Velobet

Gruppe C

Polen – Saudi-Araba

Polen vant mot Saudi-Arabia 2-0 i gruppe C. Barcelona-stjernen Robert Lewandowski hadde en scoring og en målgivende pasning i kampen.

Saudierne så ut til å ha tatt med seg selvtillit fra seieren mot Argentina og startet kampen mot Polen på best mulig måte. Et offensivt balansert Saudi-Arabia dominerte i løpet av det første kvarteret. Et tegn på at Polen slet med å holde tritt med Saudi-Arabias tempo til tider var at Polen tok tre kort i løpet av de første 20 minuttene.

Polen trappet opp i andre del av første omgang og begynte å skape noe sjanser bak den saudiske backlinjen, noe som skulle bære frukter. Matty Cash tok seg rundt på høyrekanten og la den inn til Lewandowski som blir presset av keeper. Han måtte ta den med seg til siden for mål hvor han får vendt opp igjen og finner Zielinski foran mål, som banker den opp i nettaket.

Drøye 5 minutter senere oppsto en straffesituasjon. Krystian Bielik tok ned en saudisk spiller i straffefeltet, og dommeren pekte på straffemerket etter en VAR-gjennomgang. Lagkaptein Salem Al Dawsari gikk frem fra elleve meter, men straffen ble reddet av den polske målvakten Wojciech Szczesny, som gjorde to fremragende redninger både på straffen og den påfølgende returen. Juventus-keeperen holdt Polen i førersetet i andre omgang da polakkene gikk til pause med  1-0.

Saudi-Arabia fortsatte sin aggressivitet i andre omgang og hadde høyt tempo på ballen. Saudierne kontrollerte nok en gang kampbildet, men hadde egentlig ikke forspranget foran til å være effektive på avslutningene til tross for at de kom i mange situasjoner. Polens keeper Szczesny hadde også flere klasseredninger. De farligste mulighetene i omgangens første kvarter kom imidlertid til Polen etter at Arkadiusz Miliks heading traff tverrliggeren og Robert Lewandowski traff stolpen.

Til tross for Polens gode sjanser var det Saudi-Arabia som virkelig styrte tempoet i andre omgang. Saudierne gjorde alt for å finne en utligning og var gode. Men i stedet for en saudisk utligning kom en skikkelig kalddusj. Al-Malki roter bort ballen når han skal ta imot en pasning. Den snapper Lewandowski opp og setten den sikkert i mål med venstrefoten. Spissen er i tårer i målfeiringen. Det var hans første VM-mål noen sinne.

Et klinisk og effektivt Polen var stabilt og tok til slutt en uvurderlig seier. Kampen endte 2-0 etter en scoring og en assist fra Robert Lewandowski. Polen har nå fire poeng fra to kamper i gruppen og har dermed en ganske god posisjon før tredje og siste runde mot Argentina.

Argentina – Mexico

Argentina vant mot Mexico 2-0. Lionel Messi sto for et mål og en assist i den argentinske seieren.

Lørdag kveld spilte Argentina en skjebnekamp mot Mexico i et tøft oppgjør. Lionel Messi og hans Argentina hadde kniven på strupen før kampen etter åpningstapet mot Saudi-Arabia. Tap mot Mexico ville bety at drømmen om åttendedelsfinalen ville være over allerede i andre runde for en av favorittene til VM-gullet.

De spansktalende rivalene startet kampen i et ganske høyt tempo. Argentina var først og fremst laget som hadde mest ball mens Mexico fokuserte mer og mer på forsvar og stenge områder den første halvtimen. Det var en fysisk første omgang i denne viktige kampen.

Første omgang var ganske fartsfylt, fysisk og full av kamp, ​​men den forble målløs.

Andre omgang var i starten lik første omgang. Argentina hadde ballbesittelse, men uten egentlig å true Mexico. Men etter litt mer enn et kvarter ble barrieren brutt. En av verdens beste spillere i historien, Lionel Messi, reddet sitt Argentina ved å gjøre 1-0 i kampens 63. minutt. Han hadde vært nærmest usynlig så langt, men da muligheten bød seg prikket han inn 1-0! Han mottok ballen utenfor Mexico-feltet, og banket den inn i det høyre hjørnet. Messi har nå scoret like mange mål i VM som Diego Maradona, 8 mål.

Etter det sene målet endret situasjonen for Mexico. Meksikanerne så ut til å ha god kontroll over Argentina frem til det argentinske målet, men trengte nå å flytte seg opp på banen for i det minste å nå en utligning. Argentinas ferdigheter med ballen spolerte for Mexico i deres søken etter en utligning. Og det ble ikke bedre i det 86. minutt av kampen. Argentina tar et hjørnespark kort til Messi, som spiller videre til Fernandez. Han drar bort Gutierrez med en lekker overstegsfinte, før han enkelt og greit bøyer ballen opp i det høyre hjørnet!

Meksikanerne brukte mesteparten av tiden sin på forsvar og så seg på slutten av dagen beseiret av en bedre motstander. Kampen endte 2-0 til Argentina.

Med seieren har Argentina nå tre poeng i gruppe C. I neste runde venter Polen, et Polen som leder gruppen på fire poeng. Mexico har på sin side et poeng og møter Saudi-Arabia i den siste kampen. Alle fire lagene har mulighet til å avansere videre til 8-delsfinalen.

