Velobet

Husk at du alltid kan følge live-resultater i alle kampene på vår resultatside.

 

Marokko – Kroatia(gruppe E)

Kroatia og Marokko spilte uavgjort i gruppens første kamp. Den endte 0-0.

2018 VM-sølvmedaljevinnere Kroatia tok på seg et inspirert Marokko i gruppe F. Begge lag spilte med stor kontroll i kampen, minimerte risikoen og prøvde å finne plass. Første omgang var relativt rolig fra begge sider og var uten dramatikk og få tekniske feil. 

I andre omgang fortsatte det kontrollerende kampbildet. Kroatia, som var favoritter i kampen, hadde litt mer ballbesittelse enn tidligere. Kroatenes ballkyndige midtbane så ut til å endelig slite ut Marokko. Det som har manglet i Kroatia den siste tiden er den tydelige målscoreren på spissen, noe som også viste seg mot Marokko.

Marokkanerne virket rimelig fornøyde ut med å styre kampen til et uavgjortresultat, selv om den marokkanske treneren valgte å gjøre noen angrepsbytter. Kroatia var det laget som presset mest på for et mål de siste ti minuttene av kampen, men kom aldri til farlige målsjanser. Kampens farligste sjanse kom fra Nikola Vasic på slutten av første omgang hvor Marokkos Yassine Bounou måtte gjøre en fin redning.

Det var lite å skrive hjem om fra Al Khor under den første kampen på denne fjerde VM-spilldagen. Kampen endte til slutt 0-0, noe som kan regnes som et rettferdig resultat med tanke på kampbildet.

 

Tyskland  – Japan (gruppe F)

Tyskland gikk på et uventet tap mot Japan. Asiaterne snudde kampen i andre omgang til 1-2 etter scoringer fra innbytter Doan og Asano.

Tyskland viste stor dyktighet i å bygge spill tidlig i kampen, men skapte få sjanser i starten. Jo mer første omgang gikk, jo mer tok Tyskland over. Etter 33 minutter sørget Ilkay Gündogan for 1-0 på straffe for Tyskland etter at David Raum ble felt i 16-meteren av den japanske keeperen. City-midtbanespilleren gjorde ingen feil da han skjøt straffen midt i mål og sørget for at Tyskland tok ledelsen.

Med bare minutter igjen av omgangen kom nok et tysk mål fra Kai Havertz. Etter en nærmere VAR-gjennomgang var det imidlertid klart at Havertz var offside og dommeren avviste derfor målet. 

I andre omgang fortsatte Tyskland å kontrollere kampen. Et drøyt kvarter ut i omgangen fikk målscorer Gündogan en farlig mulighet da han skjøt ballen i stolpen i håp om å øke den tyske ledelsen. Kampen åpnet seg deretter og Japan skapte et par ganger noen halvsjanser gjennom Asano, Mitoma og Ito i spissrekkene.

Tyskland hadde noen supersjanser med 20 minutter igjen av kampen. Serge Gnabry var involvert i det meste offensivt for Tyskland og hadde et par sjanser. Japans keeper Shuichi Gonda gjorde noen fine redninger og holdt Japan inne i kampen. Selv Manuel Neuer i det tyske målet ble satt på prøve. Neuer måtte også kapitulere til slutt.

Japan ble stadig mer offensive på jakt etter en utligning. Et fint angrep fra venstre ble avsluttet av Ritsu Doan som scoret sitt første VM-mål for Japan til 1-1. Japan med uavgjort og sjokkere favorittene tyskerne.

Tyskland satte inn friskt blod etter den japanske utligningen, og det var tydelig at den tyske treneren Hansi Flick ønsket at laget skulle ta ledelsen på nytt. I stedet ble Tyskland sjokkert igjen.

En lang ball fra japansk halvdel gikk ned til svært aktive Takuma Asano. Den tidligere Arsenal-spilleren ga en fin oppvisning da han brakte ballen ned, fintet Nico Schlotterbeck og dunket ballen i taket til 1-2. Et klassemål fra Asano, som virkelig rystet Tyskland.

Tyskland hadde sju minutter med ordinær kamptid på å snu og ytterligere syv minutter ekstra. Men de tyske mennene klarte ikke å finne en utligning. Japan tok en uvurderlig åpningsseier til 1-2 etter en fantastisk snuoperasjon i andre omgang. Tyskland, som opplevde VM-fiasko i 2018, har ikke startet turneringen på den måten man håpet på.

 

Spania – Costa Rica (gruppe E)

Spania knuste Costa Rica i sin første kamp. Spanjolene vant 7-0 etter en målkavalkade av. Ferran Torres scoret to mål i seieren før han ble byttet ut. Andre mål ble scoret av Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi, Carlos Soler og Alvaro Morata.

