Velobet

Norske kvinnelandslag spilte 3-3 mot Sverige i siste kamp før VM i fotball. Frida Maanum utliknet i det 96. minutt med sitt andre mål for kvelden. Karina Sævik scorte også et mål i kampen for Norge.

Tirsdag spilte kvinnelandslaget treningskamp mot Norge på Gamla Ullevi i Göteborg. Kampen var Norges siste før VM starter i Australia og New Zealand i sommer, og ble dermed betraktet som en VM-generalprøve.

Det var Fridolina Rolfö som ga Sverige ledelsen etter 20 minutter. Barca-stjernen snappet ballen utenfor Norges straffefelt og tok deretter et sololøp inn i samme straffefelt og sendte Sverige opp i 1-0. Dette etter 17 minutter. Blågult hadde en ball inne drøyt ti minutter senere, men Rebecka Blomqvists scoring ble avblåst for offside.

Sverige var det beste laget i første omgang og skapte noen gode angrep. Norge hadde et par farlige kontringer og Jennifer Falk ble tvunget til en god redning midt i omgangen. Ledelse 1-0 til Sverige etter en solid første omgang.

Andre omgang

Norge startet sterkt i andre omgang og fikk en tidlig utligning. Fire minutter ut i omgangen utlignet Arsenals Frida Maanum til 1-1 med et flott innlegg ved lengste stolpe. Norge var imidlertid ikke fornøyd med det. Et kvarter ut i andre omgang ble det 1-2 på en heading fra innbytter Karina Sævik.

Peter Gerhardsson gjorde et par bytter umiddelbart etter målet med Caroline Seger og Hanna Lundkvist inn. Like etter den norske ledelsen avfyrte Fridolina Rolfö et patentert langskudd i tverrliggeren, og holdt på å utligne for Sverige.

Caroline Seger ble byttet ut i det 62. minutt og måtte forlate banen ti minutter senere. Lagkapteinen så ut til å ta seg til låret før hun haltet av banen. Et tilbakeslag for Sverige og bekymringer om Segers fremtid før VM.

Sverige jaget en utligning i det siste kvarteret og fant den. Et perfekt hjørnespark fra Jonna Andersson nådde Nathalie Björns panne og forsvarsspilleren headet inn 2-2 for Sverige.

Sverige ønsket ikke tape nok et skandinavisk derby. Den siste svenske innbytteren, Olivia Schough, leverte en fantastisk prestasjon da hun fikk sin norske forsvarer til å se bra ut før hun skjøt 3-2 i det første målet. Et klassemål fra Schough og Sverige hadde snudd kampen.

Da mange forventet en svensk seier (med et mål i det 90. minutt), kom Norge tilbake en siste gang. På kampens aller siste spark scoret nordmennene 3-3, som også ble sluttresultatet. Norges VM-generalprøve endte 3-3 etter en målrik og bølgende kamp.

Frida Maanum sa etter kampen til fotball.no – Det første målet er et godt innlegg av Vilde og så prøver jeg bare å løpe inn ballen egentlig, bokstavelig talt. Nummer to, så er det litt klabb og babb og så dukker ballen opp i føttene mine. Jeg prøver å sette den i mål og den går i mål. Det var deilig. Det er en veldig deilig følelse. Når vi ligger under 3-2 etter å ha ledet 2-1, er det en skuffelse. Å kunne løfte det til 3-3 er veldig godt.

Hun fortsatte – Jeg hørte noen rykter om at det var 100 dager til VM i dag. Det blir selvfølgelig veldig gøy, men det er mange dager før det og mye som skjer i klubb, så jeg gleder meg veldig mye til det også.

Dette var den siste samlingen før sommerens VM. Det var nøyaktig 100 dager til New Zealand står på motsatt banehalvdel i gruppespillets første kamp for Norge.

– Det har vært en fin samling. Det er godt å være i varmen og vi har fått trent ordentlig. Vi har fremdeles litt å jobbe med og det tar vi med oss videre. Det er 99 eller 100 dager til VM i dag, så vi har fremdeles litt tid til å jobbe og det skal vi gjøre. Vi har noen små detaljer som må korrigeres på, men det kan bli veldig bra, sa Bøe Risa til fotball.no

Sverige – Norge, 3-3 (1-0)

1-0 ’17 Fridolina Rolfö
1-1 ’50 Frida Maanum
1-2 ’60 Karina Saevik
2-2 ’83 Nathalie Björn
3-2 ’91 Olivia Schough
3-3 ’96 Frida Maanum

 Startelleveren

Aurora Mikalsen
Thea Bjelde
Maren Mjelde (k)
Mathilde Harviken
Tuca Hansen
Frida Maanum
Vilde Bøe Risa
Guro Reiten
Emilie Haavi
Ada Hegerberg
Anna Jøsendal

Innbyttere:
31′ Karina Sævik (for Hegerberg)
46′ Julie Blakstad (for Jøsendal)
62′ Anja Sønstevold (for Hansen)
63′ Amalie Eikeland (for Haavi)
87′ Cesilie Andreassen (for Risa)


Burnley - Brentford