Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Norges menn VM-kvalifiseringskamper i oktober

Bortekamp i Tyrkia

Norges siste bortekamp var mot Tyrkia. Til denne kampen var det mange frafall til kamp på grunn av skader. Tyrkia gikk tidlige i ledelsen ved Muhammed Kerem Akturkoglu etter et stor miss Hanche-Olsen hvor Cengiz Ünder kommer seg forbi en Strandberg som febrilsk prøvde å hindre han, men han får trillet videre til Kerem som satte ballen i mål. Like før pause skulle Norge i midlertid klare å utligne ved Kristian Thorstvedt. Nok en gang var Hanche-Olsen involvert, denne gang med positivt fortegn. Han stussa ballen videre til Thorstvedt som klarte å kjempe inn utlikningen. Til tross for et noe redusert norsk lag, klarte Norge å få med seg ett poeng etter 1-1.

Hjemmekamp mot Montenegro

I kvalifiseringskampen mot Montenegro 11 oktober, spilte Norge for et utsolgt Ullevaal. Dette var første gang på to år at stadion kunne selge samtlige billetter. Norge vant 2-0, og Mohamed Elyounoussi scoret begge målene. Dette ble en etterlengtet folkefest og håpet om å komme seg hele veien til VM i Qatar lever i beste velgående.

– Det er så deilig å gjøre dette foran et fullsatt Ullevaal. Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud. Vi viser den kvaliteten vi har og vi vinner fortjent i dag, var dommen fra tomålsscorer Elyounoussi til TV 2.

Det gjenstår nå to kamper for Norge i VM-kvalifiseringen. Det første møtet blir Norge på hjemmebane mot Latvia. Denne kampen ble utsolgt på kun 3 timer, og vi kan trygt si at det norske publikum vil gjøre sitt beste for å være den 12. mann på banen. Kampen spiller den 13 november kl 18 og TV2 sender kampen i sin helhet. Deretter følger det en bortekamp i Nederland den 16 november.

Tyrkia har Montenegro og Gibraltar igjen, noe som betyr at om Norge skal være sikker

Tabellen i Norges gruppe ser nå slik ut:

Lag                   Kamper      Seire         Uavgjort      Tap          MF            Poeng
Nederland 8 6 1 1 23 19
Norge 8 5 2 1 9 17
Tyrkia 8 4 3 1 4 15
Montenegro 8 3 2 3 0 11
Latvia 8 1 2 5 −5 5
Gibraltar 8 0 0 8 −31 0

 

Det er enda ikke avgjort hvem som vinner gruppen eller hvem som blir gruppetoer. Gruppevinner går direkte til VM i Qatar, mens gruppetoer skal spille videre i en play-off. Vi følger selvsagt også fortløpende, og du kan Norges resultater her.

Alle kvalikgrupper og resulter kan du også følge på Fifa sine offisielle sider.


Burnley - Brentford