for Spania etter et innlegg fra Aitana Bonmati. Sistnevnte skulle så øke den spanske ledelsen til 3-1 med ti minutter igjen av omgangen etter at hun nok en gang satte inn tre mål. Spania nøyde seg imidlertid ikke med å gå til pause med en tomålsledelse. Etter stor dominans i første omgang, økte Spania til 4-1 i halvlekens siste minutt, etter at forsvarsspilleren Laia Codina gjorde opp for sitt eget mål til 4-1.

Sveits har vært et solid lag i VM med null innslupne mål i gruppespillet, men det spanske laget ødela den statistikken tidlig i kampen og viste hvorfor de er en av gullfavorittene i dette VM. Etter å ha ledet fire mål mot ett til pause, kunne Spania spille ut i andre omgang mot et svakt Sveits, som bare skapte én målsjanse i hele kampen. Spania holdt ballen høyt og dominerte kampen.

Da Jennifer Hermoso sendte inn 5-1 etter 25 minutter i andre omgang, var det klart. Spania kunne ta en ganske komfortabel seier i åttedelsfinalen etter en solid innsats der spesielt Aitana Bonmati var en nøkkelfigur med to mål og to målgivende pasninger. Sluttresultatet i åttedelsfinalen ble 5-1 til Spania.

Spania var det første laget som går videre til kvartfinalen i VM og møter Sør-Afrika eller Nederland i sin kvartfinale.

’5 1-0 Aitana Bonmati
’11 1-1 Självmål
’17 2-1 Alba Redondo
’36 3-1 Aitana Bonmati
’45 4-1 Laia Codina
’70 5-1 Jennifer Hermoso

 


Burnley - Brentford