Tunisia – Australia

Australia vant over Tunisia 1-0 i dag lørdag. Seieren betyr at Australia har en fortsatt sjanse til å nå 8-delsfinalen fra gruppe D.

I gruppe D møtte Australia og Tunisia hverandre lørdag morgen. Landene gikk inn i kampen med ulike forutsetninger, der Tunisia spilte i første runde mot Danmark uavgjort (0-0) mens Australia gikk på et tap mot Frankrike (1-4). Ved et australsk tap i denne kampen ville drømmen om 8-delsfinalen definitivt være over for «The Socceroos».

Første omgang gikk i høyt tempo, det var merkbart at begge lag ønsket seieren. Selv om tempoet var høyt, var kvaliteten kanskje ikke alltid så høy. Tunisia var til tider det bedre laget og skapte noen virkelig gode sjanser, men målet i første omgang gikk til Australia. Craig Goodwill slo et innlegg fra venstre som kom mot en tunisisk spiller til spiss Mitchell Duke som via et veldig fint headet inn 1-0 for Australia.

I andre omgang var kampen jevnere mellom lagene. Tunisia trengte naturligvis å presse på for en utligning, noe de også gjorde. Tunisierne skapte noen farer, men det gjorde Australia også. I siste kvarter av ordinær spilletid ble det mer desperat fra Tunisias side. Australia derimot spilte veldig energisk og bra i forsvarsspillet for å hindre en tunisisk utligning.

Tunisia fikk seks minutters tilleggstid for å finne et utligningsmål, men de kom aldri igjennom. Australia tok en viktig 1-0 seier i kampen om en plass for avansement fra gruppe D.

Frankrike – Danmark

Kylian Mbappé scoret to mål da Frankrike slo Danmark 2-1. Frankrike er dermed klare for 8-delsfinalen før siste runde. For Danmark kreves det seier mot Australia i tredje kamp for å avansere.

Lørdag kveld bød på en heftig kamp i gruppe D da Danmark og Frankrike spilte mot hverandre. Frankrike gikk inn i kampen med en seier mot Australia mens Danmark delte poeng med Tunisia i åpningen. Frankrike var favoritter til tross for at Danmark har vunnet over de regjerende verdensmesterne ved to anledninger under årets Nations League-spill.

Kampen startet i et kontrollert tempo. Begge lag holdt et tålmodig spill i ballbesittelse og trillet rundt for å finne de riktige åpningene i riktig posisjon. Etter drøye 20 minutter kom den første virkelige faren da Kasper Schmeichel måtte reagere raskt og redde en fin heading fra Frankrikes Adrien Rabiot.

Det nokså kontrollerte kampbildet glippet til tider, ikke minst da Frankrike kom inn i de offensive taktene. Franskmennene skapte noen mindre sjanser, men uten egentlig å true Danmark for mye. Danskene hadde en ganske farlig kontring hvor Andreas Cornelius avsluttet utenfor.

Første omgang endte målløs, men Frankrike var det litt bedre laget i siste halvdelen av omgang med noen flere scoringssjanser skapt.

Andre omgang var ganske lik den første i det innledende kvarteret. Etter 15 minutter kom gjennombruddet i kampen da Theo Hernandez stormet frem på venstrekanten. Venstrebacken kombinerte fremover med Kylian Mbappé og til slutt var det sistnevnte som satte inn 1-0 for Frankrike etter et flott spill. Frankrike i rettferdig ledelse etter 60 minutter spilt.

Dødballer er og har alltid vært et farlig våpen for Danmark, noe som ville vist seg også i dette viktige oppgjøret. Syv minutter etter Frankrikes mål kom dansk utligning. Christian Eriksen tok corneren fra høyre som ble headet ved første stolpe av Joachim Andersen mot bortre stolpe hvor Andreas Christensen stormet frem for å heade inn til 1-1 med drøyt 20 minutter igjen av ordinær tid.

Etter utligningen hadde lagene litt færre scoringssjanser, hvor Frankrike fremfor alt var farligst i et par situasjoner. Med fem minutter igjen av ordinær kamptid ble det også et nytt mål i kampen fra Frankrike. Fra høyrekant slo Antoine Griezmann et innlegg til Kylian Mbappé som var først på ballen med låret og kontrollerte den inn for fransk ledelsen 2-1. Dette var megastjernens andre mål i kampen og tredje i turneringen.

Danmark fikk seks minutter ekstra i tillegg for å finne en utligning. Landslagstrener Kasper Hjulmand gjorde et par endringer for å finne en siste styrke. Men det var egentlig ikke engang i nærheten for Danmark. Danskene trillet ballen på venstrekanten, men fant aldri veien inn i de farlige sonene for å skape fare fremover. Frankrike kunne rulle av gårde et par minutter også med ballbesittelse på offensiv banehalvdel.

Frankrike mot Danmark endte til slutt 2-1 etter tre mål i andre omgang. Kylian Mbappé ble kampens helt etter å ha scoret to mål for Frankrike i omgangen og ligger nå likt med Enner Valencia (Ecuador) på førsteplass i VM-toppscorerliste med tre scorede mål. I siste runde møter Frankrike Tunisia og Danmark møter Australia. Der må en dansk seier til for at håpet om en 8-delsfinale skal leve videre.

Frankrike er det første laget som er videre til 8-delsfinalen etter to av to seire i gruppespillet.