Expekt

Sør-Afrika er mester i Afrika for første gang på kvinnesiden. Dette etter 2-1-seier mot Marokko i finalen i det afrikanske mesterskapet.

At Nigeria vinner det afrikanske mesterskapet er nesten en tradisjon – før turneringen hadde de vunnet ni av elleve titler, med Ekvatorial-Guinea som de eneste andre vinnerne av turneringen.

Allerede etter semifinalen var det imidlertid klart at det skulle bli en ny vinner. Hjemmenasjonen, Marokko, slo Nigeria på straffe på mest uventede vis, og gikk dermed videre til finalen hvor Sør-Afrika stod var motstanderen etter å ha beseiret Zambia med et overtidsmål.

For Marokko betydde det landets første WAFCON-finale, mens Sør-Afrika hadde tapt totalt fem finaler tidligere.

Dette ble den sjette finalen for sørafrikanerne. Den store helten var Hildah Magaia (spilte i Morön BK i fjor) som scoret begge målene i 2-1-seieren mot marokkanerne foran en fullsatt (53 000) tribune på Prince Moulay Abdellah stadion.

I afrikanske medier har årets turnering, med god fotball og imponerende besøkstall, blitt beskrevet som kvinnefotballens gjennombrudd i Afrika generelt og Nord-Afrika spesielt. Om dette gir gode resultater i VM neste år, hvor Marokko, Sør-Afrika, Zambia og Nigeria er kvalifisert gjenstår å se.

Sluttresultat

 1. Sør-Afrika
 2. Marokko
 3. Zambia
 4. Nigeria
 5. Senegal
 6. Kamerun
 7. Tunisia
 8. Botswana
 9. Burkina Faso
 10. Uganda
 11. Togo
 12. Burundi