Velobet

Den europeiske kvalifiseringen til FIFA 2024 Futsal-VM er godt i gang. Sju lag fra Europa skal representeres i dette VM. Norge gikk videre fra den innledende runden som den beste treeren etter at Russland ble utestengt. I hovedrunden har Norge spilt mot Serbia og Frankrike så langt.

Hvor mesterskapet skal avholdes, er ikke enda bestemt.

I den innledende runden, var Norge i gruppe B sammen med Danmark, Kypros og Malta. Samtlige kamper ble spilt i Tronheim en uke i april i år. I først kamp, var det Kypros som var motstanderen. Det stod 1-1 til pause, men like etter pause tok Kypros ledelsen. Fem minutter senere scora norske Sindre Welo selvmål. Med 3-1 såg det vanskelig ut for Norges del. De fikk allikevel pyntet litt på resultatet ved å redusere kun sekunder før fulltid.

Kamp nummer 2 var langt mer oppløftende. Det ble en storseier. Norge vant hele 9-1 mot Malta. Christoffer Moen scora hattrick, mens tidligere nevnte Welo også fikk et mål i rett netting. I den siste kampen, mot Danmark ble det langt jevnere. Det ble scora totalt fire mål, alle i første omgang. Kampen endte uavgjort, 2-2. Det ga Norge tredje plass i gruppen, mens Danmark kom på første og Kypros på andre plass.

På grunn av Russlands invasjon av Ukraina, besluttet UEFA å utestenge Russland fra samtlige europeiske mesterskap. Norge erstattet da Russland, som den beste av samtlige seks lag på tredje plass i sin gruppe.

Fra hovedrunden er det gruppevinneren og de fire beste som går direkte til eliterunden, mens de resterende åtte lag på andreplass går videre til en play-off.

Norges VM-kvalifiseringsplan

5. oktober 2022: Norge-Serbia 2-4
8. oktober 2022: Frankrike-Norge 9-1
9. november 2022: Serbia-Norge
Dato ikke satt: Norge-Frankrike

Hovedrunden består av 12 grupper med 3 lag i hver. Norge er i gruppe 9 med Frankrike og Serbia. Norge har spilt mot begge nasjonene, og dessverre endte begge kampene med tap. Den første motstanderen var Serbia. Denne kampen, som ble spilt på Grorud i Oslo. Serbia vant 4-2, mens Frankrike vant hele 9-1. De to neste rundene spilles i november (Serbia) og i mars neste år hjemme mot Frankrike.

Troppen mot Serbia og Frankrike

Kenneth Rakvaag – Hulløy
Andreas Ajer – Sandefjord
Christopher Moen – Utleira
Lars Røttingsnes – KFUM forfall 20.09.
Sindre Eggen – Sjarmtrollan
Sindre Welo – Utleira
Tobias Schjetne – Sjarmtrollan
Oskar Andreassen – Utleira
Richard J. Halvorsen – Vesterålen
Simon Karl Johansson – Utleira
Adrian Skindlo – Hulløy
Tobias Lind – Sjarmtrollan
Magnus Johansen – Utleira
Andreas Økland – Utleira
Morten Wermåker – KFUM
Victor Ramløff Dahl – KFUM ny spiller 20.09.


Burnley - Brentford