Velobet

Leif Gunnar Smerud, tidligere U21-landslagssjef skal midlertidig lede kvinnelandslaget ut året. 

Leif Gunnar Smerud var i perioden 2014-2023 trener for Norges U21- landslag for herrer, hvor høydepunktet var å kvalifisere seg til sommerens EM som puljevinner. Som teknisk sjef i NFF jobbet han tett med både herre- og kvinnesiden i norsk fotball. Smerud tok bronse med kvinnelandslaget i EM 2009 som assistenttrener, og var også i en periode konstituert landslagssjef for kvinnelandslaget i 2016.

– Leif Gunnar er en erfaren og dyktig fotballtrener som kjenner norsk landslagsfotball ut og inn gjennom sine mange år i NFF. Han er metodisk, proaktiv og systematisk i tilnærmingen. I tillegg har han også erfaring i å steppe inn på kort varsel og levere. Det viste han da han ledet det såkalte «Nødlandslaget» i 2020. Han har vært både assistenttrener og fungerende landslagssjef for kvinnelandslaget tidligere. Leif Gunnar var et naturlig valg, og vi er svært tilfredse med at han skal lede Norge i høstens Nations League, sier fotballpresident Lise Klaveness.

Leif Gunnar Smerud får med seg Ingvild Stensland, Terje Skjeldestad, Bård Homstøl og Jon Knudsen (hovedansvar for keepere) i det sportslige apparatet.

Norges Nations League-kamper i høst er følgende: 

22. september klokken 19.00: Norge – Østerrike
26. september klokken 19.15: Portugal – Norge
27. oktober klokken 19.00: Norge – Frankrike
31. oktober klokken xx.xx: Frankrike – Norge
1. desember klokken 19.00: Norge – Portugal
5. desember klokken xx.xx: Østerrike – Norge


Burnley - Brentford