Velobet

Etter dagens 0-0 kamp mot Sveits, er Norge sist i gruppen og trenger nå hjelp i tillegg til å vinne neste kamp for å gå videre i mesterskapet. Norge har ikke scoret mål på sine fire siste VM-kamper. Ada Hegerberg skulle egentlig starte kampen, men fikk en såkalt kjenning under oppvarmingen.

Sophie Román Haug erstattet Hegerberg, men til tross for flere sjanser klarte hun ikke å overliste Sveits’ keeper Gaëlle Thalmann.

Begge lagene kom sterkt ut og viste at de var to lag med like kvaliteter både foran og bak. Norge var stort sett det laget som skapte flest sjanser, men Sveits skapte de farligste i andre omgang. Etter 90 spilte minutter pluss tilleggstid forble kampen målløs.

– Det er jo et paradoks når vi har så mange gode offensive spillere, og så klarer vi rett og slett ikke å score mål, sa tidligere landslagsspiss Jan Åge Fjørtoft under Viaplays sending.

Sveits tok et viktig poeng og ligger nå alene på toppen av tabellen med fire poeng og har dermed skaffet seg et godt utgangspunkt for åttendedelsfinalen. Et poeng til Norge var også bra fordi New Zealand tapte på morgenen, dette gir Norge et perfekt utgangspunkt for siste runden mot Filippinene. For Sveits venter vertsnasjonen i siste runde.

Caroline Graham Hansen måtte starte på benken i dag, men ble byttet inn ti minutter inn i andre omgang. Hun bidro til det offensive spillet, men heller ikke hun fikk ballen i mål. Men det var det som skjedde etter kampen som førte til overskrifter. Graham Hansen sa da til tv3 – Jeg vet ikke hva jeg skal si om det. Mye jeg vil si, som jeg ikke kan si. Jeg føler jeg har blitt tråkket på et helt år. Jeg føler det siste året har jeg bare tatt i mot. Jeg trodde jeg hadde opparbeidet meg en viss respekt. Jeg tror folk klarer å lese mellom linjene hva man tenker.

– Man snakker hele tiden om at man skal stå sammen som lag og nasjon, men jeg føler det siste året har jeg bare tatt imot og det er ikke sånn at man skal få noe gratis her i livet, men en viss respekt trodde jeg at jeg hadde opparbeidet meg. Janteloven står tydeligvis sterkt i Norge. Jeg skal gå ikke gå inn på hvem, fortsetter hun.

Her kan du se tabellen til gruppe A

Norges startelleveren

Aurora Mikalsen
Maren Mjelde
Thea Bjelde ’88
Mathilde Harviken
Tuva Hansen ’72
Vilde Bøe Risa ’87
Frida Maanum
Guro Reiten
Sofie Roman Haug ’72
Amalie Eikeland ’56
Emilie Haavi

Innbyttere:
’55 Caroline Graham Hansen
’72 Karina Sævik
’72 Anja Sønstevold
’87 Ingrid Syrstad Engen
’88 Marit Bratberg Lund

Siste runde i gruppe A

  • Søndag 30. juli kl. 09.00 Sveits – New Zealand (Forsyth Barr Stadium)
  • Søndag 30. juli kl. 09.00 Norge – Filippinene (Eden Park)

 


Burnley - Brentford