Riises første kamp som landslagstrener garanterte for plassen til VM i 2023 nå da Norge blir gruppevinner, før siste runde er spilt. Hansen scorte kampens eneste mål, og for et mål! Men Ada Hegerberg måtte byttes ut etter en skade.

I første omgang var det Belgia som kom nærmest å score, men målvakt Aurora Mikalsen stod fremragende og stoppet alle forsøkene fra hjemmelaget.

Riises lag tok mer kommando over oppgjøret i starten av 2. omgang. Når Belgias forsvarsspiller så skyter ballen svakt rett på Hansen. Hun løp framover selv og skjøt ballen nydelig krysset i mål fra omtrent 20 meter.

– Ganske greit mål! Jeg er ganske fornøyd med første landslagsmål. Jeg skulle rett til benken og feire med alle, stråler matchvinneren overfor NRK umiddelbart etter kampslutt.

Men at Belgia ikke fikk et mål, var ikke på grunn av manglende sjanser. Først reddet Maren Mjelde reddet på mållinjen, mens returen ble banket i tverrliggeren. De øvrige forsøkene ble bokset vekk av Mikalsen.

Og med det, etter de første sju kamper som ble ledet av Sjøgren, hvor det var 6 seiere og en uavgjort, kan Norge nok en gang se at kvinnene har fått billett til VM.

60′ 1-0 Tuva Hansen

Målvakt:
Aurora Mikalsen

Forvar:
Anja Sønstevold
Guro Bergsvand
Maren Mjelde
Tuva Hansen

Midtbane:
Frida Maanum
Ingrid Syrstad Engen
Guro Reiten

Angrep:
Elisabeth Terland ’86
Ada Hegerberg  ut ’68
Julie Blakstad

Byttet inn:
Ildhusøy ’68
Haug ’86

VM-kvalifiseringen avsluttes mot Albania på Ullevaal tirsdag.