Velobet

Søndag ble OFC Nations Cup avsluttet, og New Zealand ble kåret til de nye mesterne. Dette i en turnering som statistisk sett bød på betydelig flere mål enn det parallelle europamesterskapet.

Med 46 mål på 13 kamper har møtene i gjennomsnitt inneholdt 3,54 mål, noe som kan sammenlignes med gjennomsnittet for gruppespillet i EM, som inneholdt 2,25 mål per kamp.

New Zealand gikk seirende ut av gruppen etter to strake seire, og slo Tahiti 5-0 i semifinalen. Allerede før pause sto det 3-0, og laget hadde den ene foten i finalen. Dette ble befestet da både Ben Waine og Kosta Barbarouses scoret to mål hver i andre omgang.

I den andre semifinalen klarte hjemmenasjonen Vanuatu å ta seg til sin første finale noensinne etter å ha slått Fiji 2-1. Laget tok ledelsen i det tolvte minutt, en stilling som holdt til pause. Fiji utlignet raskt, men i det 56. minutt var Jason Thomas på plass og scoret vinnermålet.

I finalen på VFF Freshwater Stadium i Port Vila åpnet New Zealand målscoringen allerede i kampens andre minutt. Det var imidlertid ikke før mot slutten av kampen at Jesse Randall og Max Mata kunne sette sine navn på scoringslisten, og sluttresultatet ble 3-0. Tittelen er New Zealands sjette totalt og deres andre strake.

 

Kampresultat OFC Nations Cup-sluttspillet 2024

Semifinaler – Onsdag 26. juni

New Zealand – Tahiti 5-0
Fiji – Vanuatu 1-2

Bronsefinale – Søndag 30. juni

Tahiti-Fiji 2-1

Final – Søndag 30 juni

New Zealand – Vanuatu 3-0


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand