Bilde: Wallpaperflare.com

– Vi fikk en veldig «boost» i dag. Det var en trist stemning etter Tyrkia-kampen. Slår vi Nederland, har vi et godt utgangspunkt, forteller Alexander Sørloth til TV 2.

Viktige poeng

Etter et tungt 3 måls tap mot Tyrkia så VM-kvaliken mørk ut for de norske gutta, og en seier mot Montenegro var både nødvendig og en selvfølge mente mange. Heldigvis gikk Norge veien da matchvinnende Sørloth plasserte ballen i mål, og sikret norsk seier. 

Ekstra gave fra Latvia

I tillegg til en seier for Norge fikk vi en liten ekstra gave da Tyrkia spilte uavgjort mot Latvia 3-3. VM-kvaliken er dermed mye mer åpen enn den var før kampene startet. Per nå ligger Norge som toer i gruppen, kun ett poeng bak Tyrkia i ledelsen. Om Norge nå tar en seier mot Nederland kan de norske gutta få møte opp til sommerens VM spill. 

Til tross for sin enorme suksess i den tyske bundesligaen har Håland ikke nådd helt opp for landslaget. Og meddelte selv etter kampen at han må opp flere hakk til neste kamp. 

Ny markering

Også i denne kampen mot Montenegro fulgte Norge opp markeringen “Human rights on and off the pitch» (menneskerettigheter på og utenfor banen) mot VM i Qatar. Også Tyskland, Nederland og Danmark har fulgt opp markeringen i sine kamper, og blant annet Sverige kritiseres for å ikke gjøre det samme. Det blir spennende å se hvem som følger opp og hva UEFA gjør med situasjonen. 

Les mer om nyheter rundt fotball VM her.