Spanjolene fikk også en drømmestart på kampen da Dani Olmo ga Spania en 1-0-ledelse etter bare elleve spilte minutter. Bare ti minutter senere var det mål igjen. Jordi Alba slo et lavt innlegg fra venstre som Marco Asensio skjøt inn på halvvolley til 2-0 for Spania.

Spania er kjent som et lag som liker å opprettholde ballbesittelsen, noe de lyktes med i kampen. Costa Rica lot Spania ha mye ballbesittelse til tider, men hadde også problemer med å stoppe spanjolene fra å skape scoringssjanser, slik åpningen indikerte. Marerittet for Costa Rica var ikke komplett, Spania fikk inn en straffe etter 30 minutter. Den spanske straffen ble tatt av Ferran Torres, som ikke gjorde noen feil da han trillet inn 3-0.

Rullegardinen var nede for Costa Rica som ble fullstendig overkjørt av Spania i første omgang. 3-0 til Spania etter første omgang.

Straffetaker fra i første omgang, Ferran Torres, skulle score sitt andre mål i kampen tidlig i andre omgang. Ni minutter ut i omgangen utnyttet Torres en costaricansk slurv til 4-0 med venstresiden før han ble byttet ut minuttet senere.

Spania fortsatte å scoringene ut andre omgang. Etter en litt roligere periode på 20 minutter etter Torres sitt 4-0-mål kom neste mål for spanjolene. Innbytter Alvaro Morata slo et innlegg til supertalentet Gavi som skjøt der 5-0 på volley. Gavis første VM-mål for Spania, kun 18 år.

Målkavalkaden fortsatte for Spania. Den unge kantspilleren Nico Williams kom seg rundt på høyresiden og slo et hardt innlegg som Costa Rica-keeper Keylor Navas bare presset ut til Carl0s Soler som gjorde det sjette målet for Spania. Det spanske laget var imidlertid ikke ferdig, for bare minutter senere satte Alvaro Morata 7-0 og spikret sluttresultatet.

Belgia – Canada (gruppe F)

Canada presset Belgia i sin første VM-kamp på 36 år. Belgia vant til slutt 1-0 etter mål av Michy Batshuayi. Canada bommet på en straffe tidlig i kampen, noe som viste seg kostbart.

Onsdag kveld spilte Belgia og Canada et spennende oppgjør i gruppe F. Verdens nummer to på FIFA-rankingen, Belgia, var favoritter før kampen mot kanadierne. Canada gjør sitt andre verdensmesterskap i historien, forrige gang var i Mexico i 1986.

Canada så også ut til å få en drømmestart. Etter en nærmere VAR-gjennomgang dømte dommeren straffe etter en hands-situasjon etter kun ti minutter spilt. Yannick Carrasco fikk hånden på ballen i det belgiske straffefeltet og Canada hadde en sjanse til å overraske belgierne med en gang. Canada, som aldri har scoret mål i VM-sammenheng, fikk imidlertid ikke drømmestarten de ønsket. Storstjernen Alphonso Davies sparket ballen mot mål, og Thibaut Courtois reddet den. Ingen mål for Canada. 

Canada var laget som startet best og hadde et par scoringssjanser utenom straffen. Belgia så noe urolig ut av det høye kanadiske presset. Selv om Belgia til tider trappet opp og hadde et par halvfarlige kontringer, var det Canada som satte tonen for kampen med bevegelser framover på banen og mye ballbesittelse.

Til tross for at Canada eide store deler av første omgang, tok Belgia ledelsen. En fin lang ball fra Toby Alderweireld nådde spissen Michy Batshuayi som sørget for 1-0 for Belgia. En skikkelig kalddusj for Canada, som var gode gjennom hele omgangen og presset favorittene.

Belgia gjorde noen endringer etter pause. Til tross for at belgierne satt i førersetet, var ikke treneren deres Roberto Martinez altfor fornøyd med første omgang. Canada kom ut på en god måte også i andre omgang og satte opp farten med en gang. Det lille ekstra manglet imidlertid for Canada. Laget hadde mange gode sjanser, men manglet avslutningsevnen.

Canada var veldig balansert offensivt etter å ha flyttet Alphonso Davies høyere opp på banen og ved å bytte inn spissen Cyle Larin. Det åpnet noen kontringsmuligheter for Belgia, og det ble farlig et par ganger.

Tempoet gikk litt ned de siste 20 minuttene, og de kanadiske spillerne virket noe slitne. Belgia så selvsikre ut og kontrollerte ettmålsledelsen med et relativt lavmælt forsvar. Larin fikk en farlig heading på mål med ti minutter igjen av ordinær tid, men Thibaut Courtois reddet Belgia også den gangen.

Det ville seg ikke for Canada. Canadierne overrasket nok mange med en livlig offensiv gjennom hele kampen, men de manglet det lille ekstra til slutt, effektiviteten var alt for lav. Alphonso Davies’ straffemiss i første omgang ble også kostbar.

I neste runde venter Marokko for Belgia, mens Canada møter Kroatia.


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand